Nuorten politiikkapaneelit etäyhteyksillä

Politiikkaviikolla 2.-8.11.2020 järjestetään kolme nuorille suunnattua virtuaalista politiikkapaneelikeskustelua. Paneelikeskusteluissa nuoret puolue-edustajat käyvät keskustelua ja vastaavat nuorten kysymyksiin. Tavoitteena on tutustua eri puolueiden edustamiin arvoihin nuorten näkökulmasta.

Tiistaina 3.11. pidetään nuorille suunnatut debatit suomeksi ja ruotsiksi. Torstaina 5.11. pääsevät osallistumaan perusasteen oppilaat lasten politiikkapaneeliin suomeksi.

Paneelikeskustelut järjestetään etäyhteyksin ja niistä julkaistaan jälkikäteen tallenne, jota voi hyödyntää opetuksessa ja puhuttaessa politiikasta. Suorassa lähetyksessä nuoret pääsevät osallistumaan paneelikeskustelun kulkuun vuorovaikutteisesti.

Paneelikeskustelu järjestetään etäyhteydellä Zoom-palvelua hyödyntäen. Zoomiin voi liittyä tietokoneella tai mobiililaitteella joko lataamalla Zoom-sovelluksen tai liittymällä keskusteluun selainikkunasta. Ilmoittaudu paneelikeskustelun yleisöksi viimeistään 25.10.

 

Tutustu puolueisiin! Voit tutustua puolueisiin nuorten kertomana Minun puolueeni -videosarjan kautta, jossa nuoret puoluejäsenet kertovat oman puolueensa arvoista ja miksi he itse päättivät lähteä mukaan puolueen toimintaan. Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -videosarjassa eri puolueiden edustajat ehdottavat, miten nuorten syrjäytyminen pitäisi ratkaista.

Järjestättekö Politiikkaviikolla 2.-8.11. oman tapahtuman? Jos tapahtuman tavoitteena on vahvistaa nuorten vaikuttamisen tietoja ja taitoja ja se on syrjimätön, voit ilmoittaa sen osaksi viikon tapahtumakalenteria tällä lomakkeella.