Piirroskuva Viljami Haavistosta.Viljami Haavisto (1996)

Kuka olet?
Olen teologian ja klassillisen filologian ylioppilas. Työskentelen KD Nuorten pääsihteerinä. Asun Turussa. Toimin kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtajana.

Miten muutat maailmaa?
Koen muuttavani maailmaa paremmaksi tekemällä kristillidemokraattisesta aatteesta helpommin lähestyttävää suomalaisille nuorille. Kristillisdemokraattinen aate on rauhan aate ja se on ollut rakentamassa vakaata Eurooppaa jo useita vuosikymmeniä.

Miten kannustat muita?
Kaikki alkaa suun avaamisesta ja oman mielipiteen esiin tuomisesta. On tärkeää, että ihmiset kertovat mitä ovat asioista mieltä ja tähän haluan myös kaikkia kannustaa ja rohkaista. Vain tällöin demokratia voi toimia. Haluan myös esimerkilläni osoittaa, että ikä tai tutkintojen puuttuminen eivät ole este vakuttamiselle yhteiskunnassa.

Ketä henkilöä arvostat?
Suurimpia ovat muutokset, jotka vaikuttavat vielä ihmisten jälkeenkin. Tästä syystä arvostan esimerkiksi Richard Nixonia. Hän muun muassa lopetti Vietnamin sodan, synnytti keskusteluyhteyden Kiinan ja Yhdysvaltojen välille sekä neuvotteli ydinaseita rajoittavan sopimuksen Neuvostoliiton kanssa. Ihmiset tulisi mielestäni muistaa heidän hyvistä teoistaan, vaikka he olisivatkin tehneet virheitä tai et olisikaan heidän kanssaan kaikesta samaa mieltä.