Mari, nuoriso-ohjaaja

Nuoriso-ohjaaja Mari

“Päädyin itse asiassa ihan vahingossa tähän työhön, sillä kiinnostuin alasta varsinaisesti vasta Peräpohjolan Opiston pääsykokeissa. Olen kotoisin Käsivarresta, ja tuntui luontevalta jäädä Tornioon töihin. Täällä on helppo hengittää ja teemme työtä monipuolisesti. Meillä on esimerkiksi liikkuva kesänuorisotila Kesäpösö, joka kulkee Tornion alueella kauempana kylilläkin. Vaikka käymään tulisikin vain yksi nuori, on työ silti tärkeää, sillä haluamme kohdata jokaisen. Toimin tällä hetkellä koordinaattorina LappiNYT - Nuorisotyön ytimessä -hankkeessa, jossa 17 Lapin kunnan kanssa kirkastamme perusnuorisotyön merkitystä.

Nuoriso-ohjaajan työssä on mahdollisuus kuunnella ja olla läsnä. Nuorten kanssa työn tekeminen on suoraa, rehellistä ja koukuttavaa. He ovat hauskoja, eikä heitä pitäisi nähdä pelkästään ongelmakimppuina. Suomen ja Ruotsin rajalla työskennellessämme olemme tehneet yhteistyötä vuosien ajan myös Haaparannan kanssa. Yhteistyön luonne on muuttunut ajan saatossa, mutta nuorten turvallisuuden kannalta olisi tärkeää, että ohjaajat tuntisivat nuoret molemmin puolin - nuoret ovat kuitenkin nuoria, olivatpa he kummalla puolella rajaa tahansa. Tässä työssä tärkeintä on kohtaamisen taito, ja suosittelen kaikkia tutustumaan ennaltaehkäisevään perusnuorisotyöhön - saa tulla vaikka vierailemaan!”

- Mari, Tornion nuorisotoimen nuoriso-ohjaaja

Tornio on kaupunki Suomen ja Ruotsin rajalla Lapissa. Kuva on otettu maiden rajalla olevalla patsaalla: sydämen toinen puoli on Suomen puolella ja toinen Ruotsin.