Santeri, Normipäivä-tapahtuman tuottaja

Santeri Normipäivä-tapahtumassa

“Haminassa on vuosia sitten järjestetty isompia nuorisotapahtumia ja vuosi sitten Suomi 100 innoittamana päätimme tehdä pitkästä aikaa sellaisen. Viime vuonna Normipäivään ei osallistunut niin paljon porukkaa kuin odotettiin, mutta meidän innostus ja luotto tapahtumaan oli kova, joten lähdimme järjestämään tapahtumaa uudestaan. Halusimme tehdä musiikkitapahtuman, jossa mennään sen mukaan, mikä nuorille kolahtaa: esiintyjävalinnat tehtiin erilaisten kyselyiden ja kilpailuiden avulla. Järjestämme Normipäivän pääasiassa nuorten kesken, ja meitä on mukana noin 30-40 henkeä. Parasta näissä on, kun näkee nuorempien innostuksen, oivallukset ja onnistumisen kokemukset. Ei tällaista tapahtumaa tehtäisi, jos ei itse tehtäisi - kukaan ei meille tätä tarjoaisi. Normipäivää tehdessä jokainen saa jakaa omaa osaamistaan toisten kesken.

Olen ollut mukana erilaisten tapahtumien järjestämisessä ihan ala-asteen loppupuolelta asti - se on mun vahva tontti, ja oon aika onnekas, kun oon löytänyt sen. Nykyään mulla on jonkun verran kokemusta tapahtumatuotannosta myös työn kautta: harrastus on johtanut työhön ja työ taas tavallaan harrastukseen osaamisen kautta. Toivottavasti muutkin tajuaa mennä omalle epämukavuusalueelle, tukemaan paikallistapahtumia ja ylipäätään mukaan erilaisiin juttuihin - sitä kautta ne omat jutut löytää."

- Santeri, Normipäivä-tapahtuman tuottaja ja Haminan Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja

Hamina on reilun 20 000 asukkaan kaupunki, joka tukee nuorten monialaista osallisuutta. Haminan nuorisovaltuusto järjesti tänä vuonna jo toista kertaa Normipäivä-musiikkitapahtuman 9.8.2018 Hamina Bastionilla, jonka lisäksi he tuottivat kaupungin museossa nähtävillä olleen Nuoruus ympyröillä -näyttelyn.