Turvallista nuorisotyötä poikkeuksellisissa oloissa

Koronakesä 2020 koetteli erityisesti nuoria. Nämä tarinat kertovat Suomesta, jossa nuorista pidetään huolta vaikeinakin aikoina.
Kesän 2020 kesäsomettajat Joona ja Roni

Koronakesä 2020 koetteli erityisesti nuoria. Nämä tarinat kertovat Suomesta, jossa nuorista pidetään huolta vaikeinakin aikoina.

Turvallista nuorisotyötä poikkeuksellisena aikana on koottu Allianssin viestinnän kesätuottajien Joona Jokilammen ja Roni Liedeksen kesällä 2020 tekemän #kesänuorisotyössä-seikkailun haastatteluista ja kohtaamisista. Kahden kuukauden matkojensa aikana Joona ja Roni uhmasivat tartunariskiä kiertäessään Suomea 8 391 kilometrin verran ja haastatellessaan yli kuuttakymmentä nuorisotyön tekijää, osaajaa ja osallistujaa. Tuo kilometrimäärä vastaa matkaa Hangosta Nuorgamiin, Suomen eteläkärjestä pohjoiskärkeen. Kuuteen kertaan.

Ja kyllä, kerran matkustimme oikeasti Hangosta Nuorgamiin. Kannatti.

Hertta, mopomiitin järjestäjä
Ikkunassa on post it -lappuja, joissa sanotaan positiivisia asioita.

Poikkeuskesästä huolimatta perusnuorisotyölle on ollut tilaa: peleille, leireille, uusille kokemuksille ja ihan vain hauskanpidolle.

 

Kuvassa nuoria mopomiitissä Tampereella.

Nuori poika pyörittää lentopalloa sormensa päässä puistossa.

Etsivä, kuntouttava ja arkea tukeva nuorisotyö on ollut poikkeusaikana tavallistakin tärkeämpää. Nämä nuorisotyön sankarit ovat mukana niiden nuorten elämässä, jotka sitä eniten tarvitsevat.

 

Kuvassa joensuulainen nuori näyttää kavereilleen, mitä osaa.