Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

09.02.2021
AinomaijaM
Kuvassa on kolme ihmistä, jotka istuvat korituoleissa ja nauravat.

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki)Seuraava koontiuutinen julkaistaan 9. maaliskuuta.

Keltainen viiva

Kokemusasiantuntijat – Vallankumous lastensuojelussa IV: Mielenterveys
16.2. / Osallisuuden aika ry / Lue lisää ja ilmoittaudu täällä

Helmikuussa lastensuojelun kokemusasiantuntijat ja kansanedustajat kohtaavat jo neljättä kertaa yhteisen dialogin ja ajankohtaisen keskustelun merkeissä lastensuojelusta. Tänä vuonna keskustelun aiheena on mielenterveys ja avun saaminen. Tule mukaan viemään lastensuojelun asiaa eteenpäin! Tapahtuma järjestetään webinaarina Zoomin välityksellä tiistaina 16.2. klo 10-12. Ilmoittautua voi Osallisuuden ajan verkkosivuilla. Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki sähköpostiin lähempänä tapahtumaa.

Keltainen viiva

Ilmasto ja mediat -koulutussarja
Koulutussarja keväällä 2021, seuraava koulutus 18.2. / Dodo ry yhteistyössä Climate move, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liiton ilmastoryhmä, Greenpeace Suomi, Plan International Suomi, Fingo, jne. / Lue lisää koulutussarjasta

Haluatko vaikuttaa ilmastokysymyksiin lyhyiden videoiden, somen tai median kautta? Osallistu maksuttomaan online-koulutussarjaan tänä keväänä! Kouluttajat ovat kiinnostavia osaajia ja koulutukset ovat suunnattu kaikenikäisille aiheista kiinnostuneille, 15-vuotiaista alkaen.

Seuraava koulutus järjestetään 18.2. ja koulutuksen aiheena ovat mielipidekirjoitukset.

Keltainen viiva

Webinaari Nuorisotyö ihmisoikeuksia edistämässä
18.2. / Ihmisoikeusliitto ja osaamiskeskus Kanuuna / Ilmoittaudu mukaan täällä

Webinaarissa 18.2. klo 13-15 keskustellaan siitä, mitä ihmisoikeudet merkitsevät nuorisotyössä ja miten ihmisoikeuskasvatusta on tuotu nuorisotyöhön. Nuorten paneelissa Dimitri Lindgren, Anni-Sofia Niittyvuopio, Alex Oksanen ja Selda Demirtas keskustelevat yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista nuorisotyössä nuorten näkökulmasta. Kommenttipuheenvuoron pitää tutkija, VTT Marja Peltola. Lisäksi webinaarissa kuullaan muita puheenvuoroja. Webinaarin juontaa koomikko Eve Kulmala. Ilmoittaudu mukaan 15.2. mennessä.

Keltainen viiva

Mediataidot hyvinvoinnin tukena -verkkokoulutus toisen asteen opettajille
10.3. / Mediakasvatusseura ry / Lue lisää koulutuksesta 

Mediataidot hyvinvoinnin tukena on toisen asteen opettajille suunnattu täydennyskoulutus, joka vahvistaa opettajien valmiuksia tukea opiskelijoiden hyvinvointiosaamista sekä monipuolisten mediataitojen kehittymistä. Koulutus koostuu neljästä koulutusosiosta 1) Median käyttö ja aivojen hyvinvointi, 2) Psyykkinen hyvinvointi media-arjessa, 3) Digitaalinen media sosiaaalisena ympärisönä ja 4) Digitaaliset laitteet oppimisen ja hyvinvoinnin tukena. Koulutus toteutetaan verkossa ja koostuu Kick off -verkkoseminaaristä, neljästä webinaarista ja itsenäisestä työskentelystä.

Keltainen viiva

#INTO21
14.-15.4. / Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry / Ilmoittaudu mukaan

#INTO21 on etsiville nuorisotyöntekijöille, työpajatoimijoille ja heidän yhteistyökumppaneille suunnattu vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma. Kutsumme teidät kaikki mukaan kuulemaan upeita ja inspiroivia puheenvuoroja, verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa, oppimaan ajankohtaisimmista menetelmistä suoraan kentältä ja ennen kaikkea innostumaan yhdessä! Vuoden 2021 tapahtuma järjestetään 14.-15.4. Seinäjoki Areenalla yhteistyössä Kaks'Kättä työpajan kanssa. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteyksien päästä.

Keltainen viiva

tapahtumat koulutukset