Silva, Kansantanssinuorten liitto

Silva tiiliseinän edessä

“Olen toiminut aiemmin muissa järjestöissä, joten tuntui myös luontevalta lähteä harrastuksen kautta järjestöön mukaan, kun minulle tarjottiin siihen mahdollisuutta. Kaiken kaikkiaan olen harrastanut kansantanssia nyt 18 vuotta. Muitakin harrastuksia on tullut kokeiltua, ja vaikka ne kuinka olisivatkin olleet joukkueurheilua tai ryhmähenki olisi ollut hyvä, niin kansantanssissa on paras yhteisön tuntu. Vaikkei jossain tuntisi ketään ja yhteistä kieltä ei olisi, silti on aina sairaan hauskaa: tapahtumissa oppii uutta ja löytää uusia kavereita. Ei ole kerta tai kaksi, kun olen matkustanut ulkomaillekin tapahtumissa löydettyjen kavereiden luokse ihan harrastuksenkin ulkopuolella.

Olen ollut aiemminkin järjestämässä Sukujuhlat-tapahtumaa, ja nyt oli mahdollisuus Kansantanssinuorten liiton kautta lähteä taas talkoilemaan - ja myös opettamaan seuratanssikurssille! Tosi moni mieltää kansantanssin sellaiseksi piiripienipyörii-hommaksi tai ripaskaksi ringissä, mutta sitä se ei todellakaan ole: kansantanssi on sitä, miksi ihmiset sen tekee, ja siksi se on niin huippu harrastus.”

- Silva, Sukujuhlat - Suguvastavundu -tapahtuman talkoolainen ja Kansantanssinuorten liiton hallituksen jäsen

Sukujuhlat - Suguvastavundu oli 19.-22.7. Siilinjärvellä järjestetty Karjalaisen Nuorisoliiton ja Kansantanssinuorten liiton yhteinen kesäjuhla, joka kokosi yhteen suomensukuisia kansantanssijoita ympäri maailmaa. Kansantanssinuorten liitto valvoo ja mahdollistaa lapsille ja nuorille suunnatun kansantanssin harrastusmahdollisuutta. Suomessa on viimeisimmän tilastoinnin mukaan 25 000 - 30 000 kansantanssijaa.