Nuorisotiedon kirjasto

Siirry Nuorisotiedon kirjaston omille sivuille tästä!

Nuorisotiedon kirjasto palvelee kaikkia nuorisotietoa tarvitsevia ja nuorten kanssa työskenteleviä.

Nuorisoalan erikoiskirjasto on nuorisotiedon välittäjä ja nuorisoalan osaamisen ja oppimisen edistäjä. Kaikille avoimeen kirjastoon kootaan tietoa nuorista, nuorisotyöstä ja -tutkimuksesta sekä järjestö- ja kansalaistoiminnasta. Kirjasto vastaa tietopyyntöihin, ohjaa relevantin tiedon lähteille ja lainaa aineistoa kaikkialle Suomeen. Kirjasto- ja tietopalvelut ovat saatavilla sekä netissä että paikan päällä Allianssi-talossa.

Kirjaston tietokanta on käytettävissä netissä, josta voi hakea ja selata omatoimisesti aineistoja. Koulutuksiin ja tapahtumiin voi tilata Matkalaukkukirjaston, josta voi lainata myös mukaansa tilaisuuden aiheeseen liittyvää aineistoa. 

Kirjastossa pidetään opastuksia opinto- ja muille vierailijaryhmille sekä teemailtapäiviä, joita järjestävät nuorisoalan eri toimijat. Vierailijaryhmät ovat lämpimästi tervetulleita.

Kirjastotilassa on langaton verkko ja asiakkaille työasemia sekä luku- ja kokoontumispaikkoja.

Nuorisotiedon kirjasto on vuonna 1974 perustettu valtakunnallinen, kaikille avoin nuorisoalan erikoiskirjasto. Monitieteisessä kokoelmassa on kirjoja, artikkeleita ja tallenneaineistoa – nuoria koskevaa tietoa useasta eri näkökulmasta.