POLITIIKKAVIIKKO

Politiikkaviikko 29.10. - 2.11. tuo politiikan rohkeasti kouluihin

Politiikkaviikko toteutuu 29.10.-2.11. eri oppilaitoksissa (alakoulut, yläkoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset). Kyseessä on vuosittainen teemaviikko, jonka aikana tutustutaan politiikan toimintamekanismeihin sekä ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin eri tavoin. Oppilaitos rakentaa politiikkaviikkonsa ohjelman tarjotuista mahdollisuuksista ja käyttää teemaviikkoon haluamansa verran aikaa.

Politikveckan – temavecka för samhällspåverkan (på svenska)

Politiikkaviikon tavoitteena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta ja poliittisen vaikuttamisen mahdollisuuksista, tarjota ajantasaista oppimateriaalia ja toiminnallisia menetelmiä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä tuoda nuoret ja poliittiset toimijat lähemmäs toisiaan ja tehdä yhteiskunnallisesta osallistumisesta luonteva osa nuorten elämää

Oppilaitos saa valita Politiikkaviikkonsa ohjelman innostavista opetusmalleista ja materiaaleista. Valikoimassa on sekä osallistavia oppimistapahtumia että tietopaketteja. Materiaalit on luokiteltu soveltuvan ikäryhmän, keston ja tarvittavien tarvikkeiden mukaan.

Aloita tästä ilmoittautumisen jälkeen lataamalla Politiikkaviikon ohjeet. Katso myös osallisuusasiantuntija Kirsi Uusitalon haastattelu Ylen Aamu-tv:ssä.
Nuoret tutustuvat päätöksenteon eri tasoihin ja toimintaan. Tutuiksi tulevat kunta, eduskunta ja Euroopan parlamentti. Monen nuoren arkeen vaikutetaan myös marraskuun seurakuntavaaleissa.
Pureudutaan päätöksentekijöihin! Yhteiskunnassa valtaa käyttävät puolueet ja vaaleilla valitut poliitikot, mutta minkälaisia arvoja he oikeastaan ajavat ja miten puolueet eroavat toisistaan?  
Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä. Hauskoja toiminnallisia tapoja tutustua omiin vaikuttamisen keinoihin ryhmässä ja yksilönä.
Täältä löydät Politiikkaviikon tapahtumakalenterin ja vierailuohjeet. Allianssin tapahtumiin on mahdollista osallistua videoyhteydellä tai katsoa tapahtuman tallenne jälkikäteen. 
Haluatko uutisoida Politiikkaviikosta? Meiltä voit tiedustella osallistuvia oppilaitoksia. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kumppaneina mukana

Viikon kummeina toimivat koulutuksesta ja kouluista vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä vaaleista ja demokratiasta vastaava ministeri Antti Häkkänen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Oikeusministeriö 
Opetushallitus
Opetusalan ammattijärjestö OAJ 
Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL 
Keskustan Opiskelijaliitto
Keskustanuoret
Kokoomuksen Nuorten Liitto
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta
Perussuomalaiset Nuoret
Siniset Nuoret
Sosialidemokraattiset Nuoret
Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK
Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret
Svensk Ungdom
Vasemmistonuoret
Vasemmisto-opiskelijat
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto
Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS 
Suomen Lukiolaisten Liitto
Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI 
Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU 
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva 
Kehittämiskeskus Opinkirjo
Nuori kirkko 
European Youth Parliament Finland - EYP Finland 


Lisätietoja aiheesta antavat osallisuusasiantuntijamme Kirsi Uusitalo ja Virva Viljanen. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@alli.fi. Ota rohkeasti yhteyttä!