Piirroskuva Essi SenistäEssi Sen (2004) 

Kuka olet?
Olen pyhäjokinen lukiolaisnuori. Vapaa-aikani menee oikeastaan kouluhommien parissa ja vastuuhommissa, kuten seurakunnalla isosena ja nuorisovaltuutettuna edustamassa erilaisissa kokouksissa.

Miten muutat maailmaa?
Muutan maailmaa paremmaksi toimimalla kotikuntani Pyhäjoen nuorisovaltuustossa toista kautta. Nuorisovaltuuston kautta pääsen tuomaan nuorten äänen ja mielipiteet esiin päätöksenteossa. Se on merkityksellistä, sillä monet tehdyt päätökset vaikuttavat nuorten elämään tavalla tai toisella.

Lähdin nuorisovaltuustoon mukaan vuonna 2018, kun olin vasta 13–vuotias. Siitä asti olen saanut edustaa nuorisovaltuustoa muun muassa Pyhäjoen valtuuston ja sivistyslautakunnan kokouksissa. Olen saanut tuoda mielipiteitäni esille myös tulevan koulun rakennuksen suhteen, sillä edustan Pyhäjoen nuorisovaltuustoa ja nuorisoa koulu22-hankkeen ohjausryhmässä.

Jaan mielipiteitäni aktiivisesti julkisesti somekanavissani, ja olen saanut siitä hyvää palautetta.

Miten kannustat muita?
Kannustaisin nuoria ilmaisemaan mielipiteitänsä, olemaan suvaitsevampia ja ottamaan asioista selvää. Suvaitsevammassa maailmassa meidän kaikkien on parempi olla. Jos ei kykene suvaitsemaan muita ihmisiä, voi mielipiteensä pitää itsellään ja jo näin parantaa osaltaan vähemmistöjen asemaa.

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan suuresti muun muassa Minna Canthia, Michelle Obamaa ja Tarja Halosta. Uskon heillä olleen ja olevan suuri merkitys naisten aseman vahvistumiseen.