Hilu, Karjalainen Nuorisoliitto

Hilu oranssissa asussa

“Kun lähtee lapasesta, niin lähtee isosti. Vuosia sitten ajattelin, että jokaisella itseään kunnioittavalla kansalla pitäisi olla ammattimainen kansantanssiryhmä - sillä ajatuksella lähdin perustamaan myös Tsuumia aikoinaan. Olen 25 vuotta ollut aitiopaikalla katsomassa tätä alaa ja pyrkinyt yhdistämään toimijoita. Tärkeintä on, että tullaan samaan yhteisöön harrastamaan. Monet aloittavat kansantanssin todella pienenä, ja omasta tanssiryhmästä tuleekin yksi iso perhe: niiden tyyppien kanssa vietetään kaikki vapaa-aika, juhannukset, vaput, sun muut. Monien kymmenien vuosienkin jälkeen oma tanssiporukkanikin lähti mukaan tapahtumaan, kun houkuttelin heitä - kansantanssikulttuuriin ja -yhteisöön vaan jää ja se yhdistää!

Olen laulanut ja tanssinut ennen kuin olen edes kävellyt tai puhunut. Suurimmalla osalla Karjalaisen Nuorisoliiton toimijoista on karjalaisia sukujuuria, kuten minulla 3/4 karjalaisena. Karjalainen identiteettini on todella vahva. Me ylläpidämme ja edistämme karjalaista kulttuuria ja tuunaamme perinnettä tähän päivään. Ruokakulttuuri, etupistokirjonta, nauhapunonnat, kansantanssi, virpominen… Ne ovat kaikki osa meitä. Jokaisen ihmisen olisi tärkeää tuntea omat juurensa, sillä se tuo vahvaa luottoa elämään ja sen kautta pystyy luomaan omaa tapaa olla. Teen asioita suurella sydämellä ja olenkin onnekas, sillä olen saanut tehdä sellaisia asioita, joista aidosti pidän.”

- Hilu, Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnanjohtaja

Karjalainen Nuorisoliitto on valtakunnallinen karjalaisten ja karjalaisuudesta kiinnostuneiden harrastus- ja kulttuurijärjestö, johon kuuluu noin 2000 jäsentä ympäri Suomen. Kesällä Karjalainen Nuorisoliitto oli mukana järjestämässä Sukujuhlat - Suguvastavundu -tapahtumaa 19.-22.7. Siilinjärvellä yhdessä Kansantanssinuorten liiton kanssa Siilifolkin yhteydessä. Suguvastavundu on jo parinkymmenen vuoden ajan järjestetty suomalaisten ja suomensukuisten kansojen kulttuuritapaaminen, joka kokosi yhteen kansantanssijoita ja -laulajia.