Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

09.03.2021
AinomaijaM
Kaksi ihmistä juttelee

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki). Seuraava koontiuutinen julkaistaan 6. huhtikuuta. 


Keltainen katkoviiva

Webinaari Nuorisotyö ihmisoikeuksia edistämässä
Ihmisoikeusliitto ja osaamiskeskus Kanuuna / Katso webinaarin tallenne täälllä

Miten edistät ihmisoikeuksia nuorisotyössä? Katso webinaari! Ihmisoikeusliitto ja kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna järjestivät 18.2.2021 Nuorisotyö ihmisoikeuksia edistämässä –webinaarin. Nuorten paneelissa keskusteltiin yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista nuorisotyössä nuorten näkökulmasta. Mukana yhteisöpedagogi ja vammaisaktivisti Selda Demirtas, Trasek ry:n hallituksen jäsen Alex Oksanen, saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston puheenjohtaja Anni-Sofia Niittyvuopio ja Suomen romaniyhdistyksen Au mensa –hankkeen Dimitri Lindgren. Kommenttipuheenvuoroissa Nuorisotyön ja seikkailukasvatuksen asiantuntija Eeva Sinisalo-Juha Humanistisesta ammattikorkeakoulusta sekä tutkija, VTT Marja Peltola Tampereen yliopistosta. 

Tekstitetty ja viittomakielelle tulkattu webinaaritallenne on katsottavissa kunta.tv:n sivuilla.


Keltainen katkoviiva

Mediataidot hyvinvoinnin tukena -verkkokoulutus toisen asteen opettajille
10.3. / Mediakasvatusseura ry / Lue lisää koulutuksesta 

Mediataidot hyvinvoinnin tukena on toisen asteen opettajille suunnattu täydennyskoulutus, joka vahvistaa opettajien valmiuksia tukea opiskelijoiden hyvinvointiosaamista sekä monipuolisten mediataitojen kehittymistä. Koulutus koostuu neljästä koulutusosiosta 1) Median käyttö ja aivojen hyvinvointi, 2) Psyykkinen hyvinvointi media-arjessa, 3) Digitaalinen media sosiaaalisena ympärisönä ja 4) Digitaaliset laitteet oppimisen ja hyvinvoinnin tukena. Koulutus toteutetaan verkossa ja koostuu Kick off -verkkoseminaaristä, neljästä webinaarista ja itsenäisestä työskentelystä.


Keltainen katkoviiva

Ehkä joskus vielä töihin
10.3. / Mielenterveyden keskusliitto / Lisätietoja saat täältä 

Maksuton verkkokurssi itseopiskellen. Kurssi on suunnattu työhön paluusta haaveileville että ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat mielenterveysongelmia, työhön palaamisen haasteiden kanssa painivia, ja jotka haluavat laajentaa osaamistaan kokemusnäkökulmalla. Kurssi aukeaa 10.3. klo 10, mutta on ikivihreä eli mukaan voi ilmoittautua myös myöhemmin.

Keltainen katkoviiva

Ilmasto ja mediat -koulutussarja
Koulutussarja keväällä 2021, seuraava koulutus 17.3. / Dodo ry yhteistyössä Climate move, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liiton ilmastoryhmä, Greenpeace Suomi, Plan International Suomi, Fingo, jne. / Lue lisää koulutussarjasta

Haluatko vaikuttaa ilmastokysymyksiin lyhyiden videoiden, somen tai median kautta? Osallistu maksuttomaan online-koulutussarjaan tänä keväänä! Kouluttajat ovat kiinnostavia osaajia ja koulutukset ovat suunnattu kaikenikäisille aiheista kiinnostuneille, 15-vuotiaista alkaen.

Seuraava koulutus järjestetään 17.3. ja koulutuksen aiheena ovat videot. 

Keltainen katkoviiva

Nuorisobarometri 2020 julkistustilaisuus
23.3. / Valtion nuorisoneuvosto / Ilmoittaudu mukaan täällä / Lähetystä pääset seuraamaan tämän linkin kautta.  

Nuorisobarometri on vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka mittaa nuorten arvoja ja asenteita. Valtion nuorisoneuvosto julkaisee Nuorisobarometria yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa. Nuorisobarometrin 2020 aiheena on nuorten palvelut. Tämä pitää sisällään sosiaalipalveluita, terveyspalveluita, nuorisotyön palveluita sekä TE-palveluita.  Nuorilta on kysytty esimerkiksi palveluiden käyttämisestä, niiden riittävyydestä, tapahtuneesta kohtelusta ja syrjinnästä sekä luottamuksesta palvelujen saamiseen. Tilaisuus järjestetään tiistaina 23.3.2021 klo 9-11 etätilaisuutena. 

Keltainen katkoviiva

Maksuton julkisiin tiloihin jalkautuvan työn etäkoulutus
31.3. / Aseman Lapset ry / Lue lisää täältä 

Millä repliikillä nuorten kohtaamisen julkisissa tiloissa voi aloittaa? Menettääkö nuorisotyöntekijä nuorten luottamuksen, jos hän toimii yhteistyössä poliisin kanssa? Entä miten koronan aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut jalkautuvaan työhön? Nuorisotilat ovat monin paikoin kiinni ja harrastukset tauolla koronarajoitusten takia. Kaikki nuoret eivät kuitenkaan pysy kotona, vaan kokoontuvat julkisiin tiloihin ja kaipaavat turvallisten aikuisten tukea. Jalkautuvalle työlle onkin poikkeusoloissa erityinen tarve. Aseman Lapset ry järjestää nuorisotyöntekijöille avoimen ja maksuttoman jalkautuvan työn koulutuksen.


Keltainen katkoviiva

What is gender equality -verkkoseminaari 
31.3. / Suomen YK-nuoret / Katso lisätiedot täältä

Suomen YK-nuoret järjestävät “What is gender equality” tapahtuman, jonka tarkoituksena on käsitellä sukupuolten tasa-arvoa erilaisista lähtökohdista ja kasvattaa ymmärrystä aiheen ympärillä. Seminaari muotoisessa tapahtumassa keskustellaan sukupuolten tasa-arvosta ja siihen liittyvistä haasteista yhdessä asiantuntevien vieraiden kanssa. Tapahtumaan osallistujilla on myös mahdollisuus ottaa osaa keskusteluun ja esittää kysymyksiä tapahtumassa paneelikeskustelun jälkeen sekä etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Tapahtuman ilmoittautuminen on auki 8.–28.3. ja tapahtuu tämän lomakkeen kautta (linkki). Seminaari toteutetaan verkon välityksellä ja englannin kielellä. Lisätietoja tapahtumasta voi tiedustella myös osoitteesta: karoliina.vaakanainen@yknuoret.fi

Keltainen katkoviiva

Opistovuosi oppivelvollisille -webinaarin nuorisoalan toimijoille 
15.4. / Kansanopistoyhdistys / Lue lisää täältä

Kansanopistoissa käynnistyy peruskoulun päättäneille oppivelvollisille tarkoitettu Opistovuosi-koulutus elokuussa 2021. Tässä webinaarissa kerromme koulutuksen tavoitteista, sisällöstä, kohderyhmästä sekä koulutukseen hakeutumisesta. Kerromme myös kansanopistosta oppimisympäristönä. Ilmoittautuminen webinariin on auki 9.4. asti ja tapahtuu tämän lomakkeen kautta. 


Keltainen katkoviiva

#INTO21
14.-15.4.2021 / Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry / Lisätietoja saat täältä / Imoittaudu mukaan täältä

#INTO21 on etsiville nuorisotyöntekijöille, työpajatoimijoille ja heidän yhteistyökumppaneille suunnattu vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma. Kutsumme teidät kaikki mukaan kuulemaan upeita ja inspiroivia puheenvuoroja, verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa, oppimaan ajankohtaisimmista menetelmistä suoraan kentältä ja ennen kaikkea innostumaan yhdessä! Vuoden 2021 tapahtuma järjestetään 14.-15.4. etätapahtumana. Tapahtuma toteutaan virtuaalisella tapahtuma-alustalla (Prospectumlive), jonka avulla osallistujalle voidaan tarjota mahdollisimman aito tapahtumakokemus ja sisältö laadukkaasti ja visuaalisesti verkon avulla. Tapahtuman osallistumismaksu on 100€. Hinta sisältää osallistumisen molempiin tapahtumapäiviin. 

Keltainen katkoviiva

Koulutus nuorten parissa toimiville ammattilaisille: kuinka puuttua häirintään somessa
27.4. tai 5.5. tai 11.5. / Pelastakaa Lapset ry, Loisto setlementti, Puijola setlementti, Nicehearts ry / Lisätietoja koulutuksesta saat täältä 

Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua Varten Somessa tarjoavat keväällä 2021 nuorisotyöntekijöille räätälöidyn maksuttoman koulutuksen somessa tapahtuvasta häirinnästä. Koulutus toteutetaan verkon välityksellä. Osallistavassa koulutuksessa tutustutaan somehäirinnän eri ilmenemismuotoihin sekä saadaan konkreettisia työkaluja ja varmuutta puuttua tilanteisiin niiden vaatimalla rohkeudella ja jämäkkyydellä. Voit valita itsellesi sopivimma ajankohdan:  27.4. / 5.5. / 11.5. Koulutusten sisältö on identtinen, joten ilmoittauduthan vain yhteen. 


Keltainen katkoviiva

Päihdepäivät verkossa 
19.5. / EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Päihdepäivien vuoden 2021 yhteistyökumppani on MIELI ry / Lue lisää tapahtumasta täältä 

Tervetuloa oppimaan uutta päihdetyöstä, mielenterveydestä ja nuorten hyvinvoinnista Suomen suurimpaan päihdeaiheiseen koulutustapahtumaan Päihdepäiville. Tapahtuma järjestetään verkossa 19.-20.5. Luvassa on yli kymmenen asiantuntijaseminaaria aiheinaan lapsuuden haitalliset kokemukset ja traumainformoitu kohtaaminen, päihteiden puheeksiotto, nuorille suunnattu kannabistyö sekä positiivisen psykologian keinoja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Liput tapahtumaan ovat myynnissä 10.5. asti verkkosivuilla osoitteessa www.päihdepäivät.fi.

Keltainen katkoviiva

 

tapahtumat koulutukset