Lili ja Saara, HeSeta ry

HeSetan Lili ja Saara

“Vuonna 2010 Pridessa ollut kaasuisku herätti meidät lähtemään tekemään asioille jotain. Olemaan sateenkaarinuorten asialla: olemaan tukena ja kuunnella heitä. Toimimme aluksi molemmat HeSetalla vapaaehtoisohjaajina mahdollistaen kokoontumisia ja ohjaten toimintaa 13-25-vuotiaille sateenkaarinuorille ja identiteettiään pohtiville. Pride-viikon jälkeen olo on väsynyt, helpottunut ja onnellinen: joka vuosi saa kohdata uusia tyyppejä, jotka ei ole koskaan ollut Pridessa tai kohdannut niin paljon kaltaisiaan ihmisiä. Myötäeläminen on koko viikon läsnä, sillä näemme oikeasti työmme vaikutuksen - sen avulla jaksaa pitkiäkin päiviä. Pride-viikolla HeSeta järjesti Nuorten Pride Housen, joka oli koko viikon auki oleva hengailutila, jossa järjestettiin erilaisia aktiviteetteja yhteistyökumppaneiden kanssa aina bileistä ja kulkuerekan koristelusta erilaisiin työpajoihin. Saimme viikon lopulla nuorilta paljon kiitosta, mikä tuntuu palkitsevalta.

Olisimme itse kaivanneet vastaavaa toimintaa nuorena tosi paljon, mutta sitä ei ollut saatavilla. Ammattilaisilla oli aika vähän tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Haluamme nimenomaan olla niitä tyyppejä, joita nuoret tarvitsee. On huikeaa nähdä, miten 5 000 hengen mielenosoitus, joka innoitti meitä tekemään tästä elämän mittaista projektia itsellemme, on kasvanut vuosien aikana 100 000 osallistujan ihmisoikeustapahtumaksi ja -juhlaksi.”

- Lili ja Saara, HeSeta ry:n toiminnanohjaaja ja vapaaehtoinen

HeSeta ry on Uudellamaalla toimiva kansalaisjärjestö, joka edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia. HeSeta järjestää vuosittain joka päivä erilaisia ohjelmia sisältävän Helsinki Pride -viikon yhdenvertaisuuden, ihmisoikeuksien ja rakkauden puolesta. Pride-viikko huipentuu kulkueeseen, joka keräsi vuonna 2018 noin 100 000 osallistujaa. HeSeta ry on valtakunnallisen ihmisoikeusjärjestö Seta ry:n jäsen.