Iida ja Tuomas Linnaseminaarissa

“Tämä on meidän järjestökoti, jossa tapaamme ihmisiä, joiden ajatukset ovat lähtökohtaisesti samanlaisia. Vaikka olemme puoluepoliittisesti sitoutumattomia, toiminnassamme on kuitenkin molemmille myös opintojen kautta tuttua poliittisuutta. Yhtenäisten lähtökohtien myötä Eurooppanuorissa keskusteluissa pääsee syvemmälle, sillä ensin ei tarvitse vaikkapa miettiä, ollaanko EU:ssa vai ei. Olimme molemmat juuri aloittaneet opintomme, kun lähdimme toimintaan mukaan. Kävimme muissakin järjestöissä tutustumassa, mutta Eurooppanuorissa koimme voivamme olla ketä olemme ja toiminta on omien arvojemme mukaista.

Meidän päätehtävänä on lisätä nuorten eurooppatietoisuutta ja kertoa EU:n toiminnasta. Paikallisjärjestöissä teemme pitkälti eurooppamyönteisiä tapahtumia huomioiden sen, mikä nuoria myös kiinnostaa: Tampereella järjestimme vasta kyberturvallisuuspaneelin, jossa nostettiin esille sen merkitystä EU:ssa. Meillä ei ole aiempaa järjestötaustaa ennen tätä, joten on ollut parasta päästä oppimaan paljon uutta aina kokouskäytännöistä lähtien sekä tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Tässä maailman tilassa on tärkeää kertoa nuorten näkökulmaa ja tuoda esille Eurooppa-aatetta: meidän toiminta on todella ajankohtaista ja yhteiskunnassa on edessä isoja asioita, joten nyt on myös tuhannen taalan paikka lähteä vaikuttamaan. Julkinen tila ei mielestämme voi mennä vain ihmisille, jotka vastustavat EU:ta tai eivätkä kerro asioista oikein - haluamme tilaa nuorille, jotka voivat kertoa asioista omalla naamalla ja faktapohjaisesti. Tämä on meille ja monelle muulle sopiva palikka maailmasta, jota on myös hauskaa olla muuttamassa yhdessä.”

- Iida ja Tuomas, Turun Eurooppanuorten puheenjohtaja ja Tampereen Eurooppanuorten varapuheenjohtaja

Eurooppanuoret on alle 35-vuotiaiden nuorten poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä Eurooppa-tietoisuutta sekä toimia kohtaamispaikkana ja vaikuttamiskanavana Euroopasta kiinnostuneille nuorille. Eurooppanuoret koostuu 11 alueyhdistyksestä ympäri Suomea ja on osa Euroopan laajuista Young European Federalists (JEF) -järjestöä.