Nuorten politiikkapaneelit etäyhteyksillä

Politiikkaviikolla 2.-8.11.2020 järjestetään kolme nuorille suunnattua virtuaalista politiikkapaneelikeskustelua. Paneelikeskusteluissa nuoret puolue-edustajat käyvät keskustelua ja vastaavat nuorten kysymyksiin. Tavoitteena on tutustua eri puolueiden edustamiin arvoihin nuorten näkökulmasta. Paneelikeskustelut järjestetään etäyhteyksin ja niistä julkaistaan jälkikäteen tallenne, jota voi hyödyntää opetuksessa ja puhuttaessa politiikasta. Suorassa lähetyksessä nuoret pääsevät osallistumaan paneelikeskustelun kulkuun vuorovaikutteisesti.

Kaksi nuorta istuu tietokoneella.

Nuorten politiikkapaneeli 3.11.2020: linkki ilmoittautumiseen

Nuorten politiikkapaneeli on suunnattu suomenkielisille toisen asteen opiskelijoille, mutta myös yläkoulujen oppilaat ovat tervetulleita mukaan. Keskustelun teemoina on niin mielenterveys kuin koulutuskin, ja yleisö pääsee osallistumaan äänestyksillä sekä Zoomin kysymystoiminnolla.


Panelisteina nuorten kysymyksiin vastaavat Brigita Krasniqi (vihr.), Annika Lyytikäinen (kd.), Jeremias Nurmela (kok.), Pinja Perholehto (sd.), Miriam Putula (kesk.), Liban Sheikh (vas.) ja Frida Sigfrids (r.). Keskustelun juontaa Suomen lukiolaisten liiton Adina Nivukoski.

 

Ungdomars politikdebatt 3.11.2020: länk till anmälan

Ungdomars politikdebatt är riktad till svenskspråkiga studerande på andra stadiet och högstadiet. I paneldiskussion som ordnas via Zoom svarar partiaktiva unga på frågor som studerande och elever funderar över. Målet är att bli bekant med partiernas värden och skillnader. Ni kan delta i sändningen från en gemensam dator eller alla kan delta från skilda datorer, men detta ska nämnas när ni anmäler er. 

Paneldeltagare är Veera Hellman (Saml), Oscar Hätinen (C), Annika Lyytikäinen (KD), Amanda Pasanen (Gröna), August Rosendal (Vf), Frida Sigfrids (SFP), Rebecca Åkers (SDP). Alexandra Wegelius från Finlands Svenska Ungdomsförbund agerar som panelledare.

 

Lasten politiikkapaneeli 5.11.2020: linkki ilmoittautumiseen

Lasten politiikkapaneeli on suunnattu suomenkielisille peruskoulujen oppilaille. 

Panelisteina lasten visaisiin kysymyksiin vastaavat Veera Granroth (r.), Anna Lemström (vas.), Hanna Markkanen (kesk.), Matias Pajula (kok.), Pinja Perholehto (sd.), Ami Rajala (kd.) ja Ville Tynkkynen (vihr.)

 

Paneelikeskustelu järjestetään etäyhteydellä Zoom-palvelua hyödyntäen. Zoomiin voi liittyä tietokoneella tai mobiililaitteella joko lataamalla Zoom-sovelluksen tai liittymällä keskusteluun selainikkunasta. Ilmoittaudu paneelikeskustelun yleisöksi viimeistään 30.10.

 

Tutustu puolueisiin! Voit tutustua puolueisiin nuorten kertomana Minun puolueeni -videosarjan kautta, jossa nuoret puoluejäsenet kertovat oman puolueensa arvoista ja miksi he itse päättivät lähteä mukaan puolueen toimintaan. Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -videosarjassa eri puolueiden edustajat ehdottavat, miten nuorten syrjäytyminen pitäisi ratkaista.

Järjestättekö Politiikkaviikolla 2.-8.11. oman tapahtuman? Jos tapahtuman tavoitteena on vahvistaa nuorten vaikuttamisen tietoja ja taitoja ja se on syrjimätön, voit ilmoittaa sen osaksi viikon tapahtumakalenteria tällä lomakkeella.