Heli, Suomen Tubettajat ry

Heli Tubeconissa

“Tubekulttuurin suosiota on vaikeaa tajuta ennen kuin sen näkee itse. Tubettajat jakavat omasta elämästään paljon, joten tilaajat keskustelevat heidän kanssaan heti jostain asiasta - vuorovaikutus on yleisestikin todella tiivistä ja läheistä. Toisaalta tubettajilla on nykyään myös vastuuta, koska heillä on paljon vaikutusvaltaa nuoriin ihmisiin. Suomen Tubettajat ry onkin tubettajien kokoontumis- ja koulutuspaikka, jossa annamme tubettajille neuvoja esimerkiksi tekijänoikeuksista ja yksityisyydestä sekä paikan vertaistuen saamiseen. Haluamme ylläpitää kannustavaa tubekulttuuria Suomessa, ja meille erityisen tärkeää on erilaisuuden suvaitseminen: me ollaan niin monenlaisia ja silti yhdessä yhteisen jutun äärellä, mikä on erittäin hyvä!

Järjestämme myös Tubecon-tapahtumaa, jossa kävijät voivat tavata lempparitubettajiaan ja tehdä kaikenlaista yhdessä - ja se onkin monen nuoren dream come true -tapahtuma! Nuoret katsovat enemmän Youtubea kuin telkkaria, ja sitä kautta he myös saavat ja etsivät tietoa asioista. Tässä tehtävässä toimiessa olen kyllä saanut huomata, että nuoret ovat fiksuja ja osaavia - enemmän olisin huolissani siitä, miten pihalla aikuiset ovat. Vanhempien ja nuorisotyötäkin tekevien kannattaisi seurata tubekulttuuria, sillä nuoret ovat siellä ja se tekee myös aikuisista lähestyttävämpiä - esimerkiksi Suomen Tubettajien hallituksen puheenjohtaja on tubettava nuorisopappi! Ei tarvitse seurata samoja tubettajia kuin nuoret, jos se tuntuu koheltamiselta, vaan hakea ensin videoita omista kiinnostuksen kohteista, sillä Youtubesta löytyy jokaiselle jotain.”

- Heli, Suomen Tubettajat ry:n toiminnanjohtaja

Suomen Tubettajat ry on tubettajien yhteisö, joka tukee ja kouluttaa tubettajia sekä toimii heidän edunvalvojanaan tehden nuorisotyötä. Tubettajat ovat Youtubeen ja muiden sosiaalisen median kanavien sisällöntuottajia, jotka ovat nousseet viime vuosina nuorten ihailemiksi henkilöiksi. Tubecon on tapahtuma, jossa vierailijat tapaavat tubettajia ja osallistuvat tubettajien suunnittelemaan ohjelmaan. Vuonna 2018 toisena päivänä loppuunmyytykin Tubecon keräsi yhteen noin 17 000 kävijää.