POLITIIKKAVIIKKO 2020

Valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko 2.-8.11.2020

Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Mukaan voi lähteä mikä tahansa nuorten ryhmä - luokka, opiskelijakunta, nuorisovaltuusto, partiolippukunta tai harrastusryhmä! Tavoitteena on oppia vaikuttamisen tapoja lähiympäristössä kuin laajemminkin maailmassa ja tutustua politiikkaan.

Politiikkaviikolla 2020 suunnitellaan unelmien kuntaa

Marraskuussa järjestettävällä Politiikkaviikolla opitaan toiminnallisesti vaikuttamisesta kunnissa ja kaupungeissa. Kunnissa päätetään monista nuorten elämään vaikuttavista asioista: kouluista, terveydenhuollosta, julkisesta liikenteestä, kirjastoista, puistoista ja nuorisotiloista, harrastusmahdollisuuksista. Samaan aikaan monissa kunnissa nuorten määrä laskee.

Politiikkaviikon pääjuttu on järjestää Unelmien kunta -keskustelu nuorten ja paikallisten päättäjien kanssa. Keskustelussa nuoret ja kuntapäättäjät kohtaavat tasavertaisina ja puhuvat siitä, minkälaisessa kaupungissa tai kunnassa he haluavat asua.

Politiikkaviikon taustakuva, kuvassa eri kokoisia salamoita.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan järjestämään Unelmien kunta -keskustelu nuorten ja päättäjien välillä Politiikkaviikon 2.-8.11.2020 aikana. Osallistuvien ryhmien kesken arvotaan viisi 50 € arvoista S-ryhmän lahjakorttia.

Ilmoittautuminen käynnistyy toukokuussa 2020.

Politiikkaviikon taustakuva, jossa on tähtiä ja silmiä.

Materiaalit

Politiikkaviikon Unelmien kunta -keskustelun järjestäminen on helppoa. Materiaalit sisältävät mm. Unelmien kunta -keskustelumallin, ohjeet keskustelun vetäjälle ja kutsukirjepohjan osallistujille. Keskustelun lopuksi ryhmä käy läpi oivallukset ja lähettää ne osaksi valtakunnallista Politiikkaviikkoa. Ryhmä saa vinkkejä, miten syntyneitä ideoita voi lähteä edistämään yhdessä.

Materiaalit julkaistaan toukokuussa 2020.

 

Politiikkaviikon taustakuva, jossa mm. tähtiä, kysymys- ja huutomerkkejä ja salamoita.

Politikveckan

Politikveckan är en riksomfattande temavecka om samhällelig påverkan för unga. Politikveckan ordnas den 2–8 november 2020. 

Politikveckans program passar för alla ungdomsgrupper, och i synnerhet för årskurserna 7–9, andra stadiet, påverkansgrupper för unga samt ungas hobby- och fritidsverksamhet.

Kumppaneina mukana

Politiikkaviikon kummeina toimivat opetusministeri Li Andersson ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Demarinuoret
European Youth Parliament Finland
Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry
KD Nuoret
Keskustan Opiskelijaliitto
Keskustanuoret
Kokoomusnuoret
Kokoomusopiskelijat
Kuntaliitto
Opetushallitus
Opinkirjo
SAKKI ry
Suomen Lukiolaisten Liitto
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry
Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry
Suomen Partiolaiset
Vasemmisto-opiskelijat

Vihreät nuoret

Lisätiedot: Virva Viljanen, osallisuusasiantuntija (etunimi.sukunimi@alli.fi) Ota rohkeasti yhteyttä!