Ratkaistaan Suomen suurin ongelma pe 12.10.

11.09.2018
Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -kuva
NTvko18-logo                     

Suomen suurin ongelma ei ole sote, vaan nuorten syrjäytyminen. Jollei siihen löydetä ratkaisua, emme tule pärjäämään tulevaisuudessa. Suomen suurimman ongelman ratkaisua pohditaan Nuorisotyön viikolla perjantaina 12.10. klo 10 - 17 Allianssi-talolla, Asemapäällikönkatu1, Helsinki. Tervetuloa mukaan!

Tiedämme hyvin, että esimerkiksi järjestöissä, kunnissa ja seurakunnissa tehdään valtavasti arvokasta työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Parhaillaan on käynnissä kymmeniä, jopa satoja eri kanavista rahoitettuja hankkeita ja projekteja.

Emme kuitenkaan tiedä, miltä eri projektien muodostama kokonaisuus näyttää. Emme edes tiedä, mitä kaikkea tällä hetkellä tehdään, puhumattakaan siitä, kuinka vaikuttavaa tehty työ on.

Yhteistä keskustelua nuorten syrjäytymistä estävistä keinoista ei käydä - tai jos käydään, sitä värittää usein mustasukkaisuus omista menetelmistä ja niiden rahoituksesta. Voisimmeko tehdä toisin? Avata yhteisen keskustelun siitä, mikä toimii, missä on parannettavaa, mistä kannattaisi kokonaan luopua. Mihin yhteiset rahat on viisasta panostaa? Ovatko parhaat tavat ehkäistä syrjäytymistä vielä löytymättä?

Tervetuloa pohtimaan, miten yhteiskunnan ja nuorisoalan tulisi muuttaa toimintatapojaan, jotta yksikään nuori ei syrjäytyisi!

Tiukkojen debattien ja yhteisen työstön lisäksi luvassa on Itä-Pasilan täydeltä karnevaalitunnelmaa: Allianssi-talo ulkoalueineen täyttyy nuorisoalan parhaista - ja hauskimmistä - menetelmistä, joilla nuorten syrjäytymistä torjutaan. Hurraa nuoruus, nuorisotyö ja sen tekijät!

Ilmoittautuminen tapahtumaan

 

erotin

OHJELMA

10.00 Ovet auki

  • Mitä nyt jo tehdään? Kuinka vaikuttavaa toiminta on? Syrjäytymistä ehkäisevät toiminnalliset menetelmät kokeiltavissa.

11.30 Suuriin ongelmiin suuria ratkaisuita. Tervetuloa!

  • Tapahtuman avauspuheenvuoro, puhemies Paula Risikko.

11.45 Syrjäytyminen soittaa, kuka vastaa?

  • Rahaa tulee monesta lähteestä, paljon tehdään jo nyt, mutta kenellä on vastuu kokonaisuudesta ja mihin sitä tulisi kehittää? Keskustelemassa ministeri Sampo Terho, nuorisopalvelupäällikkö Katariina Soanjärvi (Jyväskylän kaupunki) ja tutkimuspäällikkö Elina Pekkarinen (Nuorisotutkimusseura). Juontajana Allianssin hallituksen jäsen Santeri Lohi.

12.30 Suoraa puhetta!

  • Mikä toimii? Mikä vituttaa? Suoraa puhetta syrjäytymisen ehkäisystä nuorisoalan eri kulmilta. Ränttäämässä OKM:n nuorisoyksikön ex-johtaja Georg Henrik Wrede, valtakunnallisen Ohjaamo-toiminnan koordinaattori Tuija Kautto sekä Aseman Lasten valtakunnallisesta Walkers-toiminnasta vastaava Minna Lahtela.

12.45 Lounas

  • Yhteinen ruokailu. Kaikki toimintapisteet avoinna.

14.00 Homma kotiin seuraavalla hallituskaudella.

  • Uusia avauksia, lisää rahaa nuorisotyöhön vaiko eteenpäin nykyisellä mallilla? Eduskuntapuolueet julkaisevat ratkaisunsa, joilla estetään nuorten syrjäytyminen seuraavalla hallituskaudella.

14.45 Täältä se kana pissii! Ottakaapa mallia.

  • Viisi nuorisoalan toimijaa pitchaamassa parhaillaan käynnissä olevia syrjäytymistä ehkäiseviä hankkeita. Löytyykö se hioutumaton timantti näistä? Raadissa esityksiä arvioimassa apulaispormestari Nasima Razmyar, professori Juho Saari, toimitusjohtaja Ulla Nord ja kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

15.15 Sata tekoa syrjäytymisen ehkäisemiseksi

15.30 Malja nuorisotyölle!

  • Nuorisotyötä ja sen tekijöitä on syytä juhlia. Palkintoja, ilmapalloja, kuohuvaa ja uusia tuttuja. Hurraa nuorisotyö ja sen tekijät!

Iltaa voi jäädä viettämään Allianssi-talolle klo 18 saakka, kaikki toimintapisteet ovat avoinna klo 17 saakka.

 

erotin

Allianssi-talolle on kävelymatka Pasilan asemalta ja lähelle pääsee mm. raitiovaunuilla 1, 7 ja 9 sekä lukuisilla busseilla. Talolle on esteetön kulku pyörätuolilla ja sisääntulokerroksesta löytyy esteetön wc. Mikäli toivot lisätietoa esteettömyydestä tai muista järjestelyistä, ole yhteydessä tilaisuuden järjestäjään.

Lisätietoja: tapahtumatuottaja Tiitus Uusoksa, tiitus.uusoksa@alli.fi, P. 044 722 9356