POLITIIKKAVIIKKO 2019

Valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko 4.-10.11.2019

Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Viikko järjestetään 4.-10.11.2019. Politiikkaviikko kannustaa nuoria tutustumaan politiikkaan ja vaikuttamaan itse. Se antaa nuorten kanssa toimiville aikuisille työkaluja puhua politiikasta nuorten kanssa ja ideoida yhdessä osallistumisen tapoja. Viikon ohjelma sopii kaikille nuorten ryhmille: erityisesti malli soveltuu yläkouluille, toiselle asteelle, nuorten vaikuttajaryhmille ja nuorten harraste- ja vapaa-ajan toimintaan.

Tänä vuonna viikon teemana on politiikan uudistaminen: nuoret pääsevät itse suunnittelemaan uusia tapoja, miten nuoret saisivat äänensä kuuluviin yhteiskunnassa. Mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja miten niihin pitäisi päästä vaikuttamaan?

  • Teemaan tutustutaan on 1,5 tuntia kestävällä ryhmätyöllä, jossa nuoret ideoivat omia ratkaisujaan politiikan uudistamiseksi. Alun virittäytymisen jälkeen ryhmä äänestää teeman, jonka ympärille ideoidaan uusia vaikuttamisen tapoja. Keskustelutilaisuus on helppo vetää Politiikkaviikon ohjeilla ja materiaaleilla.
  • Politiikkaviikon tuotokset kerätään osaksi Uuden politiikan julistusta, joka julkaistaan lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa ja luovutetaan oikeusministeriölle.

Politiikkaviikon ohjeet ja materiaalit julkaistaan lokakuussa 2019. Ilmoittautuminen mukaan viikon keskusteluihin päättyy 25.10. 

Kumppaneina mukana
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Oikeusministeriö 
Opetushallitus
Opetusalan ammattijärjestö OAJ 
Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL 
Keskustan Opiskelijaliitto
Keskustanuoret
Kokoomuksen Nuorten Liitto
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta
Perussuomalaiset Nuoret
Siniset Nuoret
Sosialidemokraattiset Nuoret
Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK
Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret
Svensk Ungdom
Vasemmistonuoret
Vasemmisto-opiskelijat
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto
Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS 
Suomen Lukiolaisten Liitto
Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI 
Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU 
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva 
Kehittämiskeskus Opinkirjo
Nuori kirkko 
European Youth Parliament Finland - EYP Finland 


Lisätietoja aiheesta antavat osallisuusasiantuntijamme Virva Viljanen. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@alli.fi. Ota rohkeasti yhteyttä!