Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

27.10.2020
AnnaE
Neljä nuorta ilakoi ja levittelee käsiään kameralle.

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).

Viiva

Webinar on European youth activism: All youth want to change their Europe
4.11. klo 14-17 / ALL YOUTH -tutkimushanke / Tapahtuman nettisivut / Facebook-tapahtuma

Miten rakentaa kansalaisjärjestöjen yhteistyötä eri maiden välille? Mitkä ovat tehokkaimmat EU-vaikuttamisen paikat? Miten ottaa huomioon eri maiden radikaalisti vaihtelevat kontekstit, ja osoittaa solidaarisuutta muiden maiden järjestöjä kohtaan? ALL YOUTH -tutkimushankkeen nuorten eurooppalaista aktivismia käsittelevä webinaari pohjautuu kesällä 2020 nuorten aktivistien kanssa toteutetuissa workshopeissa nousseisiin teemoihin. Webinaarissa käsitellään eurooppalaisen aktivismin mahdollisuuksia ja haasteita mm. eurooppalaisten nuorisojärjestöjen, vähemmistöjen ja EU:n näkökulmista.

Webinaari on ilmainen ja avoin aktivisteille, opiskelijoille, tutkijoille ja kaikille muille eurooppalaisesta aktivismista ja Euroopan julkisesta tilasta kiinnostuneille. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, linkki julkaistaan tapahtumapäivänä Facebook-tapahtumassa. Webinaari järjestetään englanniksi.

Viiva

Puhu rahasta -messut ja Uusi päivitys 2.0 -seminaari
10.11. klo 9-15.45 / Suomen Setlementtiliitto, Marttaliitto, Takuusäätiö / Ilmoittaudu mukaan / Tapahtuman nettisivut / Facebook-tapahtuma

Puhu rahasta -messuilla näet ja koet parhaat käytännöt ja työkalut nuorten taloudellisen lukutaidon edistämiseen ja ylivelkaantumisen ehkäisyyn. Uusi päivitys 2.0 -seminaarissa tarkastellaan taloustaitoja kansalaistaitoina tämän päivän yhteiskunnassa, jonka yhtenä merkittävänä tekijänä on digitalisoituminen. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Viiva

Nuorisoalan viestintäverkosto: Puhutaan TikTokista!
10.11. klo 14-16 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Marraskuun etänä toteutettavassa viestintäverkostossa puhutaan TikTokista! Ihmetellään yhdessä millainen kanava TikTok on, miten sitä voisi käyttää viestinnässä ja pohdintaan miten voisi välttää olemasta cringe TikTokissa. Vieraaksi verkostoon saapuu TikTokissa yli 20 000 seuraajaa saavuttaneen oululaisen Myllyojan nuorisotalon ohjaajat sekä TikTok-natiivi, yhteisöpedagogiksi opiskeleva Adéle Nurmela. 

Viiva

Itsenäistymispäivän webinaari
12.11. klo 9-11.30 / Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen Kotipolku-hanke / Ilmoittaudu mukaan / Tapahtuman nettisivut

Punaisen Ristin Nuorten turvatalon Kotipolku-hankkeen webinaari tuo yhteen nuorten aikuisten, itsenäistymisen ammattilaisten ja tutkijoiden pohdinnat itsenäistymisestä nyt ja tulevaisuuden Suomessa. Tule kuulemaan viimeisimpiä tutkimustuloksia ja nuorten ajatuksia itsenäistymisen tieltä. Tapahtuma on myös loistava tilaisuus liittyä mukaan nuorten itsenäistymisen verkostoon. Webinaari on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille, linkki toimitetaan ilmoittautuneille.

Viiva

Cafe Walkers: Miten tuoda seksuaalikasvatus osaksi nuorten arkea – esimerkkinä Aseman Lasten Tyttötyö-projekti
19.11. klo 9-10.30 / Aseman Lapset ry / Ilmoittaudu mukaan

Aseman Lasten Tyttötyö-projektissa on työskennelty 13–21-vuotiaiden tyttöjen seurustelu- ja seksuaaliterveyden, mm. omien rajojen tunnistamisen ja turvataitojen vahvistamiseksi. Tyttöjen kanssa on sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyllä käsitelty muun muassa rajatonta seksuaalisuutta, seksuaalisen identiteetin etsimistä ja haasteellisia ystävyyssuhteita. Lisäksi on järjestetty erilaisia työpajoja, kuten eroa ja surua käsittelevä rakkauspaja.  

Projektin tavoitteena on ollut tuoda näitä taitoja vahvistavaa osaamista Aseman Lasten toimintaan, jossa jo entuudestaan kohdataan paljon erilaisia, myös riskitilanteissa eläviä nuoria. Projektin tarkoituksena on ollut tuottaa eri nuorisotyön ympäristöissä helposti hyödynnettäviä työkaluja. Minkälaisia tarpeita on kohdattu, miten niihin on lähdetty vastaamaan? Miten seksuaaliterveyttä vahvistavia työvälineitä voi tuoda erilaisiin nuorten vapaa-ajan ympäristöihin? Tule kuulemaan ja keskustelemaan! 

Viiva

Osallisuuden vahvistajat -verkosto: Puhutaan rahoituksesta!
23.11. klo 14-16 / Allianssi ja Opinkirjo / Facebook-tapahtuma

Seuraavan Osallisuuden vahvistajat -verkoston teemana erityisesti osallisuushankkeiden rahoitusmahdollisuudet. Mistä voisi hakea rahaa hyvälle nuorten osallisuusidealle? Vieraspuhujaksi verkon välityksellä saapuu EU:n nuoriso-ohjelmista vastaava yksikön päällikkö Irmeli Karhio Opetushallituksesta. 

Viiva

Järjestöonnistujat-aamiainen: Kirstunvartijan päiväuni – varainhankinnan menestystarinat
25.11. klo 9-11 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Järjestöonnistujat-aamiaiset kokoavat yhteen järjestökentän onnistumistarinoita. Tule mukaan kuulemaan, inspiroitumaan ja juhlimaan onnistumisia kanssamme! Aamiaiset ovat avoimia kaikille ja tarinat esitetään pääsääntöisesti suomeksi. Onnistumistarinoita ja aamukahvia on tarjolla joka kuukausi, vaihtuvin teemoin. Tervetuloa mukaan!

Marraskuun aamiaisella kuullaan varainhankinnan menestystarinoita. Onnistuneista varainhankintakokemuksista ovat alustamassa ainakin kumppanuuspäällikkö Julia Kiljunen (Talous ja nuoret TAT) ja varainhankinnan koordinaattori Simo Pynnönen (Suomen Partiolaiset).

Viiva

Kuinka puuttua häirintään somessa? -koulutus nuorten parissa toimiville ammattilaisille
27.11. klo 13-15.30 / Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua varten somessa -tiimi (Loistosetlementti, Nicehearts & Setlementti Puijola) / Ilmoittaudu mukaan

Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua varten somessa -tiimi tarjoavat syksyllä 2020 nuorisotyöntekijöille räätälöidyn koulutuksen somessa tapahtuvasta häirinnästä. Koulutus toteutetaan verkon välityksellä. Osallistavassa koulutusiltapäivässä tutustutaan somehäirinnän eri ilmenemismuotoihin ja saadaan varmuutta puuttua moninaisiin ja yllättäviin tilanteisiin niiden vaatimalla rohkeudella ja jämäkkyydellä.Tästä koulutuksesta otat mukaasi konkreettiset työkalut nuorten verkkoturvataitojen vahvistamiseen!

Viiva

Yhdenvertaisuusverkoston tapaaminen
9.12. klo 13-15.30 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Kuuluuko työhösi tai luottamustehtävääsi yhdenvertaisuuteen, saavutettavuuteen, vihapuheen ja rasismin vastaisuuteen tai syrjimättömyyteen liittyviä asioita? Aina paras tuki ei löydy omasta organisaatiosta, tervetuloa jakamaan osaamista ja ratkomaan ongelmia porukalla! Nuorisoalan yhdenvertaisuusverkosto kokoaa yhteen yhdenvertaisuudesta kiinnostuneita nuorisoalan toimijoita.

Viiva

Kuinka puuttua häirintään somessa? -koulutus nuorten parissa toimiville ammattilaisille
9.12. klo 13-15.30 / Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua varten somessa -tiimi (Loistosetlementti, Nicehearts & Setlementti Puijola) / Ilmoittaudu mukaan

Pelastakaa Lapset ry:n Reconnect-hanke ja Sua varten somessa -tiimi tarjoavat syksyllä 2020 nuorisotyöntekijöille räätälöidyn koulutuksen somessa tapahtuvasta häirinnästä. Koulutus toteutetaan verkon välityksellä. Osallistavassa koulutusiltapäivässä tutustutaan somehäirinnän eri ilmenemismuotoihin ja saadaan varmuutta puuttua moninaisiin ja yllättäviin tilanteisiin niiden vaatimalla rohkeudella ja jämäkkyydellä.Tästä koulutuksesta otat mukaasi konkreettiset työkalut nuorten verkkoturvataitojen vahvistamiseen!

tapahtumat koulutukset