Nuorisoalan verkostot vuonna 2019

Vuonna 2019 Allianssi koordinoi 10 eri verkostoa

Tässä alla listattuna kaikkien verkostojen ajankohtaiset tapaamiset ja yhteystiedot kunkin verkoston koordinaattoriin. Verkostotoiminnasta kokonaisuutena vastaa järjestöpäällikkö Kirsi Uusitalo (kirsi.uusitalo@alli.fi).

 

Nuorisoalan johtajien verkosto

Hoi sinä nuorisoalalla työksesi johtava! Tervetuloa mukaan juuri sinulle suunnattuun toimintaan!
Kaipaatko joskus vertaistukea, uusia näkökulmia johtamiseen, konkreettisia vinkkejä vaikeista johtamistilanteista selviytymiseen - ehkä avautumisseuraakin? Johtajan vuoro -aamiaisilta tai afterworkeilta saat niitä kaikkia. Silloin on #johtajanvuoro keskittyä omaan itseensä, omiin fiiliksiinsä ja omaan kehittymiseensä. Tilaisuuksia järjestetään parin kuukauden välein, ja niiden ohjelma koostuu keskustelun lisäksi kiinnostavien johtamisen ammattilaisten alustuksista. Ajankohtaiset tapaamiset ilmoittautumislinkkeineen löydät aina Allianssin tapahtumakalenterista.

Verkoston tapaamiset syksyllä 2019: 29.8., 1.10., 11.11. (lisätietoa tilaisuuksista)
Nuorisoalan johtajien verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm, anna.munsterhjelm@alli.fi

 

Nuorisoalan tapahtumatuottajien verkosto

Verkosto on tarkoitettu nuorisoalan järjestöissä toimiville tapahtumatuottajille. Verkostossa opitaan toisilta, ratkotaan työhön liittyviä kysymyksiä vertaisuuden kautta sekä ideoidaan uutta – eli kehitetään nuorisoalan järjestöjen tuottamia tapahtumia porukalla entistä paremmiksi!

Verkoston toimintaan on mahdollista hypätä milloin vain. Verkosto tapaa kasvotusten noin kahden kuukauden välein, jonka lisäksi verkoston toiminnasta ja ajankohtaisista teemoista keskustellaan verkoston Facebook-ryhmässä, tervetuloa mukaan!

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 20.2., 24.4., 19.6., 13.9. , 17.10. ja 27.11.
Nuorisoalan tapahtumatuottajien verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta:
tapahtumatuottaja Sara Sipilä, sara.sipila@alli.fi.

 

Nuorisoalan viestintäverkosto

Nuorisoalan viestijöiden verkostoon kuuluu pääasiassa Allianssin jäsenjärjestöissä viestintää työkseen tekeviä. Verkosto kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa viestintätapaamisiin, joissa käsitellään nuorisoalan ajankohtaisia asioita, verkostoidutaan sekä kuullaan alustuksia ajankohtaisista teemoista.

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 13.2., 10.4., 25.10.
Nuorisoalan järjestöviestijöiden verkosto Facebookissa

 

Nuorisoalan puheenjohtajien verkosto

Verkosto startataan alkuvuodesta 2019! Toiminta on suunnattu kaikille nuorisoalan järjestöissä toimiville puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille. Verkostossa jaetaan onnistumisia ja haasteita omaan luottamustehtävään liittyen, opitaan matalalla kynnyksellä toisilta sekä verkostoidutaan nuorisoalalla toimivien puheenjohtajien kesken.

Lisätietoja verkoston toiminnasta: puheenjohtaja Elisa Gebhard, elisa.gebhard@alli.fi

 

Nuorisoalan vaikuttavuusverkosto

Vaikuttavuusverkosto on Allianssin koordinoima verkosto kaikille nuorisoalan vaikuttavuusasioiden parissa työskenteleville. Verkoston tavoitteena on saada parhaat käytännöt entistä laajempaan käyttöön, tarjota vertaistukea samojen teemojen parissa työskenteleville sekä antaa inspiraatiota vaikuttavuus- ja arviointityön vahvistamiseen nuorisoalalla. Verkostoon ovat tervetulleita kaikki, joiden työ- tai vapaaehtoistehtävät liittyvät vaikuttavuuden kehittämiseen nuorisoalan järjestöissä.

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 29.1, 12.3, 25.4, 11.6, 3.9, 3.10, 7.11 ja 3.12.
Nuorisoalan vaikuttavuusverkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: koulutussuunnittelija Maria Nikkari, maria.nikkari@alli.fi

 

Nuorisoalan talousverkosto

Talousverkosto on Allianssin koordinoima verkosto kaikille nuorisoalan järjestöissä talouden kanssa työskenteleville. Tavoitteena on keskustella ajankohtaisista järjestöjen taloudellisiin toimintaedellytyksiin ja talouden parhaisiin käytänteisiin liittyvistä asioista. Verkosto on uusi ja toimintatavat suunnitellaan yhdessä tarpeiden mukaan. Aloitetaan keskustelu kuitenkin Facebook-ryhmässä ja tavataan kasvokkain ainakin pari kertaa vuoden 2019 aikana!

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 16.4.2019 klo 14.30-16 (HUOM! Aika muuttunut) Allianssi-talolla, 11.9.2019 klo 14-16 Allianssi-talolla
Nuorisoalan talousverkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: talousjohtaja Minna Martikainen minna.martikainen@alli.fi 0407333502

 

Osallisuuden vahvistajat -verkosto

Verkosto koostuu ammattilaisista, jotka tukevat nuorten osallisuuden toteutumista. Verkoston toimintaan kuuluu FB-ryhmä, jota ylläpitää Allianssi yhdessä jäsenjärjestöjensä Nuva ry:n ja Opinkirjon kanssa. Ryhmä on suljettu, jotta keskustelu voisi olla luottamuksellisempaa. Ryhmässä on yli 300 jäsentä.

Verkkokeskustelun lisäksi verkosto kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa kasvokkaisiin tapaamisiin. Tapaamisissa on löyhä teema ja lisäksi kaikki osallistujat käyttävät n. 5 minuutin puheenvuoron ajankohtaisista kuulumisistaan.

Verkostoon ovat tervetulleita kaikki nuorten osallisuuden parissa toimivat ja tapaamisissa onkin usein vaihtuvat joukko verkostolaisia. Mukaan pääset pyytämällä saada liittyä ryhmään Facebookissa. Tervetuloa mukaan!

Vuonna 2019 tapaamisia järjestetään 3-4 ja niistä ilmoitetaan mm. verkoston Facebook-ryhmässä.

Osallisuuden vahvistajat Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: asiantuntija Kirsi Uusitalo kirsi.uusitalo@alli.fi 044 7229 350

 

Yhdenvertaisuusverkosto

Verkosto kokoaa yhteen yhdenvertaisuuden parissa työskeneteleviä nuorisoalan ammattilaisia ja vapaaehtoisia. Verkoston toiminta alkaa vuonna 2019 ja toiminnan sisältöjä suunnitellaan yhdessä verkoston ensimmäisissä tapaamisissa vuoden 2019 alussa - tervetuloa mukaan!

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 5.2., NUORI2019-tapahtuman yhteydessä (27.-28.3.), 24.9., 3.12.
Yhdenvertaisuusverkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: yhdenvertaisuusasiantuntija Heta Hölttä, heta.holtta@alli.fi

 

Vihapuheen vastainen verkosto

Verkosto tapaa kaksi kertaa vuodessa, kokoaa yhteen erilaiset vihapuheen vastaista työtä tekevät toimijat kansalaisjärjestöistä julkisiin toimijoihin. (Huom: Tähän verkostoon ei voi liittyä yksittäisiä henkilöitä, vaan tarkoitus on koota vihapuheen vastaista työtä tekevien toimijoiden edustajia.)

Verkoston tapaamiset vuonna 2019: 16.1., 9.5.
Vihapuheen vastainen verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: yhdenvertaisuusasiantuntija Heta Hölttä heta.holtta@alli.fi

 

Nuoret, rauha ja turvallisuus (2250) -verkosto

Verkoston tehtävä on edistää YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman Nuoret, Rauha ja Turvallisuus (2250) teemoja ja nuorten osallisuutta rauhantyössä. Verkosto on kaikille avoin ja vapaamuotoinen.

Verkosto kokoontuu tarpeen mukaan, kuitenkin noin kerran kuukaudessa.

2250-verkosto Facebookissa
Lisätietoja verkoston toiminnasta: kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija Joel Linnainmäki, joel.linnainmaki@alli.fi

 

---

Lisäksi kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna koordinoi verkostoja erityisesti kunnallisen nuorisotyön tueksi. Lisätietoa Kanuunan verkostoista löydät täältä.