Nuorisotyön viikon tapahtumia

[ilmoita oma tapahtumasi sivun alalaidassa]

Ratkaistaan Suomen suurin ongelma

 • pe 12.10. klo 10-17 Allianssi-talolla (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki)

 • Tiukkojen debattien ja yhteisen työstön lisäksi luvassa on Itä-Pasilan täydeltä karnevaalitunnelmaa: Allianssi-talo ulkoalueineen täyttyy nuorisoalan parhaista - ja hauskimmistä - menetelmistä, joilla nuorten syrjäytymistä torjutaan. Hurraa nuoruus, nuorisotyö ja sen tekijät! Ilmoittautuminen tapahtumaan

Rajat ylittävä nuorisotyö

 • to 11.10. klo 12 - 16, Allianssi-talo, Helsinki
 • Tule keskustelemaan kansainvälisen nuorisotyön uusista kuulumisista ja tapaamaan muita alan toimijoita! Skotlannissa vietetään nuorisovuotta (Year of young people), ja sen ympärillä tapahtuu monia asioita.  Euroopan solidaarisuusjoukot lähtevät käyntiin tänä syksynä. Mitä uusia mahdollisuuksia ohjelma avaa nuorille, järjestöille tai alan muille toimijoille? Lisäksi puhumme solidaarisuudesta vähän laajemminkin. Tervetuloa! Lue lisätietoja ja ilmoittaudu Allianssin koulutuskalenterissa. Tapahtuma on maksuton.

Kennelliiton Nuoret - somekampanja

 • Kennelliiton nuorisotoimikunta järjestää Nuorisotyön viikolla some-kampanjan aiheella ”Millä tavalla koira tuo iloa elämääsi”. Nuoret voivat jakaa somessa kuvia/videoita/piirroksia/tarinoita tunnisteilla #laumassa ja #nuorisotyönviikko

Eurajoen kunnan lasten ja nuorten viikko

 • Vietämme kunnassamme viikkoa perinteisesti joka taholla. Yhdistykset pitävät maksuttomia kokeilukertoja eri harrastuksiin. Kunnan eri toimijat järjestävät kouluissa, päiväkodeissa erilaisia teemapäiviä ja tilataan vierailevia esiintyjiä.

Nuorelle turvallinen yhteisö -koulutus, Helsinki

 • 9.10. klo 9-16 Etelä-Suomen aluehallintovirasto, kokoustilat Puu ja Vene (Ratapihantie 9 Helsinki). Koulutus tarjoaa tietoa siitä, mikä on turvallinen yhteisö, miten sen syntymiseen voidaan vaikuttaa ja millaiset tekijät estävä turvallisuuden kokemusta. Tiedon lisäksi kehitämme yhdessä  toimintatapoja erilaisiin työmuotoihin ja harjoittelemme haastavissa tilanteissa toimimista. 

Janakkalan nuorisovaltuustovaalit

 • Tervakoskella ja Turengissa, yhteiskouluilla ja nuorisotiloilla 10.-11.10.2018

Nuorisotyön viikon huipentuma kauppakeskus Ratinassa - Ratina Squad

 • 13.10 klo 14-20, Kauppakeskus Ratina, Tampere. Tapahtuma kokoaa yhteen Tampereen kaupunkiseudun nuorisotoimet sekä alueella toimivia kolmannen sektorin toimijoita. Avoin tapahtuma kaikille nuorisotyöstä kiinnostuneille. 
  Nuorille tarjolla paljon toimintaa sekä huippuesiintyjät: Cledos ja Gettomasa!

#nuorenpuolella

 • #nuorenpuolella -kampanja avaa oven työpajojen ja etsivän nuorisotyön arkeen Nuorisotyön viikolla 8.−14.10. Kampanjan aikana 12 eri puolilla Suomea, eri kokoisissa kunnissa etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelevää ammattilaista kuvaavat työtään kampanjan järjestäjien instagram-tileillä (@tyopajayhdistys, @etsivaoske) kertoen työstään, onnistumisista, tarinoista, haasteista ja arjesta nuorten kanssa. Kampanjaan haastetaan mukaan kaikki työpajoilla ja etsivässä nuorisotyössä työskentelevät ammattilaiset.
   
 •  #nuorenpuolella -kampanjan järjestävät Valtakunnallinen työpajayhdistys ry ja Etsivän nuorisotyön osaamiskeskus. Työpajoilla ja etsivässä nuorisotyössä työskentelee kaikkiaan yli 2500 työntekijää.

Nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijät esiin! 

 • Nuorisotyön viikolla nostetaan nuorten tieto- ja neuvontatyön parissa työskentelevät framille. Tulossa on työntekijöiden kommentteja ja terveisiä videoiden muodossa Koordinaatin some-kanavissa. (Facebook, Twitter, Instagram) Missä asioissa nuoret ovat saaneet tukea nuorisotyöntekijältä? Tätä kysymme Nuorisotyön viikolla Nuortenelämä.fi:n Facebookissa ja Instagramissa järjestettävässä kilpailussa, jossa kaikkien vastaajien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Duuni -hankkeen workshopit

 • DUUNI-Vanhemmuuden taidot työelämävahvuudeksi -hanke jossa Suomen Caritas on mukana tukee nuoria vanhempia opiskelu- tai työpaikan löytämisessä. Ryhmä on tarkoitettu 16-29-vuotiaille nuorille äideille ja isille, jotka haluaisivat päästä opiskelemaan tai työelämään. Tavoitteena on löytää omat vahvuudet ja hakea työ- tai opiskelupaikkaa. Ryhmässä käydään läpi omia vahvuuksia, kiinnostuksen kohteita ja työn- ja opiskelupaikan hakemiseen liittyviä asioita (kuten hakupaperit ja työhaastattelu).

Torinuoppari

 • Seinäjoki, 11.-12.10.2018

Puhu mulle huumeista - seminaari, Jyväskylä

 • Nuorisotyön viikolla pe 12.10. juhlistamme YAD ry:n 30-vuotista taivalta! Tervetuloa maksuttomaan Puhu mulle huumeista -seminaariin Jyväskylään Tanssisali Lutakkoon. Seminaari tarjoaa vuosien varrella tehtyjä oivalluksia päihdekasvatukseen, päihdetoipujien tukemiseen ja vapaaehtoistoiminnan koordinointiin liittyen ja soveltuu hyvin nuorten kanssa työskenteleville, alan opiskelijoille, vapaaehtoisille tai muuten aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.yad.fi/yad30

Ole vielä kerran nuori! -nuorisotyön avoimet ovet

 • Mikkelin kaupungin nuorisopalvelut kutsuu Sinut olemaan vielä kerran nuori! Kaupungin kaikki nuorisotalot järjestävät ikärajattoman, avointen ovien illan, jossa voi tavata alueen nuorisotyöntekijöitä. ”NTV-Nuokkupassin” avulla pääset jyvälle, mitä avoimissa nuorten illoissa tapahtuu, millaista tukea alueen etsivä nuorisotyö voi antaa ja mitä muuta on nuorisotyön kautta tarjolla. Keräämällä vähintään kaksi leimaa oheiseen passiin, saat ilmaiset kahvit! Mikkelin kaupungin nuorisotalot ja skeittihalli, 8.-12.10.2018

Heinolan nuorisopalveluiden nuorisotyönviikon tapahtumat

 • Avoimet ovet Pleissillä, Kirkkiksellä ja Nuorten työpajoilla. Lisäksi #nuorisotyönviikko valokuvakilpailu nuorille paikalliseta nuorisotyöstä. Paras kuva palkitaan perjantaina!

Tyttöjen ilta

 • Tule viettämään Tyttöjen iltaa Tyttöjen oikeuksien päivänä 11.10. Nummelan nuorisokeskus Klubille.
  Tapahtuma on osa valtakunnallista nuorisotyön viikkoa #nuorisotyö. Nummelan nuorisokeskus Klubi, Vihdintie 4-6 03100 Nummela

10-Vuotis juhlalaiva

 • Otalampi-talossa vietetään 10-vuotisjuhlapäivää  keskiviikkona 10.10. Avoimet ovet klo 9 – 14. Tervetuloa! Otalammen koulu Torpparintie 9, 03300 Otalampi

Nuorisokeskus Villa Elba esittäytyy

 • Ketä työskentelee nuorisokeskus Villa Elbassa? Valitseeko ympäristökasvattaja hämähäkin vai torakat? Entä kv-asiantuntija koulutuksen vai seminaarin? Tämä ja vähän muutakin selviää nuorisotyön viikolla Villa Elban Instagram-tililtä. 

Vamoksen #vahvuudet-somekampanja

 • Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos auttaa nuoria, joita huolettaa esimerkiksi arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen, raha-asiat tai koulu- ja työelämään pääsy. Jokainen Vamoksessa aloittava nuori saa oman työntekijän, jolla on aikaa tutustua ja vastata hänen tarpeisiinsa. Vähitellen etsitään nuorelle yhdessä polku kouluun tai töihin.

  Yksilövalmennuksen lisäksi Vamoksessa voi osallistua moniin toiminnallisiin ryhmiin. Tavoitteena on, että nuoren hyvinvointi paranee ja usko tulevaisuuteen vahvistuu. Välitämme ja uskomme jokaiseen nuoreen.

  Vamoksen #vahvuudet-somekampanjassa haastamme sinut pohtimaan, missä olet hyvä. Mitkä ovat persoonasi vahvuudet? Milloin sinä loistat? Tule mukaan ja haasta muitakin Vamoksen kampanjaan! 8.-12.10.2018

Avoimet ovet - päivä nuorisotyöviikon merkeissä

 • Nilsiän nuorisotilalla avoimet ovet! Tule käymään ja tutustumaan! Syvärintie 47 to 11.10 klo 14-18.

Nuorisotyönviikon lettukestit

 • Nuorisotyönviikolla nautitaan lettukesteistä ja katsellaan "Mähän oon ihan tosi hyvä tässä" -videota, jossa nuorisotyön toimintaan osallistuneet nuoret kertovat kokemuksistaan. Ympäri Kouvolaa 8.-11.10.

Yhteisöpedagogikoulutusta Mikkelissä 20 vuotta -juhla

 • Mikkelin kampuksella, Patteristonkatu 3D, 10.10.2018. Päiväjuhla klo 12-14, pääpuhujana Paleface. Lisäksi julkistetaan kirja. Yleisölle avoin luento pelaamisesta ja peleistä klo 14.30-16.30 - Verken suunnittelija Pasi Tuominen.

Seksuaaliväkivalta-seminaari (Valtakunnallisen OTAVA-hankkeen loppuseminaari)

 • Espoon Sellosalin lämpiö, torstaina 11.10.2018

Yksinäisyys ei ole ystävä -seminaari

 • Espoon Sellosalin lämpiö, perjantai 12.10.2018

NUORI KULTTUURI -SEMINAARI: Yhdessä uutta kohti

 • Nyt on aika yhdessä pohtia, millaista Nuori Kulttuuri -toiminnan on oltava tulevina vuosikymmeninä. Nuoret muuttuvat, miten vastaamme muutokseen? Seminaari on avoin kaikille nuorten kanssa työskenteleville. To 11.10.2018 klo 11.30–16.30 Jyväskylän Veturitallit (Veturitallinkatu 6, Jyväskylä)

Kohtaamisia-iltamat

 • TSL-Helsingin opintojärjestön Sali, Säästöpankinranta 6 C 2. krs, Helsinki 11.10.2018

 

Tilaa Nuorisotyön viikon uutiskirje omaan sähköpostiisi tästä. Lähetämme uusimmat vinkit ja uutiset kerran viikossa keskiviikkoisin.


>> TAKAISIN Nuorisotyön viikon sivulle

Ilmoita oma Nuorisotyön viikon tapahtumasi lomakkeella