Nuorten politiikkapaneelit etäyhteyksillä

Politiikkaviikolla 2.-8.11.2020 järjestetään kolme nuorille suunnattua virtuaalista politiikkapaneelikeskustelua. Paneelikeskusteluissa nuoret puolue-edustajat käyvät keskustelua ja vastaavat nuorten kysymyksiin. Tavoitteena on tutustua eri puolueiden edustamiin arvoihin nuorten näkökulmasta.

Tiistaina 3.11. pidetään nuorille suunnatut debatit suomeksi ja ruotsiksi. Torstaina 5.11. pääsevät osallistumaan perusasteen oppilaat lasten politiikkapaneeliin suomeksi.

Paneelikeskustelut järjestetään etäyhteyksin ja niistä julkaistaan jälkikäteen tallenne, jota voi hyödyntää opetuksessa ja puhuttaessa politiikasta.

Nuorten politiikkapaneeli 3.11.2020

Ungdomars politikdebatt 3.11.2020

Lasten politiikkapaneeli 5.11.2020

Ilmoittautuminen lasten ja nuorten politiikkapaneeleihin avataan syyskuussa.

 

Tutustu puolueisiin! Voit tutustua puolueisiin nuorten kertomana Minun puolueeni -videosarjan kautta, jossa nuoret puoluejäsenet kertovat oman puolueensa arvoista ja miksi he itse päättivät lähteä mukaan puolueen toimintaan. Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -videosarjassa eri puolueiden edustajat ehdottavat, miten nuorten syrjäytyminen pitäisi ratkaista.

Järjestättekö Politiikkaviikolla 2.-8.11. oman tapahtuman? Jos tapahtuman tavoitteena on vahvistaa nuorten vaikuttamisen tietoja ja taitoja ja se on syrjimätön, voit ilmoittaa sen osaksi viikon tapahtumakalenteria tällä lomakkeella.