Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

12.01.2021
AnnaE
Nuorisoalan toimijoita keskustelemassa ja nauramassa.

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki). Seuraava koontiuutinen julkaistaan 9. helmikuuta.

Viiva

Koulutuspoliittisen selonteon tuumaustunti nuorisoalalle
13.1. klo 10 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Marinin hallitus on valmistellut luonnoksen koulutuspoliittiseksi selonteoksi. Selonteossa luodaan kuva koulutuksen ja tutkimuksen nykytilasta, tavoitetila ja linjataan tarvittavat toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Selontekoluonnos on lähetetty laajalle lausuntokierrokselle myös nuorisoalalla, ja haluammekin kutsua lausuntoaan valmistelevat jäsentemme toimihenkilöt "tuumaustunnille". Tuumaustunnilla on mahdollista keskustella selonteosta yhdessä kollegoiden kanssa ja nostaa esille lausunnon valmisteluun liittyviä ajatuksia. Tapahtuma järjestetään vapaamuotoisesti Google Meetissä.

Viiva

Nuorten ilmastogrilli: maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
20.1. klo 14.30–15.30 / Allianssi ja nuorten ilmastodelegaatit / Lue lisää ilmastogrillistä / Facebook-tapahtuma

Kiinnostavatko metsät ja ilmastonmuutos? Tule esittämään kinkkisiä kysymyksiä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppälle Nuorten ilmastogrilliin. Nuorten Ilmastogrilli on nuorten ilmastodelegaattien Emma Sairasen ja Ellen Ojalan järjestämä virtuaalitapahtumasarja, jossa nuoret esittävät ilmastopolitiikkaan liittyviä kysymyksiä ministereille. Ilmastogrilli tuo nuoret ja päättäjät saman pöydän ääreen keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja siihen liittyvästä päätöksenteosta sekä luo vuoropuhelua ilmastoasioihin liittyen nuorten ja päättäjien välille. 

Maa- ja metsätalousministeriössä ratkotaan ja valmistellaan mm. suomalaiseen maatalouteen ja uusiutuviin luonnonvaroihin liittyviä kysymyksiä. Mitä sinä haluaisit kysyä ministeri Lepältä esimerkiksi ruuantuotannon, riistanhoidon, bio- ja kiertotalouden tai metsienhoidon roolista ilmastonmuutoksen ratkaisussa?

Viiva

Ilmasto ja mediat -koulutussarja
20.1. alkaen keväällä 2021 / Dodo ry, Climate move, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liiton ilmastoryhmä, Greenpeace Suomi, Plan International Suomi, Fingo, jne. / Lue lisää koulutussarjasta

Haluatko vaikuttaa ilmastokysymyksiin lyhyiden videoiden, somen tai median kautta? Osallistu maksuttomaan online-koulutussarjaan tänä keväänä! Kouluttajat ovat kiinnostavia osaajia ja koulutukset ovat suunnattu kaikenikäisille aiheista kiinnostuneille, 15-vuotiaista alkaen.

Viiva

Tehoperehdytys uusille hallituksen jäsenille
22.1. klo 15–17 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Aloittiko teillä vuoden alussa uusia hallituksen jäseniä – tai aloititko kenties itse Allianssin jonkin jäsenjärjestön hallituksessa? Järjestämme perusperehdytyksen uusille hallituksen jäsenille - aiheina erityisesti yhdistyslain perusteet ja hallituksen vastuu, järjestöt ja hyvä hallintotapa, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen järjestöissä sekä järjestöt työnantajina. Tartu siis tilaisuuteen ja nappaa järjestösi alkuvuoden perehdytykseen vähän vaihtelevuutta! Koulutus on maksuton ja järjestetään etäyhteydellä.

Viiva

Järjestöjen keskustelutilaisuus: Mitä osaamista nuorille syntyy vapaaehtoistoiminnassanne? 
28.1. klo 9–11 / Osaamiskeskus Kentauri / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Millaista osaamista nuorille kertyy vapaaehtoistoiminnasta nuorisojärjestöissä? Millaisia järjestöjen yhteisiä osaamismerkkejä voitaisiin luoda nuorten ja vapaaehtoistyön näkökulmasta? Osaamiskeskus Kentauri järjestää järjestöjen työntekijöille ja vapaaehtoisille aiheen tiimoilta keskustelutilaisuuden etäyhteyksin. Tapahtuma on suunnattu työntekijöille ja vapaaehtoisille järjestöissä, joilla on nuorten vapaaehtoistoimintaa ja kiinnostus tunnustaa nuorten osaamista osaamismerkkien avulla.

Viiva

Osallisuus verkossa -webinaari
29.1. klo 9–11.30 / Allianssi ja Kehittämiskeskus Opinkirjo / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Vuosi 2020 siirsi etäyhteydelle nuorten osallistamisen menetelmät ja muodot. Osallisuus verkossa -webinaarissa esitellään tapoja, joilla nuorten osallisuutta ja ryhmäytymistä voi tukea digitaalisessa ympäristössä. Webinaari järjestetään Zoomissa ja mukaan mahtuu 500 osallistujaa. Koulutus on suunnattu nuorisoalan ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka haluavat tutustua nuorten osallistamisen ja ryhmäyttämisen tapoihin digitaalisessa ympäristössä.

Viiva

#INTO21
14.–15.4. / Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry / Ilmoittaudu mukaan

#INTO21 on etsiville nuorisotyöntekijöille, työpajatoimijoille ja heidän yhteistyökumppaneille suunnattu vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma. Kutsumme teidät kaikki mukaan kuulemaan upeita ja inspiroivia puheenvuoroja, verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa, oppimaan ajankohtaisimmista menetelmistä suoraan kentältä ja ennen kaikkea innostumaan yhdessä! Vuoden 2021 tapahtuma järjestetään 14.–15.4. Seinäjoki Areenalla yhteistyössä Kaks'Kättä työpajan kanssa. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteyksien päästä. 

Viiva

tapahtumat koulutukset