Piirroskuva Kevin Soovikista.Kevin Soovik (1998)

Kuka olet?
Eestiläis-syyrialainen muunsukupuolinen homoseksuaali, maahanmuuttaja, aktivisti, taiteilija ja B-luokan julkimo.

Miten muutat maailmaa?
No, jaa. Kai mä vaan oon oma itseni mahdollisimman autenttisesti ja sattumalta tosi näkyvästi. Se on valitettavan radikaalia. En tiedä johtuuko se horoskooppimerkistäni vai persoonallisuustyypistäni, mutta oikeudenmukaisuuden tunteeni on voimakas, sitä on vaikea jättää huomioimatta. Haluaisin, että kaikilla olisi hyvä olla, ja että maailma perustuisi ekologiseen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen.

Miten kannustat muita?
Ei kannata olla liian vaativa, tekee vaan. Jotain mikä tuntuu omalta. Täydellisyyttä ei ole olemassa ja tarvitaan just erilaisia lähestymistapoja, näkökulmia, otteita ja tyylejä.

Ketä henkilöä arvostat?
Montaa ystävääni ainakin. Kansainvälisesti erästä queer-aktivisti Alokia (@alokvmenon), Suomessa Passua (Pazilaiti Simayijiang), Brigita Krasniqia ja Petra Laitia. He tulevat ensimmäisenä mieleen, mutta näitä on monia. Twitterissä Julia/Julmis (@vastaanjulia), Atte Ahokas (@A_Ahokas), eeli (@paralleeli). Jokaista ihmistä, joka tekee jotain. Usein mietin sitä, miten jokainen LGBTQ+-ihminen on esikuva: ei tarvitse olla joku suuri jossain etäällä korkeella, vaan arvostus ja ihailu voi kohdistua myös vertaisiinsa.