Nuorten hyvinvoinnin on oltava kaiken päätöksenteon ytimessä.

Tulevaisuuden Suomi voi tasan yhtä hyvin kuin nykyisyyden nuoret. Jos nuorilla on riittävät edellytykset hyvään elämään nyt, on heistä tulevina vuosina huolehtimaan itsensä lisäksi vanhenevista sukupolvista - tekemään töitä, tuottamaan verotuloja, kantamaan yhteistä vastuuta ja kehittämään koko yhteiskuntaa. Tällä hetkellä näitä riittäviä edellytyksiä ei ole. Jotta Suomi pärjää ja menestyy tulevaisuudessa, on nuorten hyvinvointi asetettava keskiöön kaikessa päätöksenteossa.

Nuorisoala on valtion budjetissa ja julkisessa keskustelussa pieni tekijä, mutta sen kohderyhmän tulevaisuuden kannalta kaikkein merkittävin. Siksi teemme Allianssissa yhä enemmän töistä sen eteen, että toimialan painoarvo kasvaa ja nuorten hyvinvointi nousee ykköseksi myös poliitikkojen tärkeysjärjestyksessä.

Kuvassa nuoria istumassa ja Politiikkaviikon logo.

Politiikkaviikko

Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Viikko järjestetään 4.-10.11.2019. 

Tänä vuonna viikon teemana on politiikan uudistaminen: nuoret pääsevät itse suunnittelemaan uusia tapoja, miten nuoret saisivat äänensä kuuluviin yhteiskunnassa. Ilmoita nuorten ryhmä mukaan!

postikortteja roikkumassa pyykkipojilla

Ratkaistaan Suomen suurin ongelma

Tulevaisuuden Suomi voi yhtä hyvin kuin Suomen nuoret tänään. Ilman hyvinvoivia nuoria ei jatkossa ole työlle tekijöitä, veroille maksajia eikä yhteisille asioille hoitajia. Siksi nuorten syrjäytyminen on Suomen suurin ongelma.

Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -kokonaisuus toimii Allianssin eduskuntavaalitavoitteina.

Euroopan maiden lippuja lipputangoissa

Ratkaistaan Euroopan suurin ongelma

Tulevaisuuden Eurooppa voi vain yhtä hyvin kuin nuoret tänään. Meillä on kaikki keinot torjua nuorten syrjäytymistä Euroopassa. Nyt on aika ryhtyä toimeen.

Ratkaistaan Euroopan suurin ongelma -kokonaisuus toimii Allianssin eurovaalitavoitteina.

Ihmisten jalkoja

Nuorista Suomessa

Nuorista Suomessa -sivustolle on koottu tilastotietoa nuorista, heidän elinoloistaan ja nuorisotyöstä Suomessa. Lähteinä on käytetty tilastoja ja julkaisuja. Allianssi on koonnut vastaavan aineiston myös vuonna 2001, sekä kahden vuoden välein vuodesta 2006 alkaen. Koonnit löytyvät sähköisinä painoksina Issuu-palvelusta sekä painettuina julkaisuina Nuorisotiedon kirjastosta. 

Lausunnot ja kannanotot

Allianssin vaikuttamisen tiimi:
 

Anna Munsterhjelm
toiminnanjohtaja 
p. 040 587 9514

Virva Viljanen
nuorten osallisuuden asiantuntija   

Janika Takatalo
kansainvälisen vaikuttamisen
asiantuntija

Eero Löytömäki
kotimaan vaikuttamisen asiantuntija   
perhevapaalla

Katja Asikainen
kotimaan vaikuttamisen asiantuntija     
1.1-19.6.2020

Niina Ratilainen
kotimaan vaikuttamisen asiantuntija

Salla Merikukka
viestintäpäällikkö

Paiju Pajunen
viestinnän tuottaja

Anna Enbuske
viestinnän tuottaja

Riikka Tähkävuori
viestinnän tuottaja opintovapaalla
 

Yhteystiedot löydät täältä