Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

29.09.2020
AnnaE
Nainen istuu keskellä kirjakasoja läppäri sylissä.

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).

Viiva

ALLVAR-seminaari: Lukivaikeus työelämässä
8.10. klo 12-16 / Erilaisten oppijoiden liitto / Ilmoittaudu mukaan

Erilaisten oppijoiden liitto järjestää yhdessä kumppaneidensa kanssa ALLVAR-seminaarin torstaina 8.10.2020 Helsingin pääkirjastossa OODISSA klo 12-16. Seminaari pidetään Oodissa, jos koronatilanne sen sallii. Seminaariin on mahdollista osallistua myös etäyhteyksillä. Seminaarissa on puhujina työelämän ja lukivaikeuden asiantuntijoita. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähiaikoina www.eoliitto.fi.

Viiva

Hankintalaki käytännössä: mitä nuorisojärjestön on hyvä tietää julkisista hankinnoista?
21.10. klo 9-10.30 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Tuskastuttavatko hankinnat? Aiheuttavatko erilaiset hankintarajat päänvaivaa? Onko järjestössäsi tulossa julkista hankintaa edellyttävä hankinta? Tule mukaan webinaariin, joka johdattelee nuorisojärjestöt hankintalain perusteisiin ja erityisesti perustietoihin julkisista hankinnoista. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostitse.

Viiva

Kentaurin alkupotku -etätapahtuma
27.10. klo 12-16 / Osaamiskeskus Kentauri / Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Osaamiskeskus Kentauri tukee nuorten matkaa kohti merkityksellistä elämää. Kentauri kehittää kansalaisjärjestöjen nuorisotyötä koskevaa tiedontuotantoa, tutkii nuorten harrastus- ja kansalaisjärjestötoiminnan vaikutuksia, kehittää kansalaisjärjestöjen vaikuttavuusarviointia, selvittää kansalaistoiminnan muuttuvan toimintaympäristön vaikutuksia ja vahvistaa järjestöissä hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Toimintaa yhdistää nuoriso- ja järjestötyön lisäksi vahva digitaalinen näkökulma. Osaamiskeskus Kentaurin nimen taustalla onkin ajatus ihmisen ja teknologian hyödyllisestä yhdistelmästä. 

Tule mukaan kuuntelemaan puheenvuoroja Kentaurin kantavista teemoista, osallistumaan keskusteluun sekä kertomaan tarpeita ja toiveita! Voit osallistua koko tapahtumaan tai vain osaan. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Allianssin kanssa.

Viiva

Järjestöonnistujat-aamiainen: Vaikuttavaa toimintaa!
28.10. klo 9-11 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Järjestöonnistujat-aamiaiset kokoavat yhteen järjestökentän onnistumistarinoita. Tule mukaan kuulemaan, inspiroitumaan ja juhlimaan onnistumisia kanssamme! Aamiaiset ovat avoimia kaikille ja tarinat esitetään pääsääntöisesti suomeksi. Onnistumistarinoita ja aamukahvia on tarjolla joka kuukausi, vaihtuvin teemoin. Tervetuloa mukaan!

Lokakuussa kuulemme tarinoita toiminnan vaikuttavuuden arvioinnista ja siitä, miten siinä on päästy mainioihin lopputuloksiin. Toiminnan vaikuttavuuden arviointiin liittyvistä kokemuksista alustamassa Sovari-mittareiden ja STL:n asiantuntija Riitta Kinnunen (Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta), viestinnän ja vaikuttamisen johtaja Katri Korolainen (Lasten ja nuorten keskus) ja palvelujohtaja Jonna Laitinen (Allianssi).

Viiva

Nuorisoalan viestintäverkosto: Puhutaan TikTokista!
10.11. klo 14-16 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Marraskuun etänä toteutettavassa viestintäverkostossa puhutaan TikTokista! Ihmetellään yhdessä millainen kanava TikTok on, miten sitä voisi käyttää viestinnässä ja pohdintaan miten voisi välttää olemasta cringe TikTokissa. Vieraaksi verkostoon saapuu TikTokissa yli 20 000 seuraajaa saavuttaneen oululaisen Myllyojan nuorisotalon ohjaajat sekä TikTok-natiivi, yhteisöpedagogiksi opiskeleva Adéle Nurmela. 

Viiva

Järjestöonnistujat-aamiainen: Kirstunvartijan päiväuni – varainhankinnan menestystarinat
25.11. klo 9-11 / Allianssi / Ilmoittaudu mukaan / Facebook-tapahtuma

Järjestöonnistujat-aamiaiset kokoavat yhteen järjestökentän onnistumistarinoita. Tule mukaan kuulemaan, inspiroitumaan ja juhlimaan onnistumisia kanssamme! Aamiaiset ovat avoimia kaikille ja tarinat esitetään pääsääntöisesti suomeksi. Onnistumistarinoita ja aamukahvia on tarjolla joka kuukausi, vaihtuvin teemoin. Tervetuloa mukaan!

Marraskuun aamiaisella kuullaan varainhankinnan menestystarinoita. Onnistuneista varainhankintakokemuksista ovat alustamassa ainakin kumppanuuspäällikkö Julia Kiljunen (Talous ja nuoret TAT) ja varainhankinnan koordinaattori Simo Pynnönen (Suomen Partiolaiset).

tapahtumat koulutukset