Piirroskuva Siiri SomerkerostaSiiri Somerkero (1992)

Kuka olet?
Olen Suomen Partiolaisten puheenjohtaja, joka päivätyökseen auttaa yrityksiä ja yhteisöjä kestävämmän huomisen rakentamisessa liikkeenjohdon konsulttina Korkian palveluksessa. 

Miten muutat maailmaa?
Partion ydin on antaa lapsille ja nuorille taitoja ja tahtoa muuttaa maailmaa yhdessä. Itselleni tärkeää on, että yhä useampi lapsi, nuori ja aikuinen kaikenlaisista taustoista kokisi partion omaksi jutukseen, ja saisi yhteisön jossa kasvaa. Uskon, että mitä useampi meistä tunnistaa ne itselleen tärkeimmät asiat, ja lähtee toimimaan niiden puolesta, sen parempaa maailmaa voimme yhdessä rakentaa. 

Itselleni tärkeitä asioita ovat nuorten osallisuuteen ja harrastamiseen liittyvät teemat, mutta myös ilmasto ja ympäristö. Niiden puolesta toimin, kun autan työkseni yrityksiä luomaan uutta liiketoimintaa energian, kiertotalouden ja liikenteen murroksista sekä erilaisia organisaatioita kehittämään omaa toimintaansa vastatakseen muuttuvan maailman tarpeisiin. 

Miten kannustaisit muita?
Opi tuntemaan itsesi ja omat ajatuksesi keskustelemalla toisten kanssa. Hakeudu erityisesti myös sellaisten ihmisten pariin, jotka tulevat erilaisista taustoista ja omaavat erilaisen maailmankuvan. Älä rakenna vastakkainasetteluja, vaan pyri vaikuttamaan empatian kautta. Erityisesti nyt korona-aikana huolehdi omasta jaksamisestasi.

Ketä maailmaa muuttavaa henkilöä arvostat?
Ihailen kaikkia rohkeita ihmisiä, jotka toimivat omien arvojensa mukaisesti - toiset huomioiden ja arvostaen, mutta päämäärästään tinkimättä.