Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

01.06.2021
AinomaijaM
Neljä ihmistä seisoo puolikaaressa ja nauraa ohi kameran.

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).


Keltainen katkoviiva

Alla påverkar! Jokainen vaikuttaa! Koulutus, kulttuuri ja nuoriso kestävän kehityksen edistäjinä.
8.-9.6. / Opetus- ja kulttuuriministeriö / Lisätietoja saat täältä

Konferenssissa tarkastellaan koulutus-, tutkimus-, nuoriso- ja kulttuurisektoreiden tulokulmia kestävään kehitykseen, miten toimialat tukevat ja hyödyntävät toisiaan ja edistävät kestävää kehitystä. Luvassa on inspiroivia puhujia: nuoria asiantuntijoita ja ministereitä, mielenkiintoisia paneelikeskusteluja ja vuorovaikutteisia temaattisia työpajoja. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin. Konferenssiin toivotaan monialaista ja laajaa osallistujakuntaa. Ihmiset erilaisilla taustoilla pystyvät jakamaan monenlaisia näkökulmia, ja sen kautta inspiroitumaan ja luomaan uudenlaista osaamista.

Tapahtuma on osa Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtakauden ohjelmaa. Puheenjohtajakauden päätehtävä on edistää pohjoismaiden pääministereiden hyväksymää visiota: Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. 

Keltainen katkoviiva

Mediataidot hyvinvoinnin tukena -verkkokoulutus toisen asteen opettajille
8.6.–23.6. / Mediakasvatusseura ry / Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä

Mediakasvatusseuran maksuton Mediataidot hyvinvoinnin tukena -koulutus järjestetään viimeisen kerran kesäkuussa 2021 (8. - 23.6.). Koulutus vahvistaa opettajien valmiuksia tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja mediataitoja sekä lisää ymmärrystä median ja hyvinvoinnin välisistä yhteyksistä. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti toisen asteen opettajille, mutta myös yläkoulun opettajat ovat tervetulleita mukaan. Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Digihyvinvoinnin jäljillä -hanketta. 

Keltainen katkoviiva

ULOS–UT–OUT – Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma 
15.-17.6. / Finlands Svenska Idrott r.f, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry/ LYKE-verkosto, Suomen Metsäyhdistys, Suomen nuorisokeskusyhdistys ry/ Seikkailukasvatusverkosto, Suomen ympäristöopisto Sykli, Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi, WWF Suomi / Katso mainosvideo / Lisätietoja ja ilmoittautuminen
 

ULOS – UT – OUT kokoaa satoja opettajia, kasvattajia, ohjaajia, päättäjiä ja tutkijoita etsimään yhdessä polkuja kestävään tulevaisuuteen ja innostumaan ulkona oppimisesta. Tarjolla on ennennäkemätön kattaus monipuolisia työkaluja ulko-opetukseen, ilmastokriisin käsittelyyn ja kestävän elämäntavan opettamiseen. Toiminnallinen, vuorovaikutteinen ja elämyksellinen ohjelma toteutetaan nyt ainutlaatuisen yhteistyön voimin upouudella tapahtuma-alustalla verkossa. Mukana on 8 pääjärjestäjää, kymmeniä tahoja tuottamassa ohjelmaa sekä jo yli 350 osallistujaa. Ohjelmaa on tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Keltainen katkoviiva

Selvitys koronakriisin vaikutuksista nuorisotoimialaan – tulosten esittelytilaisuus 
17.6. / Valtion nuorisoneuvosto / Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä

Tervetuloa kuulemaan tutkimustuloksia koronakriisin vaikutuksista nuorisotoimialaan! Valtion nuorisoneuvoston teettämässä selvityksessä tarkasteltiin nuorten kanssa toimivien näkökulmasta koronapandemian vaikutuksia toimintaan ja resursseihin, nuorisotyön ja -toiminnan roolia nuorten hyvinvoinnin turvaamisessa sekä sitä, miten tulevaisuudessa voidaan varautua vastaaviin poikkeustilanteisiin. 

 

tapahtumat koulutukset