Vaikutamme järjestöissä, kunnissa ja seurakunnissa tehtävän nuorisotyön puolesta. Tavoitteenamme on turvata kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytykset, lisätä nuorisotyön resursseja sekä tukea vapaaehtoistyötä nuorisoalan kentällä.

Nuorisotyö on tukea, ohjausta ja palvelujen tarjontaa, jonka nuori itse valitsee, hyväksyy ja kokee omakseen. Nuorisotyö rakentaa vertaisryhmiä ja kasvuyhteisöjä, toimintaa ja mahdollisuuksia yhdessä nuorten omien halujen, toiveiden ja tarpeiden kanssa. Nuorisotyön perustehtävä on rakentaa mahdollisuuksia mielekkääseen vapaa-aikaan. Nuorisotyötä ja nuorisotoimintaa tehdään pääsääntöisesti kunnissa, järjestöissä ja seurakunnissa. Nuorisotyön mahdollistamaan toimintaan osallistuu vuosittain noin miljoona nuorta. 

AFS:n vapaaehtoiset

Nuorisotyön viikko

Nuorisotyön viikolla nostetaan esille nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Vuonna 2020 Nuorisotyön viikko järjestetään 7.-13. syyskuuta.

Valtakunnallisesti Nuorisotyön viikkoa vietetään ympäri Suomen paikallisten toimijoiden, kuntien, järjestöjen ja nuorten itsensä järjestämillä tempauksilla, teemapäivillä, tilaisuuksilla ja kampanjoilla. Viikko näkyy myös mediassa ja somessa erilaisina kampanjoina ja avauksina.

Tarinoita nuorisoalalta kuva

Tarinoita nuorisoalalta

Suomessa tehdään vaikuttavaa työtä nuorisoalalla joka päivä. Tutustu läpileikkaavaan ja monimuotoiseen näkymään suomalaisesta nuorisoalasta - sen tekijöistä ja itse nuorista. Saa jakaa!

Tarinoita nuorisoalalta on koottu Allianssin viestinnän kesätuottajien Anna Enbusken ja Aleksi Murtojärven kesällä 2018 tekemän #kesänuorisotyössä-kierroksen haastatteluista. Kierroksella Anna ja Aleksi haastattelivat yhteensä 84 henkilöä nuorisoalalta ja matkustivat 10 555 kilometriä ympäri Suomea - se on sama kuin ajaisi Suomen Nuorgamista Hankoon, siis päästä päähän, yli seitsemän kertaa.