Tietoa nuorista

Tuotamme nuorisoalalle monenlaista tietoa nuorista. Löydät julkaisumme kootusti tältä sivulta.

Julkaisemme ajankohtaiseen tietoon perustuvia julkaisuja nuorista ja nuorisotyöstä Suomessa. Lisäksi olemme olleet mukana muutamissa selvitystöissä esimerkiksi osallisuuteen ja kriisivalmiuteen liittyen. Tärkeimpiä julkaisujamme on vuorovuosittain julkaistavat Nuorista Suomessa ja Nuorisotyöstä Suomessa -julkaisut.

Uusimmat aineistot on koottu tälle sivulle, ja muita tuottamiamme materiaaleja pääsee selaamaan ja lukemaan Issuussa. Painettuja julkaisuja voi tilata osoitteesta info@alli.fi.

Kuvassa emojeita: bakteeri, vessapaperirulla, kieltomerkki ja nenää niistävä hymiö.

#MPkorona-kysely

Nuorten arki on muuttunut koronan tuoman poikkeustilan myötä. AllianssinNuortenmedia DeminVäestöliiton, Pelastakaa Lasten ja Nuorten mielenterveysseura Yeesin nuorille tekemän #MPkorona-kyselyn tuloksista selviää, että nuoret kokevat tilanteen hyvin eri tavoin. Myös nuorten tuen tarpeet ovat erilaisia ja yksilöllisiä.

Neljä nuorta hymyilee kameralle.

Nuorista Suomessa

Nuorista Suomessa -julkaisuun on koottu tilastotietoa nuorista, heidän elinoloistaan ja nuorisotyöstä Suomessa. Lähteinä julkaisussa on käytetty nuoria koskevia tilastoja ja julkaisuja. Olemme koonneet vastaavan aineiston vuosina 2001, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016 ja 2018.

Vuonna 2018 Nuorista Suomessa uudistettiin, ja kooste julkaistiin vain sähköisessä muodossa. Nuorista Suomessa -julkaisun kaikki aiemmat painokset ovat luettavissa ja ladattavissa Issuussa

Kuvassa oranssi pallo, jossa valkoinen teksti: "Mitä kuuluu nuorille?". Pallon taustalla piirrettyjä hahmoja nuorista.

Mitä kuuluu nuorille?

Mitä kuuluu nuorille? on Allianssin podcast-sarja, jossa pureudutaan ajankohtaisiin nuorisoalaa puhuttaviin teemoihin mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Kuuden jakson podcast-sarja julkaistiin keväällä 2020.

Mitä kuuluu nuorille? -otsikon alla järjestetään myös nuorisoalan asiantuntijoiden livekeskusteluja ajankohtaisista aiheista. Niistä kuulet varmimmin seuraamalla meidän Facebook-sivua tai tilaamalla uutiskirjeen.

Nuorilla on oikeus yhdenvertaisiin ehtoihin työmarkkinoilla ja sosiaaliturvajärjestelmässä. Allianssi tekee vaikuttamistyötä tämän puolesta.