Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä, joka pyrkii edistämään erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista.

Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia. Menetelmä sopii nuorisotyöhön, järjestöille, seurakunnille, kirjastoille ja kouluille - ja kaikille muillekin kiinnostuneille.

Haluatko järjestää Elävän kirjaston?

Mikäli et ole aikaisemmin järjestänyt elävää kirjastoa, suosittelemme aloittamaan järjestäjien koulutuksesta.

Allianssi tarjoaa tilauskoulutusta Elävä kirjasto -tapahtuman järjestäjille. Kouluttajamme tulee pitämään koulutuksen koko ryhmälle omiin tiloihinne teidän toivomananne aikana. Myös etäperehdytys on mahdollinen. Lue lisää Tilauskoulutukset-sivulta.

Elävä kirjasto -järjestäjän materiaaleja päivitetään parhaillaan. Kysy lisää oppaasta Allianssin yhdenvertaisuusasiantuntijalta.