Piirroskuva Pinja Eskolasta Pinja Eskola (1995)

Kuka olet? 
Olen Pinja Eskola, 26-vuotias liikuntavammainen nainen Tampereelta. Asun täällä kahden kissani, Perkeleen ja Rääpäleen kanssa.  Opiskelen medianomiksi Tamkissa ja tarkoitukseni on joskus tulevaisuudessa valmistua käsikirjoittajaksi. Tämän lisäksi suoritan seksuaalineuvojan opintoja Sexpolla.

Vapaa-ajallani harrastan liveroolipelaamista, kuntoilua sekä kirjoittamista, esimerkiksi pöytälaatikkoproosan ja Kynäniekan salaiset mietteet- blogin muodossa. Kynäilen myös osa-aikaisena työnäni, olenhan freelancer-toimittaja.  Lisäksi olen yksi VEERA-hankkeen tyttöjen ja nuorten naisten ryhmän mentoreista.

Miten muutat maailmaa?
Muutan maailmaa ruohonjuuritasolta, ihminen kerrallaan. Teen esimerkiksi kokemustoimijan hommia, eli käyn luennoimassa vammaisuudesta eri tahoille oman tarinan kautta erilaisista teemoista. Lisäksi olen tosiaan VEERA-hankkeessa mentorina, eli autan nuoria tyttöjä ja naisia löytämään oman äänensä. Ja tietenkin teen Kynäniekan salaiset mietteet – blogia, sekä siihen liittyvää Instagram-tiliä. Blogissani käsittelen mielenterveyttä, vammaisuutta ja seksuaalisuutta, yhdessä ja erikseen. Tahdon vaikuttaa ihmisten ajatuksiin ja tunteisiin, herättää keskustelua.

Haaveilen tasa-arvoisesta yhteiskunnasta, jossa vammaiset nähdään ensisijaisesti persoonina ja kokonaisuuksina, eikä vain rajoitteidensa kautta. Haaveilen maailmasta, jossa mielen sairauksia ei tarvitse hävetä, vaan niistä voi puhua avoimesti, apua saaden. Unelmoin yhteiskunnasta, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta keskustellaan avoimesti ja sen moninaiset aspektit nähdään. Toivon, että tulevaisuudessa kaikki saavat monipuolista seksuaalikasvatusta, eivätkä joudu kipuilemaan seksuaalisuutensa kanssa kuten itse esimerkiksi vammani takia jouduin. 

Miten kannustaisit muita?
Jokaiselle löytyy oma tapansa vaikuttaa, ei ole vain yhtä oikeaa tapaa olla aktivisti. Maailmaa ei tarvitse pyrkiä muuttamaan yksin, sinulla on apunasi joukko mahtavia ihmisiä, joista löydät parhaimmillaan tukiverkon myös itsellesi. Muista olla itsellesi armollinen ja tunnustele omia rajojasi. Ennen kaikkea usko itseesi: Sinulla on ääni, joka ansaitsee tulla kuulluksi. 

Ketä maailmaa muuttavaa henkilöä arvostat?
Arvostan kaikkia niitä henkilöitä, jotka uskaltavat olla juuri sellaisia kuin ovat ja kannustavat muita samaan.