Piirros Vilma SaarisestaVilma Saarinen (1994)

Kuka olet?
Olen kirkkonummelainen teologian kandidaatti. Alallani minua kiinnostavat erityisesti ekumenia, kirkkojen jumalanpalveluselämä ja kasvatustyö sekä historia. Harrastan järjestöjä, matkustelua, judoa sekä perinnepurjehdusta. Vapaa-ajalla parasta ovat päiväunet, luontopolut, romaanit ja elokuvat.

Miten muutat maailmaa?
Toimin Nuori kirkko ry:n kokoaman Nuori aikuinen vaikuttaa kirkossa -ryhmän puheenjohtajana, Suomen ekumeenisen neuvoston lapsi- ja nuorisotyötä käsittelevän jaoston sihteerinä sekä Kallion seurakuntaneuvoston jäsenenä. Näissä kaikissa edistän nuorten osallisuutta sekä rauhaa erilaisten kristittyjen välillä.

Nuorilla on oltava mahdollisuus toimia ja vaikuttaa hengellisessä kodissaan aivan kuten kaikilla muillakin seurakuntalaisilla. Tämä vahvistaa ymmärrystä siitä, että jokaisen kristityn tehtävä on todistaa uskostaan sanoin ja teoin. Kristittyjen keskinäiset kinastelut ovat tragikoominen osoitus siitä, että sanoma armosta kaipaa kirkastamista.

Miten kannustat muita?
Minusta maailmaa muutetaan paremmaksi uskaltautumalla kertomaan mielipiteitä, neuvottelemalla kompromisseja ja näyttämällä esimerkkiä. Muihin ihmisiin vaikutetaan olemalla kiinnostuneita heidän ajatuksistaan, kysymällä aina, kun ei tiedä jotain, perustelemalla omia periaatteita ja pysymällä asiallisena, vaikka joku yrittäisi provosoida.

Ketä henkilöä arvostat?
Esikuvani ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet itsetuntooni ja ihanteisiini. Arvostan erityisesti sitä, että he ovat sekä periaatteellisia että lempeitä persoonia.