Nuorisoalan verkostot vuonna 2019

Nuorisoalan järjestöjohtajien verkosto

Sinä työksesi nuorisoalan järjestöä johtava toiminnanjohtaja tai pääsihteeri: Kaipaatko joskus vertaistukea, uusia näkökulmia johtamiseen, konkreettisia vinkkejä vaikeista johtamistilanteista selviytymiseen - ehkä avautumisseuraakin? Jos kyllä, järjestöjohtajien verkosto on juuri oikea paikka - tervetuloa mukaan! Kokoonnumme parin kuukauden välein kasvokkain kiinnostavien alustajien johdolla, siinä välissä ajatuksia ja tietoa voi jakaa FB-ryhmässä. Kaikki keskustelut ja kommentit pidetään luottamuksellisina.

Verkoston tapaamiset vuonna 2019:  29.-30.1. tapaaminen järjestöjohdon seminaarin yhteydessä Korpilammella, 26.2. klo 9-11 Allianssi-talolla, 27.-28.3. NUORI2019-tapahtuman yhteydessä Turussa, 9.4. klo 17.30-20 Allianssi-talolla, 21.5. klo 15-17.30 Allianssi-talolla, tapaaminen mahdollisuuksien mukaan Suomi Areenassa, 29.8. klo 17.30-20 Allianssi-talolla, 1.10. klo 9-11 Allianssi-talolla, 11.11. klo 17.30-20 Allianssi-talolla.

Nuorisoalan järjestöjohtajien verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm, anna.munsterhjelm@alli.fi

 

Nuorisoalan tapahtumatuottajien verkosto

Verkosto on tarkoitettu nuorisoalan järjestöissä toimiville tapahtumatuottajille. Verkostossa opitaan toisilta, ratkotaan työhön liittyviä kysymyksiä vertaisuuden kautta sekä ideoidaan uutta – eli kehitetään nuorisoalan järjestöjen tuottamia tapahtumia porukalla entistä paremmiksi!

Verkoston toimintaan on mahdollista hypätä milloin vain. Verkosto tapaa kasvotusten noin kahden kuukauden välein, jonka lisäksi verkoston toiminnasta ja ajankohtaisista teemoista keskustellaan verkoston Facebook-ryhmässä, tervetuloa mukaan!

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 20.2., 24.4., 19.6., 28.8., 30.10., 11.12.
Nuorisoalan tapahtumatuottajien verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta:
tapahtumatuottaja Tiitus Uusoksa, tiitus.uusoksa@alli.fi

 

Nuorisoalan viestintäverkosto

Nuorisoalan viestijöiden verkostoon kuuluu pääasiassa Allianssin jäsenjärjestöissä viestintää työkseen tekeviä. Verkosto kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa viestintätapaamisiin, joissa käsitellään nuorisoalan ajankohtaisia asioita, verkostoidutaan sekä kuullaan alustuksia ajankohtaisista teemoista.

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 13.2., 10.4., 25.10.
Nuorisoalan järjestöviestijöiden verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: viestinnän asiantuntija Teemu Hanhineva, p. 040 900 4888

 

Nuorisoalan puheenjohtajien verkosto

Verkosto startataan alkuvuodesta 2019! Toiminta on suunnattu kaikille nuorisoalan järjestöissä toimiville puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille. Verkostossa jaetaan onnistumisia ja haasteita omaan luottamustehtävään liittyen, opitaan matalalla kynnyksellä toisilta sekä verkostoidutaan nuorisoalalla toimivien puheenjohtajien kesken.

Lisätietoja verkoston toiminnasta: puheenjohtaja Elisa Gebhard, elisa.gebhard@alli.fi

 

Nuorisoalan vaikuttavuusverkosto

Vaikuttavuusverkosto on Allianssin koordinoima verkosto kaikille nuorisoalan vaikuttavuusasioiden parissa työskenteleville. Verkoston tavoitteena on saada parhaat käytännöt entistä laajempaan käyttöön, tarjota vertaistukea samojen teemojen parissa työskenteleville sekä antaa inspiraatiota vaikuttavuus- ja arviointityön vahvistamiseen nuorisoalalla. Verkostoon ovat tervetulleita kaikki, joiden työ- tai vapaaehtoistehtävät liittyvät vaikuttavuuden kehittämiseen nuorisoalan järjestöissä.

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 29.1, 12.3, 25.4, 11.6, 11.9, 12.11
Nuorisoalan vaikuttavuusverkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: koulutussuunnittelija Maria Nikkari, maria.nikkari@alli.fi

 

Nuorisoalan talousverkosto

Talousverkosto on Allianssin koordinoima verkosto kaikille nuorisoalan järjestöissä talouden kanssa työskenteleville. Tavoitteena on keskustella ajankohtaisista järjestöjen taloudellisiin toimintaedellytyksiin ja talouden parhaisiin käytänteisiin liittyvistä asioista. Verkosto on uusi ja toimintatavat suunnitellaan yhdessä tarpeiden mukaan. Aloitetaan keskustelu kuitenkin Facebook-ryhmässä ja tavataan kasvokkain ainakin pari kertaa vuoden 2019 aikana!

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 13.3.2019 klo 14-16 Allianssi-talolla, 11.9.2019 klo 14-16 Allianssi-talolla
Nuorisoalan talousverkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: talousjohtaja Minna Martikainen minna.martikainen@alli.fi 0407333502

 

Osallisuuden vahvistajat -verkosto

Verkosto koostuu ammattilaisista, jotka tukevat nuorten osallisuuden toteutumista. Verkoston toimintaan kuuluu FB-ryhmä, jota ylläpitää Allianssi yhdessä jäsenjärjestöjensä Nuva ry:n ja Opinkirjon kanssa. Ryhmä on suljettu, jotta keskustelu voisi olla luottamuksellisempaa. Ryhmässä on yli 300 jäsentä.

Verkkokeskustelun lisäksi verkosto kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa kasvokkaisiin tapaamisiin. Tapaamisissa on löyhä teema ja lisäksi kaikki osallistujat käyttävät n. 5 minuutin puheenvuoron ajankohtaisista kuulumisistaan.

Verkostoon ovat tervetulleita kaikki nuorten osallisuuden parissa toimivat ja tapaamisissa onkin usein vaihtuvat joukko verkostolaisia. Mukaan pääset pyytämällä saada liittyä ryhmään Facebookissa. Tervetuloa mukaan!

Vuonna 2019 tapaamisia järjestetään 3-4 ja niistä ilmoitetaan mm. verkoston Facebook-ryhmässä.

Osallisuuden vahvistajat Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: asiantuntija Kirsi Uusitalo kirsi.uusitalo@alli.fi 044 7229 350

 

Yhdenvertaisuusverkosto

Verkosto kokoaa yhteen yhdenvertaisuuden parissa työskeneteleviä nuorisoalan ammattilaisia ja vapaaehtoisia. Verkoston toiminta alkaa vuonna 2019 ja toiminnan sisältöjä suunnitellaan yhdessä verkoston ensimmäisissä tapaamisissa vuoden 2019 alussa - tervetuloa mukaan!

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 5.2., NUORI2019-tapahtuman yhteydessä (27.-28.3.), 24.9., 3.12.
Yhdenvertaisuusverkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: yhdenvertaisuusasiantuntija Heta Hölttä, heta.holtta@alli.fi

 

Vihapuheen vastainen verkosto

Verkosto tapaa kaksi kertaa vuodessa, kokoaa yhteen erilaiset vihapuheen vastaista työtä tekevät toimijat kansalaisjärjestöistä julkisiin toimijoihin. (Huom: Tähän verkostoon ei voi liittyä yksittäisiä henkilöitä, vaan tarkoitus on koota vihapuheen vastaista työtä tekevien toimijoiden edustajia.)

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 16.1., 9.5.
Vihapuheen vastainen verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: yhdenvertaisuusasiantuntija Heta Hölttä heta.holtta@alli.fi

 

Nuoret, Rauha ja Turvallisuus (2250) -verkosto

Verkoston tehtävä on edistää YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman Nuoret, Rauha ja Turvallisuus (2250) teemoja ja nuorten osallisuutta rauhantyössä. Verkosto on kaikille avoin ja vapaamuotoinen.

Verkosto kokoontuu tarpeen mukaan, kuitenkin noin kerran kuukaudessa.

2250-verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija Joel Linnainmäki, joel.linnainmaki@alli.fi