Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

06.04.2021
AinomaijaM
Kolme ihmistä keskustelee, yhdellä on kasvot kameraan.

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).

Keltainen katkoviiva

Verke LIVE -koulutussarja verkkonuorisotyöstä
8.4. / Verke / Lisätietoja saat täältä

Verke LIVE -koulutussarjassa tutustutaan huhtikuussa verkkonuorisotyöhön. Mitä on verkkonuorisotyö ja miten sitä voi tehdä? Entä millaista on laadukas verkkonuorisotyö? Verken kolmiosaisessa koulutussarjassa tutustutaan huhtikuussa verkkonuorisotyön saloihin. Verkkoluennoilla perehdytään vaihtuvien vieraiden kanssa muun muassa verkkonuorisotyön perusteisiin, pohditaan miten verkkonuorisotyötä voidaan mitata ja inspiroidutaan uusista someympäristöistä. Uusi verkkoluento joka viikko klo 13 torstaina 8.4. alkaen! Maksuttomat ja kaikille avoimet verkkoluennot striimataan livenä Verken Facebook- ja YouTube-kanaville ja ne ovat katsottavissa jälkikäteen Verken verkkosivuilla.

Keltainen katkoviiva

Ilmasto ja mediat -koulutussarja
Koulutussarja keväällä 2021, seuraava koulutus 12.4. / Dodo ry yhteistyössä Climate move, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liiton ilmastoryhmä, Greenpeace Suomi, Plan International Suomi, Fingo, jne. / Lue lisää koulutussarjasta

Haluatko vaikuttaa ilmastokysymyksiin lyhyiden videoiden, somen tai median kautta? Osallistu maksuttomaan online-koulutussarjaan tänä keväänä! Kouluttajat ovat kiinnostavia osaajia ja koulutukset ovat suunnattu kaikenikäisille aiheista kiinnostuneille, 15-vuotiaista alkaen.

Seuraava koulutus järjestetään 12.4. ja koulutuksen aiheena ovat Some-kanavat.

Keltainen katkoviiva

Opistovuosi oppivelvollisille -webinaarin nuorisoalan toimijoille 
15.4. / Kansanopistoyhdistys / Lue lisää täältä 

Kansanopistoissa käynnistyy peruskoulun päättäneille oppivelvollisille tarkoitettu Opistovuosi-koulutus elokuussa 2021. Tässä webinaarissa kerromme koulutuksen tavoitteista, sisällöstä, kohderyhmästä sekä koulutukseen hakeutumisesta. Kerromme myös kansanopistosta oppimisympäristönä. Ilmoittautuminen webinariin on auki 9.4. asti ja tapahtuu tämän lomakkeen kautta. 


Keltainen katkoviiva

#INTO21
14.-15.4.2021 / Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry / Lisätietoja saat täältä / Imoittaudu mukaan täältä

#INTO21 on etsiville nuorisotyöntekijöille, työpajatoimijoille ja heidän yhteistyökumppaneille suunnattu vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma. Kutsumme teidät kaikki mukaan kuulemaan upeita ja inspiroivia puheenvuoroja, verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa, oppimaan ajankohtaisimmista menetelmistä suoraan kentältä ja ennen kaikkea innostumaan yhdessä! Vuoden 2021 tapahtuma järjestetään 14.-15.4. etätapahtumana. Tapahtuma toteutaan virtuaalisella tapahtuma-alustalla (Prospectumlive), jonka avulla osallistujalle voidaan tarjota mahdollisimman aito tapahtumakokemus ja sisältö laadukkaasti ja visuaalisesti verkon avulla. Tapahtuman osallistumismaksu on 100€. Hinta sisältää osallistumisen molempiin tapahtumapäiviin. 


Keltainen katkoviiva

Mitä kuuluu? -ohjaajakoulutus
9.4. / Yeesin ja Nyytin yhteinen Jaksaa, jaksaa? -hanke. / Lisätiedot ja ilmoittautumisen löydät täältä

Mitä kuuluu? -materiaali on valmis paketti, jonka avulla voi käsitellä jaksamiseen ja mielenterveyteen liittyviä teemoja nuorten ryhmien kanssa. Osallistu Mitä kuuluu? -ohjaajakoulutukseen, jossa kuulet tarkemmin materiaalista ja miten ottaa se käyttöön työssäsi. Ohjaajakoulutus on tiivis 30 minuutin Zoom-koulutus ja se on avoin kaikille nuorten parissa työskenteleville. Ilmoittaudu lomakkeen kautta ja saat sähköpostiisi osallistumislinkin koulutukseen Zoomissa.


Keltainen katkoviiva

Fragile - Särkyvää -koulutus ohjaajille
24.4. / Nuorten akatemia / Lisätietoja saat täältä

Vielä ehdit ilmoittautua kevään Fragile–Särkyvää -koulutukseen 24.4. Fragile-koulutuksessa sukelletaan taidelähtöisten harjoitusten maailmaan. Haastaviinkin aiheisiin voidaan nuorten ryhmissä syventyä tunne- ja kehotietoisuutta vahvistavien harjoitusten avulla, ja tähän ohjaajat saavat koulutuksessa valmiuksia.  Verkkoon räätälöidyssä koulutuspäivässä kokeillaan tunne- ja kehotietoisuutta vahvistavia harjoitteita sekä keskustellaan niiden ohjaamisesta ja sisällöistä. 

Mukaan ovat tervetulleita kaikki innostuneet nuorten kanssa toimivat ohjaajat – et tarvitse muuta kuin uteliaan mielen. Maksuttomaan koulutukseen mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten varmista paikkasi pian! 

Keltainen katkoviiva

Koulutus nuorten parissa toimiville ammattilaisille: kuinka puuttua häirintään somessa
27.4. tai 5.5. tai 11.5. / Pelastakaa Lapset ry, Loisto setlementti, Puijola setlementti, Nicehearts ry / Lisätietoja koulutuksesta saat täältä 

Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua Varten Somessa tarjoavat keväällä 2021 nuorisotyöntekijöille räätälöidyn maksuttoman koulutuksen somessa tapahtuvasta häirinnästä. Koulutus toteutetaan verkon välityksellä. Osallistavassa koulutuksessa tutustutaan somehäirinnän eri ilmenemismuotoihin sekä saadaan konkreettisia työkaluja ja varmuutta puuttua tilanteisiin niiden vaatimalla rohkeudella ja jämäkkyydellä. Voit valita itsellesi sopivimma ajankohdan:  27.4. / 5.5. / 11.5. Koulutusten sisältö on identtinen, joten ilmoittauduthan vain yhteen. 


Keltainen katkoviiva

Nuorisoasuntoliiton (NAL) Asumisen mieli -hankkeen loppuwebinaari
5.5. / NAL:n Asumisen mieli -hanke / Ilmoittaudu mukaan täällä 30.4. mennessä 

Asumisen mieli –hankkeessa on vahvistettu ja tehty näkyväksi NAL-asumisohjaajien nuorten mielenterveyttä tukevaa työtä. Kehittämistyötä on tehty pääasiallisesti NAL-paikallisyhdistysten kanssa, mutta myös muiden asumisen ammattilaisten kanssa. Hankkeessa on vahvistettu asumisohjaajien mielenterveysosaamista ja sekä työssä jaksamista koulutusten ja työpajojen avulla ja tuotettu tietoa asumisohjaajan työ merkityksellisyydestä. Asumisohjaajan työn arkeen päästään kurkistamaan webinaarissa tarinateatterin keinoin. Myös muita hankkeessa luotuja tuotoksia ja kehittämiskumppanuuksia esitellään webinaarin aikana.  


Keltainen katkoviiva

Päihdepäivät verkossa 
19.5. / EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Päihdepäivien vuoden 2021 yhteistyökumppani on MIELI ry / Lue lisää tapahtumasta täältä 

Tervetuloa oppimaan uutta päihdetyöstä, mielenterveydestä ja nuorten hyvinvoinnista Suomen suurimpaan päihdeaiheiseen koulutustapahtumaan Päihdepäiville. Tapahtuma järjestetään verkossa 19.-20.5. Luvassa on yli kymmenen asiantuntijaseminaaria aiheinaan lapsuuden haitalliset kokemukset ja traumainformoitu kohtaaminen, päihteiden puheeksiotto, nuorille suunnattu kannabistyö sekä positiivisen psykologian keinoja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Liput tapahtumaan ovat myynnissä 10.5. asti verkkosivuilla osoitteessa www.päihdepäivät.fi.

Keltainen katkoviiva

Alla påverkar! Jokainen vaikuttaa! Koulutus, kulttuuri ja nuoriso kestävän kehityksen edistäjinä.
8.-9.6. / Opetus- ja kulttuuriministeriö / Lisätietoja saat täältä

Konferenssissa tarkastellaan koulutus-, tutkimus-, nuoriso- ja kulttuurisektoreiden tulokulmia kestävään kehitykseen, miten toimialat tukevat ja hyödyntävät toisiaan ja edistävät kestävää kehitystä. Luvassa on inspiroivia puhujia: nuoria asiantuntijoita ja ministereitä, mielenkiintoisia paneelikeskusteluja ja vuorovaikutteisia temaattisia työpajoja. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin. Konferenssiin toivotaan monialaista ja laajaa osallistujakuntaa. Ihmiset erilaisilla taustoilla pystyvät jakamaan monenlaisia näkökulmia, ja sen kautta inspiroitumaan ja luomaan uudenlaista osaamista.

Tapahtuma on osa Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtakauden ohjelmaa. Puheenjohtajakauden päätehtävä on edistää pohjoismaiden pääministereiden hyväksymää visiota: Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. 

Keltainen katkoviiva

Mediataidot hyvinvoinnin tukena -verkkokoulutus toisen asteen opettajille

8.6.2021–23.6.2021 / Mediakasvatusseura ry / Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä

Mediataidot hyvinvoinnin tukena on toisen asteen opettajille suunnattu täydennyskoulutus, joka vahvistaa opettajien valmiuksia tukea opiskelijoiden hyvinvointiosaamista sekä monipuolisten mediataitojen kehittymistä. Koulutus koostuu neljästä koulutusosiosta 1) Median käyttö ja aivojen hyvinvointi, 2) Psyykkinen hyvinvointi media-arjessa, 3) Digitaalinen media sosiaaalisena ympärisönä ja 4) Digitaaliset laitteet oppimisen ja hyvinvoinnin tukena. Koulutus toteutetaan verkossa ja koostuu Kick off -verkkoseminaaristä, neljästä webinaarista ja itsenäisestä työskentelystä.

 

tapahtumat koulutukset