Nuorten hyvinvoinnin on oltava kaiken päätöksenteon ytimessä.

Tulevaisuuden Suomi voi tasan yhtä hyvin kuin nykyisyyden nuoret. Jos nuorilla on riittävät edellytykset hyvään elämään nyt, on heistä tulevina vuosina huolehtimaan itsensä lisäksi vanhenevista sukupolvista - tekemään töitä, tuottamaan verotuloja, kantamaan yhteistä vastuuta ja kehittämään koko yhteiskuntaa. Tällä hetkellä näitä riittäviä edellytyksiä ei ole. Jotta Suomi pärjää ja menestyy tulevaisuudessa, on nuorten hyvinvointi asetettava keskiöön kaikessa päätöksenteossa.

Nuorisoala on valtion budjetissa ja julkisessa keskustelussa pieni tekijä, mutta sen kohderyhmän tulevaisuuden kannalta kaikkein merkittävin. Siksi teemme Allianssissa yhä enemmän töistä sen eteen, että toimialan painoarvo kasvaa ja nuorten hyvinvointi nousee ykköseksi myös poliitikkojen tärkeysjärjestyksessä.

postikortteja roikkumassa pyykkipojilla

Eduskuntavaalit: Ratkaistaan Suomen suurin ongelma

Tulevaisuuden Suomi voi yhtä hyvin kuin Suomen nuoret tänään. Ilman hyvinvoivia nuoria ei jatkossa ole työlle tekijöitä, veroille maksajia eikä yhteisille asioille hoitajia. Siksi nuorten syrjäytyminen on Suomen suurin ongelma.

Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -kokonaisuus toimii Allianssin eduskuntavaalitavoitteina.

Ihmisten jalkoja

Nuorista Suomessa

Nuorista Suomessa -sivustolle on koottu tilastotietoa nuorista, heidän elinoloistaan ja nuorisotyöstä Suomessa. Lähteinä on käytetty tilastoja ja julkaisuja. Allianssi on koonnut vastaavan aineiston myös vuonna 2001, sekä kahden vuoden välein vuodesta 2006 alkaen. Koonnit löytyvät sähköisinä painoksina Issuu-palvelusta sekä painettuina julkaisuina Nuorisotiedon kirjastosta. 

Lausunnot ja kannanotot
Allianssinlogo turkoosilla pohjalla

Allianssin vaikuttamisen tiimi:

Anna Munsterhjelm
toiminnanjohtaja 
p. 040 587 9514

Virva Viljanen
nuorten osallisuuden asiantuntija   
p. 050 302 0598

Kirsi Uusitalo
nuorten osallisuuden asiantuntija
p. 044 722 9350

 


Silja Silvasti
vaikuttamisen asiantuntija
p. 041 515 2233

Joel Linnainmäki
kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
p. 040 500 5512

Vilma Hakala
digitaalisen viestinnän asiantuntija
p. 044 416 5255

Anna Enbuske
viestinnän tuottaja
p. 040 822 5668