Ohjelma

Politiikkaviikko

Helsinki Education Week mukana Politiikkaviikolla 4.11. klo 9-11

Allianssi ja kehittämiskeskus Opinkirjo järjestävät Helsinki Education Week -viikon maanantaina yhteisen työpajan, jonne helsinkiläisten yläkoulujen oppilasryhmät ovat tervetulleita pohtimaan, miten politiikkaa voitaisiin uudistaa. Opettajilla on mahdollisuus varata tapahtumaan paikka omalle luokalleen. 

Lue lisää työpajasta täältä ja ilmoittaudu mukaan!

Päättäjädialogit demokratiasta 4.11. klo 11-13 ja 6.11. klo 17-19

Allianssi ja Erätauko-säätiö järjestävät Politiikkaviikolla kaksi nuorille ja päättäjille suunnattua julkista demokratiadialogia Helsingissä. Dialogeissa nuoret ja päättäjät pääsevät keskustelemaan tasavertaisina pohtiessaaan, miten demokratiaa voitaisiin uudistaa. 

Dialogeihin valitaan yhteensä 20 nuorta. Ilmoittautuminen on käynnissä 20. lokakuuta asti. 

Ilmoittaudu 4.11. järjestettävään päättäjädialogiin täällä ja 6.11. järjestettävään päättäjädialogiin täällä.

Lue lisää demokratiadialogeista täältä! 
 

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan avoin kokous 8.11.

Tulevaisuusvaliokunta tarttuu Politiikkaviikon haasteeseen perjantaina 8.11. eduskunnan Pikkuparlamentissa, kun 80 nuorta pääsee keskustelemaan tulevaisuuden suurista kysymyksistä. 

Kokoukseen valitaan 80 nuorta. Ilmoittautuminen on käynnissä 20. lokakuuta asti ja myös kokouksen aiheita voi ehdottaa tähän mennessä. 

Ilmoittaudu mukaan tulevaisuusvaliokunnan kokoukseen täällä.

Lue lisää tulevaisuusvaliokunnan kokouksesta täältä!
 

European nuorten parlamentin istunto 8.-10.11.

EYP Finland ry järjestää Euroopan nuorten parlamentin istunnon Politiikkaviikon viikonloppuna 8.-10.11. Nokialla. Istunnon teemana on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen yhteiskunnassa. Istuntoon osallistuu satoja 15–22-vuotiaita nuoria. 

Lue lisää EYP Finlandin istunnosta täältä! 
 

Lapsen oikeuksien viikko


Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vastaanottaa Uuden politiikan julistuksen 20.11. klo 16

Politiikkaviikon ryhmätöiden tulokset kerätään Uuden politiikan julistukseen, jonka oikeusministeri ja Politiikkaviikon kummi Anna-Maja Henriksson vastaanottaa lapsen oikeuksien viikolla. Julistukseen kootaan nuorten ajatuksia ja ehdotuksia siitä, miten politiikkaa ja demokraattista järjestelmää tulisi uudistaa. 

Ministeri Henriksson vastaanottaa julistuksen ja pitää juhlapuheen kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä 20.11. kello 16 alkaen. 

Lue lisää Uuden politiikan julistuksesta täältä! 

Aiheesta muualla