Nuorisotyön viikko 8.-14.10.2018

Hurraa nuoret, nuoruus ja nuorisotyö!

Nuorisotyön viikolla 8.-14.10. nostetaan esille nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Tänä vuonna kerrotaan erityisesti perusnuorisotyön positiivisista ja ennaltaehkäisevistä vaikutuksista, syrjäytymisen ehkäisystä sekä nuorisotyön erilaisista työmuodoista.

Valtakunnallisesti Nuorisotyön viikkoa vietetään ympäri Suomen paikallisten toimijoiden, kuntien, järjestöjen ja nuorten itsensä järjestämillä tempauksilla, teemapäivillä, tilaisuuksilla ja kampanjoilla. Viikko näkyy myös mediassa ja somessa erilaisina kampanjoina ja avauksina. Viikko huipentuu perjantaina 12.10. Allianssi-talolla järjestettävään Ratkaistaan Suomen suurin ongelma! -tapahtumaan, jolloin päättäjät, toimialan toimijat ja yleisö kutsutaan tutustumaan nuorisotyön menetelmiin.

Kerro meille omasta tapahtumastasi! Julkaisemme viikon alueellisia ja paikallisia tapahtumia uutiskirjeessämme sekä tapahtumalistauksessa.

Hyvää Nuorisotyön viikkoa!

Rajat ylittävä nuorisotyö -tapahtuma 
Tarinoita nuorisoalalta kuva

Tarinoita nuorisoalalta

Suomessa tehdään vaikuttavaa työtä nuorisoalalla joka päivä. Tutustu läpileikkaavaan ja monimuotoiseen näkymään suomalaisesta nuorisoalasta - sen tekijöistä ja itse nuorista. Saa jakaa!

Tarinoita nuorisoalalta on koottu Allianssin viestinnän kesätuottajien Anna Enbusken ja Aleksi Murtojärven kesällä 2018 tekemän #kesänuorisotyössä-kierroksen haastatteluista. Kierroksella Anna ja Aleksi haastattelivat yhteensä 84 henkilöä nuorisoalalta ja matkustivat 10 555 kilometriä ympäri Suomea - se on sama kuin ajaisi Suomen Nuorgamista Hankoon, siis päästä päähän, yli seitsemän kertaa.

”En mä osaa mitään hienoa, enkä ole missään jutussa kauhean hyvä”, tuskaili nuori ääneen, kun pohdimme asioita, joissa hän on hyvä ja joilla hän voisi erottua työelämässä.
Nuori istuu hiljaa ja pyörittelee käsiään. Ympärillä on ammattilaisia yhteiskunnan eri puolilta, on sosiaalityöntekijää, on poliisia, on nuorisotyönohjaajaa. Nyt olisi kerrottava tapahtuneesta, annettava jokin selitys.
Kun joku kysyy mitä teen työkseni, en aina oikein osaa vastata. Takeltelen, että sellaista nuorisokasvatusta ja nuorisotyötä, tai siis niinku sen johtamista ja mahdollistamista tai silleen.
”Onko teillä mitään toimintaa näille nuorille?”, kysäisee äiti minulta, ja vilkaisee merkitsevästi lastaan, hurmaavaa nuorta miestä, joka on kehitysvammainen ja autismin kirjolla. Hänen kanssaan sain viettää kesällä ripariviikon, josta ei puuttunut elämäniloa eikä tilannekomiikkaa.
Kiitos ei ole kirosana, vaikka se siltä joskus tuntuu, kun sitä niin harvoin käyttää. Liian harvoin tulee sanottua kiitos työkaverilleen.
On ihmisiä, jotka ovat #nuorisotyönytimessä nuoria kohdaten kunnissa, järjestöissä, seurakunnissa, kadulla, netissä ja kauppakeskuksissa.
Voit ladata julistepohjat (A3) tästä, ja käyttää niitä oman tapahtumasi markkinointiin tai nuorisotilasi seinällä valkoista alalaitaa voi käyttää kuten keikkajulistetta, j

Julkaisimme viikon alueellisia ja paikallisia tapahtumia uutiskirjeessämme sekä tapahtumalistauksessa.

Hyvää Nuorisotyön viikkoa!

Mahdollisuuksia