Hande ja Joonas, liikkuvan nuorisotyön ohjaajat

Kemin nuoriso-ohjaajat Hande ja Joonas

“Nuorelle on merkityksellistä, että on edes joku aikuinen, joka uskoo, että hänestä on johonkin. Moni aikuinen näkee nuoret taakkana tai epäkelpoina yksilöinä, joten nuoriso-ohjaajilla on todella tärkeä rooli. Kolmessa vuodessakin joitakin tyyppejä ehtii seurata pahimman teinivaiheen yli ja nähdä huikean kehityksen. Nuorilla täytyy olla aikuisia, jotka kuuntelee ja joille juttujaan haluaa kertoa. Vaikka kahden kuukauden ajan nuorelta kuulumisia kysyessä vastaus olisikin aina “Ihan fine”, joku kaunis päivä se saattaakin tulla sun luo ja kertoa, ettei nyt menekään niin hyvin. Silloin on saavuttanut jotain: se nuori on löytänyt ihmisen, jolle voi puhua ja kertoa asioita.

Motorisoidulla Puuhapaku-nuorisotilalla rikomme seiniä ja menemme sinne, missä nuoret ovat. Työssämme olemme rikkoneet itseltämme myös ennakkoluuloja: työntekijänä tuntuu turvallisemmalta olla itselle tutussa ja helpossa paikassa, kun nuoret tulee sinne, missä itse on. Liikkuvassa nuorisotyössä kuitenkin mennään nuorten reviirille olemaan ja järjestämään tekemistä. Joka vuosi osana Easy Living in Kemi -viikkoa järjestämme nuorille Urban Campin, jossa ohjelmaa nuorille on yön yli heidän ehdoillaan. Nuoret ovat parhaita ja liikkuvaa nuorisotyötä emme vaihtaisi mistään hinnasta pois - siitä on tullut sydämen asia.”

- Hande ja Joonas, Kemin nuorisotyön nuoriso-ohjaajat

Liikkuvassa nuorisotyössä ohjaajat menevät sinne, missä nuoret ovat, kohdaten sellaisia nuoria, joita muuten ei tavoitettaisi. Kemin kaupunki tekee liikkuvaa nuorisotyötä Puuhapaku-autollaan, jonka avulla nuorisotila ohjelmineen voidaan viedä minne vain.