Alice (1994), Priska (1994) ja Janina (1996)

Piirroskuva Mixedfinns-triostaAlice (1994), Priska (1994) ja Janina (1996)

Keitä olette?
Olemme Alice, Priska ja Janina ja olemme Mixed Finns -Instagram-tilin perustajat. Alice on kasvatustieteilijä, Priska sosiaalipsykologi ja Janina valtiotieteilijä. 

Miten muutatte maailmaa paremmaksi?
Haluamme Instagram-tilimme avulla lisätä tietoa suomalaisesta mixed-race-identiteetistä, laajentaa suomalaisuuden käsitettä sekä tarjota vertaistukea esimerkiksi jakamalla suomalaisten mixed-race-identifioituvien kokemuksia ja tarinoita. Haaveenamme on myös päästä pitämään antirasistisia koulutuksia erilaisille organisaatioille. 

Miten kannustatte muita?
Etsi tietoa, kuuntele ja osallistu keskusteluun! Älä pelkää liikaa virheiden tekemistä, kaikesta ei tarvitse heti tietää kaikkea ja se onkin osa oppimisen ihanuutta. Jaa somessa tärkeiksi kokemiasi postauksia tai nosta antirasismin teemoja osaksi keskusteluun kaveriporukassa.

Ketä maailmaa muuttavaa henkilöä arvostatte?
Emme osaa sanoa vain yhtä henkilöä, mutta ehdottomasti kaikki suomalaiset antirasistiset ja feministiset aktivistit, jotka tekevät väsymättömästi työtä omalla tavallaan! Esimerkiksi Koko Hubaran työtä antirasismin ja ruskeiden suomalaisten kokemusten sanoittamisen parissa arvostamme kovasti.