Luca, World Heritage Volunteer -leirin vapaaehtoinen

Luca Suomenlinnassa

“Opiskelen valtiotiedettä Madridissa ja tykkään tehdä vapaaehtoistöitä ympäri maailmaa. Viime vuonna olin vapaaehtoisena entisöimässä vanhan kappelin seiniä pienessä kylässä Ranskassa - tänä vuonna halusin puolestaan eksoottisempaan paikkaan ja tutkimaan Pohjoismaita! Kiinnostuin maailmanperintökohteesta ja halusin osallistua johonkin aikaisempaa isompaan projektiin, joten päädyin lähtemään UNESCO:n kautta.

Vapaaehtoistöiden tekeminen tekee minut onnelliseksi, sillä voin tehdä jotain itselleni merkityksellistä. Parasta on jakaa kokemuksiaan muiden nuorten ihmisten kanssa, oppia uuden maan kulttuurista sekä tutustua toisten vapaaehtoisten kautta heidän kulttuureihinsa: esimerkiksi itse olen puoleksi italialainen ja puoleksi espanjalainen, ja koen sen olevan oleellinen osa identiteettiäni. Vapaaehtoistyössä ihmisten eroavaisuudet laitetaan sivuun ja halutaan jakaa ja edistää yhteisiä arvoja ja kokemuksia. Etenkin täällä meille jokaiselle tärkeää on myös työskennellä yhdessä maailmanperintökohteen hyväksi. Tämä on kokonaisuutena erittäin rikastuttava kokemus, jota voisin suositella ihan jokaiselle.”

- Luca, UNESCO:n World Heritage Volunteer -leirin vapaaehtoinen Suomenlinnassa

Suomenlinnan hoitokunta järjestää kerran vuodessa vapaaehtoisleirin yhdessä Allianssin Nuorisovaihdon kanssa. Leiri on Pohjoismaiden ainoa vapaaehtoisprojekti, joka järjestetään maailmanperintökohteessa. Vapaaehtoisleirin myötä Suomenlinnan hoitokunta on kehittänyt myös muuta vapaaehtoistoimintaansa, ja nyt kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua monipuolisten vaihtoehtojen kautta maailmanperintökohteen hoitamiseen.