Tiina nojaamassa poliisiautoon

“Olen aiemmin työskennellyt lasten ja nuorten kanssa mm. päiväkodissa ja nuorisotyönohjaajana. Poliisina työskentely on kuitenkin aina ollut haaveeni, ja nyt olen saanut olla tässä työssä 12 vuotta. Työ on äärimmäisen mielenkiintoista ja poliisina on hyvä olla: meillä on mahdollisuus vaikuttaa nuoriin ja heidän pärjäämiseen elämässä. Olen osa ennaltaehkäisevien toimintojen ryhmää, jonka tehtävänä esimerkiksi on olla kartalla siitä, mitä nuorisolle kuuluu ja miten kouluissa menee. Ennaltaehkäisemme muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa, ettei nuorilla mene hirveän huonosti ja puutumme siihen, ettei nuorten rikoskierteet ala.

Nykyään kaikilla on käytössä puhelimet, joilla on mahdollisuus tehdä vaikka mitä - tietämättä kuitenkaan, minkälainen käytös on okei. Nettikiusaamista on valtavasti, ja rikoksen tunnusmerkkien täyttyessä teemme myös rikosilmoituksia tällaisissa tapauksissa. Yksi suurimmista ongelmistamme tällä hetkellä on päihteet, sillä niitä on liikaa liikkeellä ja yhä nuoremmat ovat käyttäjiä. Myös todella rajua sekakäyttöä esiintyy, vaikka puolestaan osa nuorista ei käytä minkäänlaisia päihteitä. Vanhempien tulisikin olla kiinnostuneita nuorista, kysellä mitä heille kuuluu ja ottaa myös vakavasti, mikäli he sanovat olevansa kiusattuja. Lasten ja nuorten kanssa työskentely on henkilökohtaisesti sydäntäni lähellä. Tulisi myös muistaa, ettei kukaan lapsi tai nuori ole alkujaan paha, vaan me aikuiset olemme satuttaneet heitä.”

- Tiina, Itä-Uudenmaan poliisin vanhempi konstaapeli

Poliisi työskentelee aktiivisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja turvallisuuden eteen ympäri Suomea. Nykyään suurena haasteena on netissä ja sosiaalisessa mediassa tapahtuva kiusaaminen, johon puuttumiseen poliisi tarjoaa tukea.