Allianssin henkilökunta

Here we are!

Allianssin operatiivisesta johtamisesta ja vaikuttamistyöstä vastaa
toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm, p. 040 587 9514. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@alli.fi

Aaltonen Joona

 
kesäsomettaja
 
p. 044 416 5255

Enbuske Anna

 
viestinnän tuottaja
 
p. 044 416 5216

Helminen Riikka

 
koordinaattori, TechSoup
 
p. 044 416 5289

Hokkanen Tiina

 
nuorisovaihtovastaava, Allianssin nuorisovaihto
 
p. 040 900 4891

Hölttä Heta

 
yhdenvertaisuusasiantuntija
 
p. 044 416 5235

Karvonen Seija

 
taloussihteeri
 
p. 044 416 5206

Köyste Heidi

 
palvelukoordinaattori
 
vanhempainvapaalla

Laitinen Jonna

 
palvelujohtaja
 
p. 044 4165 212

Lehikoinen Jarkko

 
johtava asiantuntija
 
p. 040 900 4876

Linnainmäki Joel

 
kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
 
p. 040 500 5512

Martikainen Minna

 
talousjohtaja
 
p. 040 733 3502

Martikainen Rico

 
siviilipalvelushenkilö
 
p. 044 416 5272

Meskus Pauliina

 
koordinaattori, Allianssin nuorisovaihto
 
p. 044 416 5210

Munsterhjelm Anna

 
toiminnanjohtaja
 
p. 040 587 9514

Nikkari Maria

 
koulutussuunnittelija
 
p. 044 975 7270

Pesonen Susanna

 
kesäsomettaja
 
p. 

Pohjannoro Sanni

 
projektikoordinaattori, EU nuorisokonferenssi
 
p. 044 416 5213
Ronimus-Aho Jada
 
palvelukoordinaattori
 
p. 044 416 5274

Salo Susanne

 
tapahtumatuottaja
 
p. 044 416 5285

Silvasti Silja

 
vaikuttamisen asiantuntija
 
p. 041 515 2233

Sipilä Sara

 
tapahtumatuottaja
 
p. 044 722 9356

Turunen Vappu

 
vastaava informaatikko, Nuorisotiedon kirjasto
 
p. 044 416 5205

Tähkävuori Riikka

 
viestinnän tuottaja
 
p. 044 416 5249

Uusitalo Kirsi

 
järjestöpäällikkö
 
p. 044 722 9350

Viljanen Virva

 
osallisuusasiantuntija
 
p. 050 302 0598
erotin

 

Anna Munsterhjelm

Anna Munsterhjelm
toiminnanjohtaja

p. 040 587 9514, anna.munsterhjelm@alli.fi
Twitter: @annamun  Instagram: @annamunsterhjelm

Järjestön johtaminen ja toimintakulttuurin kehittäminen, esihenkilötyö, vaikuttamisen tiimin vetäminen. Vaikuttamistyö, erityisesti nuorisotyön ja nuorisojärjestöjen toimintaedellytykset sekä harrastustakuu. Vuosikokoukset ja hallituksen kokouksiin liittyvät asiat.

“Ensimmäisen kosketukseni johtamiseen ja nuorisoalaan sain 14-vuotiaana partiossa. Nykyään saan tehdä molempia työkseni - ja tykkään siitä hullun paljon! Eniten kiinnostaa: parempi johtaminen, hyvät bileet, metsäretket ja ongelmat (sillä ne voi aina ratkaista).”

Henkilökuva Joona Aaltonen, kesäsomettaja

Aaltonen Joona
kesäsomettaja

p. 044 416 5255, joona.aaltonen@alli.fi
Twitter: @joona_aaltonen

Suomalaisen nuorisotyön näkyväksi tekeminen. Reissaaminen ympäri Suomea. Somettaminen, kirjoittaminen ja viestintävelhoilu. 

”Työssäni kierrän ympäri Suomea työparini Susannan kanssa. Matkoillamme tapaamme suomalaisen nuorisotyön sankareita jäsenjärjestöistämme, kunnista ja seurakunnista. Tavoitteenani on tehdä suomalaista nuorisotyötä mahdollisimman näkyväksi ja näyttää, kuinka monella eri tavalla yhteisen päämäärän, suomalaisten nuorten hyvinvoinnin, eteen voikaan työskennellä. Pistä viestiä, jos tiedät jonkun siistin tapahtuman, josta haluaisit kaikkien muidenkin tietävän!”

Kuva Anna Enbuskesta

Enbuske Anna
viestinnän tuottaja

p. 044 416 5216, anna.enbuske@alli.fi
Instagram: @annadele  Twitter: @annaenbuske

Allianssin viestinnän sisällöntuotanto (nuorisoalan näkyväksi tekeminen), Instagram Stories -kaappaukset, tapahtumaviestintä (NUORI2019 markkinointi), Nuorisotyön viikko, Nuorisoalan uutiskirje, viestintäverkosto

“Työssäni pääsen tekemään vaikuttavaa viestintää itselle tärkeiden asioiden puolesta ja yhdistämään sen luovaan puoleeni. Käytännössä olen siis omassa unelmatyössäni! Vapaa-ajalla teen vähän lisää viestintää ja markkinointia partiossa, johdan lappilaista partioleiriprojektia ja täytän Marimekolla kotia, jossa iltaisin haaveilen olevani laulaja samalla vähän naapurirauhaa koetellen.”

Riikka Helminen

Helminen Riikka
TechSoup-koordinaattori

p. 040 416 5289, riikka.helminen@alli.fi

Järjestöjen validoiminen osaksi TechSoupia, yhteydenpito TechSoupin kansainväliseen verkoston kanssa,  palvelusta viestiminen ja sen markkinoiminen muun muassa sosiaalisen median kanavissa sekä ohjelmistojen käyttäjien ja niiden tarjoajien palveleminen.

“Työssäni pääsen hyödyntämään omaa osaamistani ja kokemustani nuorisotyöstä sekä asiakaspalvelusta ja yhdistämään näihin omaa ICT-osaamistani. Järjestöt ja säätiöt tekevät tärkeää työtä, joten on hienoa olla tarjoamassa heille työkaluja ja apua arjen pyörittämistä helpottamaan. Vapaa-aikani kuluu tieto- ja viestintätekniikan opintojen parissa ja jossain väleissä pyrin rentoutumaan liikunnan, metsänhoidon ja luonnossa liikkumisen parissa.”

Kuva Heta Höltästä

Hölttä Heta
yhdenvertaisuusasiantuntija

p. 044 416 5235, heta.holtta@alli.fi

Yhdenvertaisuuspalveluiden tarjoaminen ja kehittäminen nuorisoalalle: tuki ja neuvonta, menetelmät ja materiaalit, koulutukset. Nuorten yhdenvertaisuuteen liittyvän yhteistyön ja verkostojen kehittäminen ja koordinointi, yhdenvertaisuusryhmän toiminta.

“Yhdenvertaisuus on minulle ja koko nuorisoalalle tärkeä lähtökohta, tavoite ja arvo. Kun yhdessä puretaan syrjiviä rakenteita ja normeja, saadaan kaikki nuoret entistä paremmin mukaan nuorisotyöhön ja yhteiskuntaan. Elämässä nautin hyvistä kirjoista ja podcasteista, luontoretkeilystä, pitkistä juoksulenkeistä ja uimisesta.”

Kuva Seija Karvosesta

Karvonen Seija
taloussihteeri

p. 044 416  5206, seija.karvonen@alli.fi

Osto- ja myyntireskontra, maksatus,  laskutus, perintä, vuokraseuranta.

Kuva Jonna Laitisesta

Laitinen Jonna
palvelujohtaja

p. 044 416 5212, jonna.laitinen@alli.fi

Nuorisoalan yhdistäminen ja alan toimijoiden osaamisen kehittäminen. Vastaa tiimistä, jolle kuuluu koulutukset ja nuorisoalan suurtapahtumien järjestäminen, Nuorisotiedon kirjasto ja tietopalvelu, verkostotyön kehittäminen, nuorisotyön osaamisen kansainvälinen liikkuvuus sekä kumppanuusyhteistyö. Vaikuttavuus- ja strateginen osaaminen nuorisoalalla.

“Työssäni painottuvat vastuualueet vaativat ajan hermoilla olemista, mikä inspiroi! Toivomme alan toimijoilta uusia avauksia, toiveita ja ideoita, kuinka palvella entistä paremmin ja ajankohtaisesti.”

Kuva Jarkko Lehikoisesta

Lehikoinen Jarkko
johtava asiantuntija

p. 040 900 4876, jarkko.lehikoinen@alli.fi
Twitter: @JarkkoLehikoin1

Erilaiset kansainväliset nuorisotyön tehtävät, erityisesti Eurooppa-politiikka, Eurooppa-ryhmän sihteriöinti, yhteydet kv-järjestöihin (UNESCO, EYCA, ERYICA), nuorten liikkuvuus, Allianssin nuorisovaihto, nuorisotyön menetelmien kehittäminen, Allianssin alumnitoiminta.

“Olen koko aikuisikäni työskennellyt kansainvälisten asioiden ja erityisesti nuorten liikkuvuuden kanssa. Tavoitteena on nuorten ja koko nuorisotyön kansainvälistymisen edistäminen. Vapaa-aikanani pelaan ja katselen golfia, futista, lätkää ja muita pelejä, joissa pyörii jonkin kokoinen pallo. Lisäksi luen historiaan liittyvää kirjallisuutta sekä leikin lapsenlapseni kanssa.”

Kuva Joel Linnainmäestä

Linnainmäki Joel
kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija

p. 040 500 5512, joel.linnainmaki@alli.fi
Twitter: @Linnainmaki  Instagram: @Linnainmaki

Kansainvälisen vaikuttamistyön kiemurat Brysselin käytäviltä YK:n päämajaan. Erityisesti EU:n nuorisopolitiikka, Nuoret, Rauha ja Turvallisuus, sekä kestävä kehitys. Vetovastuulla Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmä sekä eurovaalit.

“Allianssi on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu nuorten äänitorvi. Tekemistä silti riittää meille tärkeiden asioiden, kuten nuorten oikeuksien, eteenpäin puskemiseksi. Vapaa-ajalla teen samaa kuin töissä, mutta eri hattu päässä muun muassa Kansainvälisen politiikan yhdistyksessä ja Vantaan kaupunginvaltuustossa. Tavoitteenani on omia Allianssin pubivisa-koordinaattorin titteli.”

Minna Martikainen

Martikainen Minna
talousjohtaja

p. 040 733 3502, minna.martikainen@alli.fi

Talouden suunnittelu ja seuranta, taloushallinnon järjestäminen ja kehittäminen, sisäisten palveluiden tiimin vetäminen, Allianssi-talo. Työnteon ja arjen edellytykset Allianssissa.

“Oma työni painottuu Allianssin sisäisiin asioihin eli siitä huolehtimiseen, että meillä on sujuvan työn puitteet kunnossa. Tämän lisäksi autan mielelläni muita järjestöjä esim. talousjuttujen pohtimisessa, saa siis mielellään olla yhteydessä! Numeroiden lisäksi kiinnostaa naurun määrän maksimointi.”

Ricon henkilöstökuva

Martikainen Rico
siviilipalvelushenkilö

p. 044 416 5272, rico.martikainen@alli.fi
Instagram: @mie_oon_riso Twitter: @ricomartikainen

Allianssi-talon palvelut, tapahtuma-avustaminen, toimistotehtävät.

“Lappeenrannasta palvelukseen Pasilaan asettunut monijärjestöhäärä. Monessa järjestössä vapaaehtoisena toimineena mahtavaa päästä tekemään töitä järjestökentälle ja etenkin Allianssiin. Vapaa-aika kuluu urheillen, pelaten Pokemonia tai juuri järjestöskenessä juosten.”

Marian henkilöstökuva

Nikkari Maria
koulutussuunnittelija

p. 044 975 7270, maria.nikkari@alli.fi

Allianssin koulutuskokonaisuudesta vastaaminen. Koulutusten koodinointi, suunnittelu, kehittäminen, viestintä ja markkinointi sekä mittaamiseen ja arvioimiseen liittyviä tehtäviä. Yhteistyö muiden nuorisoalan koulutuksia tarjoavien organisaatioiden kanssa.

“Elinikäinen oppiminen on edellytys sille, että nuorisoala elää ja hengittää voimakkaasti alati muuttuvissa toimintaympäristöissä. Jokaiselle tulisi tarjota mahdollisuus oppia lisää juuri sellaisilla keinoilla, mikä itselle sopii parhaiten. On se sitten perinteistä luento-opetusta tai osaamisen keräämistä vapaaehtoistyössä. On mahtavaa, että saan päivätyönäni innovoida uusia tapoja lisätä osaamista minulle niin tärkeälle nuorisoalalle. Vapaa-ajallani kehitän itseäni ihmisenä niin metsäretkillä, koiran kanssa harrastaessa sekä vapaaehtoishommissa partiossa.”

Sanni Pohjannoro

Pohjannoro Sanni
projektikoordinaattori, EU nuorisokonferenssi

p. 044 416 5213, sanni.pohjannoro@alli.fi
Twitter: @sanniulla

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden nuorisokonferenssin koordinointi ja järjestelyt. Nuorisodelegaattien perehdytys, työpajojen suunnittelu, viestintä, vapaaehtoiset.

”Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa heinäkuussa nuorten asioihin keskittyvällä konferenssilla, jossa nuoret itse saavat äänensä kuuluviin omista asioistaan, ja se on erittäin hienoa. Innostun aidosta osallistamisesta ja osallistumisesta, dialogista ja yhteisyyden luomisesta. Yritän saada muut ymmärtämään, että nuorten asiat eivät ole tulevaisuutta vaan nykyisyyttä. Vapaa-ajalla vaikutan opiskelijatoiminnassa ja partiossa, haaveilen koirasta ja kävelen keskuspuistossa ilman kenkiä.”

Jada Ronimus-Aho

Ronimus-Aho Jada
palvelukoordinaattori

p. 044 416 5274, jada.ronimus-aho@alli.fi

Allianssi-talon palvelut ja niiden kehittäminen, sisäinen viestintä.

“Pyrin työlläni tekemään Allianssi-talosta helpostilähestyttävän ja palveluiltaan toimivan kokonaisuuden sekä talon työntekijöille että sen ulkopuolisille käyttäjille.”

Kuva Susanne Salosta

Salo Susanne
tapahtumatuottaja

p. 044 416 5285, susanne.salo@alli.fi

Allianssin suurtapahtumien ja alueellisten tapahtumien tuottaminen.

Silja Silvasti

Silvasti Silja
vaikuttamisen asiantuntija

p. 041 515 2233, silja.silvasti@alli.fi
Twitter: @siljasilvasti

Kotimaan edunvalvonta koulutuksesta ja osaamisesta sosiaali- ja eläkepolitiikan kautta nuorten terveyteen ja hyvinvointiin. Vetovastuulla eduskuntavaalit ja Allianssin vaikuttamisviestintä.

“Pääsen tekemään Allianssissa mielipuuhaani eli miettimään, miten Suomesta voidaan tehdä reilumpi ja parempi paikka meille kaikille. Allianssi on olemassa nuorisojärjestöjen ja nuorisotyön tukemista ja esiinnostamista varten. Jos siis tarvitset apua tai koulutusta vaikuttamistoiminnassa, olehan ihmeessä yhteydessä! Elämässä yleensä kiinnostavat sienestys, corgit ja drag queenit.”

Sara Sipilä

Sipilä Sara
tapahtumatuottaja

p. 044 722 9356, sara.sipila@alli.fi

Allianssin tapahtumien (myös suurtapahtuma) tuottaminen ja kehittäminen, (kokonaisuuksien koordinointi, talouden suunnittelu ja seuranta, ohjelmakokonaisuus ja yhteistyökumppanuudet). 

"On aivan loputtoman siistiä työskennellä kovien ammattilaisten seurassa ja tuottaa nuorisoalan toimijoille palveluita, jotka koetaan aidosti merkityksellisiksi. Oon löytänyt oman paikkani tämän maailman parantamiseksi tapahtumatuottajan roolissa!"

Kuva Vappu TUrusesta

Turunen Vappu
vastaava informaatikko

p. 044 416 5205, vappu.turunen@alli.fi

Nuorisotiedon kirjaston ja tietopalvelun toiminnasta vastaaminen.  Kirjaston kokoelmatyö ja hankinta, asiakaspalvelu, yhteistyösuhteet, viestintä ja koulutus. Kirjastotoimikunnan koordinointi.

“Nuorisotiedon kirjastossa näen, miten tieto löytää käyttäjänsä. Todentuu se, että Suomessa tehdään nuorisotyötä vahvasti tietoperusteisesti.  Akateeminen tutkimus kohtaa nuoriso- ja kansalaistoiminnan monimuotoiset käytännöt, ja päinvastoin. Joka päivä opin jotain uutta. Tervetuloa inspiroitumaan nuorisotoimialan tietokeskukseen!”

Riikka Tähkävuori

Tähkävuori Riikka
viestinnän tuottaja

p. 044 416 5249, riikka.tahkavuori@alli.fi

 

Kirsi Uusitalo

Uusitalo Kirsi
järjestöpäällikkö

p. 044 7229 350, kirsi.uusitalo@alli.fi
Twitter: @kirsi_u

Laajasti nuorisoalan toimijoiden tarpeet ja toiveet. Jäsenjärjestöjen ja -yhteisöjen kummikonsepti, nuorisotyön kuntavierailut ja nuorisoalan verkostotyö. Nuorten osallisuuden vahvistaminen, nuorisoalan osallisuustoimijoiden tuki ja kouluyhteistyö demokratiakasvatukseen liittyen. Allianssin luottaritoiminnan koordinointi sekä sisäisen osallisuuden vahvistaminen.  

“Uskon yhdessä tekemiseen, avoimuuteen ja osallisuuteen. Yhdessä onnistumme varmasti paremmin, kuin yksin puurtamalla. Ole siis yhteydessä, kun haluat ideoida yhdessä mitä tahansa nuoriin, vaikuttamiseen, osallisuuteen ja demokratiakasvatukseen liittyvää. Mikäli jäsenyys Allianssissa kiinnostaa, ota yhteyttä!”

Virva Viljanen

Viljanen Virva
osallisuusasiantuntija

p. 050 302 0598, virva.viljanen@alli.fi
Twitter: @virvaviljanen

Nuorten yhteiskunnallinen osallisuus ja demokratiakasvatus. Nuorten äänestysaktiivisuuden edistäminen ja ehdokkaiden tuki. Digitalisaatio nuorisotyössä ja eriarvoistumisen syihin puuttuminen. Osallisuuden vahvistamisen mallit, Nuorisovaalit, Politiikkaviikko ja työpajojen osallisuuskuukausi.

”Vaalit ovat työssäni kiireisintä ja kiinnostavinta aikaa. Ensimmäiset äänestyskerrat muodostuvat ratkaiseviksi siinä, tuleeko äänestämisestä nuorelle tapa. Tavoitteeni on, että jokainen nuori tunnistaa tapoja vaikuttaa lähiympäristöönsä ja saa kokemuksen osallisuudesta. Osallisuus on pohjimmiltaan demokraattisen yhteiskunnan perusta. Innostun uusista tavoista osallistaa nuoret päätöksentekoon, Euroviisuista ja Turku-jutuista.”

Susanna Pesonen

Susanna Pesonen
kesäsomettaja

susanna.pesonen@alli.fi

Suomalaisen nuorisotyön näkyväksi tekeminen. Reissaaminen ympäri Suomea. Somettaminen, kuvaaminen ja videotaiturointi.

”Kesäreissu syvälle suomalaiseen nuorisotyöhön! Yhdessä työparini Joonan kanssa reissaamme moikkaamaan nuorisotyön tekijöitä ja kokijoita ympäri maan. Työmme tarkoituksena on tehdä nuorisotyö näkyväksi ja antaa kasvot tälle tärkeälle työlle. Vastuulleni kuuluu erityisesti kuvat ja videot sekä viestinnänsuunnittelu. Olen taustaltani valokuvaaja ja sielultani maailmankansalainen. Innostun uusista ihmisistä, karaokesta sekä ohi kulkevista koirista"