Natalia Kallio (1996)

Piirroskuva Natalia Kalliosta.Natalia Kallio (1996)

Kuka olet?
Olen helsinkiläinen ihmisoikeusaktivisti ja kirjailija. Toimin kouluttajana kansainvälisille ihmisoikeusorganisaatioille sekä nuorisojärjestöille. Suunnittelen ja toteutan kansainvälisiä koulutuksia ja projekteja. Esikoiskirjani She Needs Bigger Boots ilmestyy myös syyskuussa 2019. 

Miten muutat maailmaa?
Aktivistina olemisessa pääpointti on aktiivisesti jonkin asian ajaminen. Itse toteutan sitä ohjaamalla kansainvälisiä koulutuksia ympäri Eurooppaa asioista joihin haluan muutoksen. Osallistun erilaisiin kampanjoihin ja projekteihin. Ruohonjuuritasolla käyn mielenosoituksissa, kirjoitan adresseja ja puutun tilanteisiin joissa huomaan epäoikeudenmukaisuutta. Syyskuussa julkaistava esikoiskirjani käsittelee myös yhteiskunnallisia aiheita ja ottaa kantaa naisten ja vähemmistöjen asemaan. Muutos ei tapahdu ketään syyttämällä, vaan muuttamalla. 

Miten kannustat muita?
Pienenä ajattelin, että pystyn yksin pelastamaan maailman. Nyt olen onneksi ymmärtänyt, että yksin sitä ei pysty pelastamaan, mutta muutoksen voi saada aikaan. On tärkeää tunnistaa omat etuoikeudet ja kantaa vastuu niistä. Mielenosoituksiin voi lähteä kaveriporukalla ja sosiaalista mediaa voi hyödyntää erilaisten eventtien, adressien ja ajatusten jakamiseen. Järjestöt myös kaipaavat aina aktiivisia ja motivoituneita nuoria. Väyliä on monia, tärkeintä on kuitenkin oma aktiivisuus. 

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan kaikkia  jotka eivät suostu olemaan hiljaa, jotka rikkovat rajoja, kieltävät normeja, kaatavat seiniä ja tekisivät sen aina uudelleen. Juuri nyt suuri arvostuksen kohde on ehdottomasti ruotsalainen aktivisti Greta Thunberg! Gretan asenne antaa paljon motivaatiota.