Zahra KarimyZahra Karimy (2002)

Kuka olet?
Olen Zahra, kaverini kutsuvat minua Saraksi. Juureni ovat Afganistanista, joten olen kahden kulttuurin kasvatti. Opiskelen Kulosaaren lukion yhteiskunta- ja talouslinjalla, ja minua kiinnostavat erityisesti journalismi ja politiikka. Olen mukana monenlaisissa viestintäprojekteissa: olen mm. juontanut SuomiAreenan paneelikeskustelua ja Tubecon-tapahtuma. Rakastan suklaata, teetä ja kuvaamista. Olen mukana myös muissa yhteiskunnallisissa järjestöissä.

Miten muutat maailmaa?
Muutan maailmaa toimimalla Helsingin vihreissä nuorissa, jossa edistämme tasa-arvoa. Toimin aktiivisena jäsenenä Plan Internationalin lastenhallituksen jäsenenä, missä keskustelemme ja edistämme lasten ja erityisesti tyttöjen oikeuksia. Autan vapaaehtoisesti turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia tulkkauksessa sekä sopeutumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan. Lisäksi toimin ilmastoaktivistina. Nämä teemat ovat minulle todella tärkeitä.

Miten kannustat muita?
Kerro rohkeasti omat mielipiteesi ja aatteesi. Jokainen meistä voi vaikuttaa tulevaisuutemme omalla tavallaan esim. osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja tuomalla oman äänensä kuuluviin. Lisäksi voit omassa arkielämässä pohtia ja tehdä pieniä tekoja, joilla on tärkeä vaikutus yhteiskunnassamme.

Ketä henkilöä arvostat?
Suomalaisista arvostan Tarja Halosta, rauhanvälittäjä Hussein Al-taeeta, Pekka Haavistoa ja Martti Ahtisaarta. Nämä henkilöt ovat rohkeita ja he ovat edistäneet tasa-arvoa. Suomen ulkopuolelta arvostan mm. Michelle Obamaa, Malala Yousafzaita ja Greta Thunbergia. Lisäksi arvostan isääni, joka teki parhaansa, jotta minä naisena voin toteuttaa unelmiani, joka ei olisi ollut mahdollista Afganistanissa.