Robert Sundman

Allianssin jäsenjärjestö(t), joka asettaa henkilön ehdolle
Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Tehtävä(t), johon henkilö on ehdolla
Hallituksen jäsen

Mikä on mielestäsi Allianssin hallituksen keskeisin tehtävä?
Allianssin hallituksen tärkein tehtävä on on tehdä valintoja ja poisvalintoja, jotta toteuttaisimme strategiaamme entistä paremmin: Mitä Allianssin ei enää kannata tehdä? Entä mitä pitäisi tehdä entistä enemmän? Kun otamme huomioon muuttuvan toimintaympäristön, missä meitä juuri nyt tarvitaan? Kun nämä linjat ovat selkeitä, timanttinen toimisto saa aikaan ihmeitä!

Miksi haet Allianssin hallitukseen?
Olen istunut Allianssin hallituksessa nyt kaksi vuotta ja työvaliokunnassa vuoden. Meno on ollut motivoivaa, ja vaikka olemme erityisesti tänä keväänä tehneet myös raskaita päätöksiä, olen ollut tyytyväinen siitä, miten hienoon suuntaan olemme voineet Allianssia ohjata. Koska tämä motivoi minua edelleen, olen mielelläni käytettävissä jatkokaudelle.

Miten arvioit Allianssin toimintaympäristön muutoksia? Miten Allianssin tulisi niihin reagoida?
Allianssin tulee olla erityisesti skarppina nuorisoalan rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos arpajaislain uudistaminen etenee kaavaillulla tavalla, on juuri Allianssilla edessään suuria edunvalvonnallisia ponnisteluja. Ja vaikka ei etenisikään, keskustelu rahapeleistä ja Veikkauksen monopolista tullee kiihtymään tulevina vuosina. Tämä vaatii ennen kaikkea proaktiivista otetta: kuunnellaan omaa kenttäämme ja ollaan vahvasti mukana taustatyössä, kun nuorisoalan rahoitus uudistuu.

Arvioi Allianssin strategian toteutumisen tilaa. Puuttuuko strategiasta nyt jotain keskeistä?
Allianssissa on menty viimeisen kahden vuoden aikana harppauksin eteenpäin, ja kun strategiaa katsoo, voi pääosin olla tyytyväinen. Mietimmepä sitten Politiikkaviikkoa tai Ylen pääuutislähetyksen kärkiaiheeksi noussutta Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -proggista, voimme varmasti todeta Allianssin olevan vaikuttavampi kuin pitkään aikaan. Samalla olemme lähteneet kehittämään entistä voimakkaampaa verkostomaista toimintatapaa, jonka ansiosta Allianssi myös aidosti yhdistää kentän erilaisia toimijoita.

Jos vilkaisen seuraavaa kahta vuotta, ajattelen, että mitään strategiasta ei varsinaisesti puutu. Nyt paukut vain pitää laittaa ennen kaikkea palveluihin: miten saada koulutuksistamme ja resursseistamme vielä enemmän hyötyä kaikille kentän toimijoille? Jos tässä vielä kiritään, meillä ei ole mitään huolta.