Info ja UKK

NUORI2020 - valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät

Kokosimme tälle sivulle NUORI2020-tapahtumaan liittyvät oleelliset tiedot ja useimmin kysytyt kysymykset. Jäikö nämä luettuasi vielä jotain kysyttävää? Tavoitat meidät asiassa kuin asiassa sähköpostitse osoitteesta nuori2020@alli.fi

Pähkinänkuoressa
NUORI2020 on kasvastus- ja nuorisoalan suurtapahtuma, joka järjestetään Tampere-talolla 14.-16.1.2020. Tapahtumassa innostutaan, opitaan ja verkostoidutaan muiden alan toimijoiden kanssa. NUORI2020 nostaa alan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja luo siltoja alan toimijoiden välille. Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan jopa 3000 alan toimijaa.

Keitä tapahtuman osallistujat ovat?
Tapahtuman osallistujia yhdistää vahva tahto olla  ratkaisemassa Suomen suurinta ongelmaa - nuorten syrjäytymistä. Osallistujat ovat mm. kunnissa, järjestöissä ja seurakunnissa lasten, nuorten ja perhetyön parissa toimivia ammattilaisia ja vapaaehtoisia sekä alan opiskelijoita.

Missä ja milloin tapahtuma järjestetään?
Valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät järjestetään Tampereella 14.-16.1. Tapahtuman tukikohtana toimii Tampere-talo, joka tarjoaa loistavat puitteet verkostoitumiselle ja osaamisen kehittämiselle. Lisäksi ohjelmaa tullaan järjestämään myös muualla Tampereella.

Mitä kasvatus- ja nuorisoalan suurtapahtumassa tapahtuu?
NUORI2020 suurtapahtuma tarjoaa osallistujilleen mahtavan tilaisuuden verkostoitua muiden alan toimijoiden kanssa. Lisäksi tapahtumassa tarjotaan osallistujille kymmenien tuntien edestä koulutusta ja mahdollisuus oman osaamisen kehittämiseen monella eri tavalla. Luvassa on luentoja, osallistavia työpajoja, kiinnostavia paneeleita ja yhteisiä päivien kohokohtia. Tapahtumassa on varattu rutkasti aikaa ja tilaa vapaamuotoisemmallekin viihtymiselle.

Valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät tulevat pitämään sisällään monipuolisen kattauksen nuorisoalan toimijoille oleellisia ja ajankohtaisia aiheita. Ohjelmien toteutustapoja on monia, mutta yksi asia niitä yhdistää: kaiken tavoitteena on tehdä nuorisoalasta entistä osaavampi, yhtenäisempi ja vaikuttavampi!

Miten pääsen paikan päälle?
Tampereelle on loistavat julkiset kulkuyhteydet ympäri Suomea ja kannustammekin osallistujia ympärisövastuuhengessä käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Tampere-talo sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Tampereen juna-asemalta. Tampereen bussiasemalta onkin jo hiukan pidempi kävelymatka Tampere-talolle, mutta matka taittuu kuitenkin noin 12 minuutissa.

Kuka tapahtuman järjestää?
NUORI2020 suurtapahtuman järjestävät yhdessä Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja Kirkkohallitus. Paikallisena yhteistyökumppanina toimii Tampereen nuorisopalvelut. NUORI2020 tapahtumalla on liuta muitakin yhteistyökumppaneita, esimerkiksi ohjelmaa toteutetaan yhdessä alan toimijoiden kesken ja jokaisella toimijalla on mahdollisuus hakea tapahtumaan sisällön tuottajaksi.

Miksi minun kannattaa osallistua?
Etenkin nykypäivänä oman osaamisen ja tietopohjan päivittäminen sekä laajentaminen on tärkeämpää kuin koskaan. Maailma muuttuu nopeasti ja meidän nuorisoalan toimijoina tulee pysyä siinä muutoksessa mukana. NUORI2020-tapahtumassa tarjoilemme rautaisen annoksen osaamisen kehittämistä, vertaisoppimista ja laajat mahdollisuudet verkostoitua - siinäpä syitä osallistua!

Milloin ohjelma julkistetaan ja mitä se sisältää?
Tapahtuman ohjelmakokonaisuuden rakentamiseen menee aikaa, mutta julkaisemme sen mahdollisimman pian, syksyn 2019 aikana. Ohjelma tulee käsittelemään alan ja yhteiskunnan kuumimpia ajankohtaisia kysymyksiä.

Yritämme rakentaa parhaan mahdollisen ohjelman yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa, sekä avoimen ohjelmahaun avulla, mutta vinkit innostavista sisällöistä ovat aina tervetulleita. Mitä haluaisit ehdottomasti tapahtumassa tehdä, keitä kuulla ja mitä oppia - kerro siitä meille sähköpostitse!

Miten ilmoittaudun ja paljonko osallistuminen maksaa?
Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisesti Lyyti-järjestelmässä. Voit ilmoittaa järjestelmässä tapahtumaan sekä yksittäisiä henkilöitä että suurempia ryhmiä.

Tapahtuman osallistumismaksu vaihtelee ilmoittautumisajankohdasta riippuen - mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä edullisempi osallistumismaksu on. Osallistumismaksu sisältää kahden päivän osallistumisen tapahtumaan sekä kahvitarjoilun.

Lippujen hinnat

 
Lipputyyppi Kahden päivän lippu Kolmen päivän lippu
Kesälippu 100 € 120 €
Lippujen myynti alkaa kesäkuussa    
     
Syyslippu 140 € 160 €
Lippujen myynti alkaa syyskuussa    
     
Talvilippu 180 € 200 €
Lippujen myynti alkaa marraskuussa    
     
Opiskelijat 40 € 50 €
Opiskelijat ilmoittautuvat oppilaitoksensa kautta    


Miten varaan majoituksen tapahtuman ajaksi?
Tapahtumaosallistujille on varattu kiintiöt lähialueen hotelleista. Tapahtumaosallistujat varaavat paikkansa suoraan hotelleiden myyntipalveluista varauskoodiahyödyntäen. Ohjeet majoitusten varaamiseen julkaistaan kun tapahtuman ilmoittautuminen alkaa.

Voinko tulla esittelemään toimintaamme tapahtumaan?
Voit! Tapahtumassa tulee olemaan laaja kirjo nuorisoalan toimijoita esittelemässä toimintaansa messuosastoilla ja näyttelypisteillä, joiden myynti avautuu syksyllä 2019. Voit ilmoittaa meille jo ennakkoon kiinnostuksestasi omaa näyttelypistettä kohtaan sähköpostitse nuori2020@alli.fi

Missä voin ruokailla tapahtuman aikana?
Tapahtumahintaan ei sisälly ruokailuja. Tampere-talolle on kuitenkin järjestetty maksullinen ruokailu ja Tampereelta löytyy iso liuta hyviä ravintoloita, joita kannustamme kokeilemaan.

Onko tapahtuma esteetön?
Tapahtumapaikkana toimiva Tampere-talo on pyritty rakentamaan tapahtumaosallistujille mahdollisimman esteettömäksi. Lähes kaikkiin tapahtumatiloihin on esteetön kulku pyörätuolilla. Tapahtumaosallistujien on mahdollista hyödyntää tapahtumaan varattuja yleisavustajia toimimisen tueksi. Teemme kaikkemme, jotta tapahtuma olisi myös muutoin täysin saavutettava. Mikäli sinulla on kysyttävää esteettömyysjärjestelyistä, olethan meihin sähköpostitse yhteydessä.

Voinko olla oma itseni tapahtumassa?
Syrjimättömyys on meille tärkeä arvo, emmekä tule hyväksymään syrjivää käytöstä tai kielenkäyttöä missään muodossa. Luomme tapahtumaa varten turvallisemman tilan periaatteet, joihin odotamme jokaisen osallistujan sitoutuvan. Lisäksi tapahtumassa toimii häirintäyhdyshenkilöitä, joiden puoleen voit kääntyä milloin vain häirintään ja syrjintään liittyvissä kokemuksissa tai kysymyksissä.

Yhteistyössä

NUORI2020 kumppaneiden logot.