Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

04.05.2021
AinomaijaM
Ihmiset seisovat ja juttelevat, yhdella kasvot kameraan päin, hän hymyilee.

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).

Keltainen katkoviiva

Ilmasto ja mediat -koulutussarja
Koulutussarja keväällä 2021, seuraava koulutus 5.5. / Dodo ry yhteistyössä Climate move, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liiton ilmastoryhmä, Greenpeace Suomi, Plan International Suomi, Fingo, jne. / Lue lisää koulutussarjasta

Haluatko vaikuttaa ilmastokysymyksiin lyhyiden videoiden, somen tai median kautta? Osallistu maksuttomaan online-koulutussarjaan tänä keväänä! Kouluttajat ovat kiinnostavia osaajia ja koulutukset ovat suunnattu kaikenikäisille aiheista kiinnostuneille, 15-vuotiaista alkaen.

Seuraava koulutus järjestetään 5.5. ja koulutuksen aiheena on Globaali. Miten voimme tuoda esiin globaalin etelän ääntä ilmastoratkaisuihin ja nyt jo nähtäviin ilmastonmuutoksen seurauksiin liittyen? Ja toisaalta: minkälaista on vaikuttaa globaalin etelän olosuhteissa?

Keltainen katkoviivaLasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus 2020 julkistustilaisuus
5.5. / Valtion nuorisoneuvosto ja Nuorisotutkimusseura /
Lisätietoja saat täältä

Valtion nuorisoneuvoston yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa julkaisema Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus julkistetaan 5.5.2021 klo 9-11. Vuoden 2020 vapaa-aikatutkimuksen painotuksena ovat lasten ja nuorten kulttuurin, taiteen ja median harrastaminen, joita tarkastellaan erityisesti tutkimuksen tilasto-osiossa. Laajempana läpäisevänä teemana on harrastaminen ylipäätään. 

Keltainen katkoviiva

Koulutus nuorten parissa toimiville ammattilaisille: kuinka puuttua häirintään somessa
5.5. tai 11.5. / Pelastakaa Lapset ry, Loisto setlementti, Puijola setlementti, Nicehearts ry / Lisätietoja koulutuksesta saat täältä 

Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua Varten Somessa tarjoavat keväällä 2021 nuorisotyöntekijöille räätälöidyn maksuttoman koulutuksen somessa tapahtuvasta häirinnästä. Koulutus toteutetaan verkon välityksellä. Osallistavassa koulutuksessa tutustutaan somehäirinnän eri ilmenemismuotoihin sekä saadaan konkreettisia työkaluja ja varmuutta puuttua tilanteisiin niiden vaatimalla rohkeudella ja jämäkkyydellä. Voit valita itsellesi sopivimma ajankohdan:  27.4. / 5.5. / 11.5. Koulutusten sisältö on identtinen, joten ilmoittauduthan vain yhteen. 

Keltainen katkoviivaPäihdepäivät verkossa 
19.5. / EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Päihdepäivien vuoden 2021 yhteistyökumppani on MIELI ry /
Lue lisää tapahtumasta täältä 

Tervetuloa oppimaan uutta päihdetyöstä, mielenterveydestä ja nuorten hyvinvoinnista Suomen suurimpaan päihdeaiheiseen koulutustapahtumaan Päihdepäiville. Tapahtuma järjestetään verkossa 19.-20.5. Luvassa on yli kymmenen asiantuntijaseminaaria aiheinaan lapsuuden haitalliset kokemukset ja traumainformoitu kohtaaminen, päihteiden puheeksiotto, nuorille suunnattu kannabistyö sekä positiivisen psykologian keinoja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Liput tapahtumaan ovat myynnissä 10.5. asti verkkosivuilla osoitteessa www.päihdepäivät.fi.

Keltainen katkoviiva

Starttitilaisuudet nuorisotyön ammatillisen digiosaamisen kriteereistä
19.5. / Verke / Lisätietoja saat täältä

Verke järjestää toukokuussa kaksi keskustelutilaisuutta (19.5. ja 25.5.), joissa pääset kuulemaan nuorisotyön ammatillisen digiosaamisen kriteerien taustasta, miten osaamistyökaluja voidaan hyödyntää omassa organisaatiossa osaamisen kehittämisen tukena ja millaista käytännön tukea Verke voi tarjota osaamiskriteerien hyödyntämiseen. Samalla pääset vaihtamaan ajatuksia ammatillisesta digiosaamisesta muiden alan toimijoiden kanssa. Vapaita paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian!

Mitkä digiosaamisen kriteerit? Verke on laatinut yhteistyössä nuorisoalan toimijoiden kanssa kriteerit nuorisotyön ammatilliselle digiosaamiselle. Kriteerien tavoitteena on tehdä näkyväksi, millaista digiosaamista laadukas ja nuorten tarpeisiin vastaava nuorisotyö edellyttää jokaiselta nuorisotyön ammattilaiselta. Kriteerit pohjautuvat Euroopan komission tuottamaan digitaalisten taitojen puitekehykseen (DigComp).

Keltainen katkoviiva

Pelit kentällä -seminaari
21.5. / Nuorten Akatemia, SAKU ry, Lasten ja nuorten säätiö / Lue lisää täältä 

Seminaarin tavoitteena on tarjota osallistujille tietoa pelillistämisen ja pelikehittämisen perusasioista sekä käytännön työkaluja ja vinkkejä ensimmäisten peliprojektien toteuttamiseen. Osallistujilla ei tarvitse olla aiheesta aiempaa kokemusta, mutta tilaisuus voi tarjota jotakin uutta myös kokeneemmille. 


Keltainen katkoviiva

Nuori Taide 2021 -visuaalisen taiteen verkkotapahtuma
22.5. klo 11-17 / Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö / Lue lisää täältä

Nuori Taide 2021 -tapahtuma esittelee visuaalisen taiteen ilmiöitä ja nuoria taiteen tekijöitä. Tule kuuntelemaan, millaista on kuvittajan työ ja miten nuoret taiteilijat näkyvät taidegalleriakentällä ja koe taidetta yli 80 nuorelta tekijältä. Lisäksi ohjelmassa on työpajoja, esityksiä ja paljon muuta. Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma streamataan livenä Nuori Taiteen Youtube kanavalle 22.5.2021 klo 11-17. Tapahtumasta ei jää tallennetta. Linkki Nuori Taiteen Instagramiin

Keltainen katkoviiva

Alla påverkar! Jokainen vaikuttaa! Koulutus, kulttuuri ja nuoriso kestävän kehityksen edistäjinä.
8.-9.6. / Opetus- ja kulttuuriministeriö / Lisätietoja saat täältä

Konferenssissa tarkastellaan koulutus-, tutkimus-, nuoriso- ja kulttuurisektoreiden tulokulmia kestävään kehitykseen, miten toimialat tukevat ja hyödyntävät toisiaan ja edistävät kestävää kehitystä. Luvassa on inspiroivia puhujia: nuoria asiantuntijoita ja ministereitä, mielenkiintoisia paneelikeskusteluja ja vuorovaikutteisia temaattisia työpajoja. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin. Konferenssiin toivotaan monialaista ja laajaa osallistujakuntaa. Ihmiset erilaisilla taustoilla pystyvät jakamaan monenlaisia näkökulmia, ja sen kautta inspiroitumaan ja luomaan uudenlaista osaamista.

Tapahtuma on osa Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtakauden ohjelmaa. Puheenjohtajakauden päätehtävä on edistää pohjoismaiden pääministereiden hyväksymää visiota: Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. 

Keltainen katkoviiva
Mediataidot hyvinvoinnin tukena -verkkokoulutus toisen asteen opettajille
8.6.2021–23.6.2021 / Mediakasvatusseura ry / Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä

Mediataidot hyvinvoinnin tukena on toisen asteen opettajille suunnattu täydennyskoulutus, joka vahvistaa opettajien valmiuksia tukea opiskelijoiden hyvinvointiosaamista sekä monipuolisten mediataitojen kehittymistä. Koulutus koostuu neljästä koulutusosiosta 1) Median käyttö ja aivojen hyvinvointi, 2) Psyykkinen hyvinvointi media-arjessa, 3) Digitaalinen media sosiaaalisena ympärisönä ja 4) Digitaaliset laitteet oppimisen ja hyvinvoinnin tukena. Koulutus toteutetaan verkossa ja koostuu Kick off -verkkoseminaaristä, neljästä webinaarista ja itsenäisestä työskentelystä.

 

tapahtumat koulutukset