Lasse, Vuoden Nuori Yrittäjä 2018

Vuoden Nuori Yrittäjä 2018 Lasse

“Olen toiminut jo 20 vuoden ajan yrittäjänä, ja yritysideani on pysynyt samana koko sen ajan. Harrastin nuorena halpojen mopojen kunnostamista ja myymistä, joten 14-vuotiaana laitoin toiminimen pystyyn, sillä vanhempani halusivat, että toimintani lähtee heti oikeille urille. Yrityksen aloittaminen niin nuorena oli poikkeuksellista, joten  ja hassuja juttujakin tuli vastaan: esimerkiksi alle 15-vuotiaana en saanut olla virallisesti myymieni mopojen omistaja. Suurimmat muutokset yrittäjyydessäni ovat tapahtuneet viimeisten kolmen, neljän vuoden aikana: ennen tein kaiken itse, mutta nyt yrityksessä on toistakymmentä vakituista työntekijää. Nimenomaan omien tehtävien jakaminen useammalle henkilölle on ollut henkilökohtaisesti vaikein pala itselleni. Yrittäjänä toimiminen on joka tapauksessa mielenkiintoista, sillä tykkään haasteista sekä tehdä asioita paremmin ja paremmin - ja koneet kiinnostavat edelleen, vaikka nekin ovat kasvaneet!

Vuoden Nuorena Yrittäjänä haluan tuoda esiin erilaista viestiä nuoresta yrittäjyydestä ja työntekijöiden palkkaamisesta: koen, että meillä yrittäjillä on yhteiskuntavastuuta nuorten ja työttömien työllistämisestä. Väitän, että jokaisessa yrityksessä on 1-2 työpaikkaa, johon voisi ottaa täysin kokemattoman henkilön ja kouluttaa hänet yrityksessä. Jokaista tekijää tulisi myös arvostaa ja tarjota heille mahdollisuus. Vaikka kaikilla ei tarvitse olla omaa yritystä, töissä kuin töissä kaivataan yrittäjämäistä asennetta: sitkeästi ja määrätietoisesti päivästä toiseen töiden tekemistä, töiden tekemistä itselleen ja ajattelua aina askeleen edelle.”

-  Lasse, Vuoden Nuori Yrittäjä

Lasse toimii yrittäjänä Laten Kone Oy:ssä, joka maahantuo, korjaa ja myy maanrakennuskoneita ja henkilönostimia. Lasse palkittiin vuonna 2018 Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnolla, jota jakaa Nuoret Yrittäjät. Nuoret Yrittäjät on valtakunnallinen nuorten yrittäjien ja yrittäjäksi suuntaavien verkosto, joka järjestää nuorille koulutuksia ja tapahtumia. Suurin vuosittainen tapahtuma on Get Together, joka järjestettiin tänä vuonna Hyvinkäällä. Nuoret Yrittäjät on osa Suomen Yrittäjiä.