Venla VaattovaaraVenla Vaattovaara (1995)

Kuka olet?
Olen kuvittaja, opiskelija ja Instagram-tili Muijavaaran luoja.

Miten muutat maailmaa?
Työssäni pyrin pitämään kuvitukseni monipuolisina. Koen että niiden kautta pystyn vaikuttamaan omalta osaltani siihen mitä ja keitä me sosiaalisessa mediassa näemme. Minulle tärkeää on avoimuus ja empattisuus ja niitä arvoja pyrin välittämään kaikella toiminnallani.

Aloitin vuosi sitten kuvitusprojektin Instagramissa nimeltään MUIJAVAARA, jonka avulla halusin nostaa itselleni merkittäviä naisia esille. Projekti alkoi pyrkimyksenä piirtää sata naista sadassa päivässä, mutta tilin paisuessa on työni jatkunut myös 100 päivän jälkeen. Työssäni kuvittajana pyrin pitämään kuvitukseni monipuolisina, niin että niissä näkyy esimerkiksi kaikenlaisia kehoja ja laajasti eri alojen osaajia. Koen, että juuri kuvieni kautta pystyn vaikuttamaan omalta osaltani siihen mitä ja keitä me sosiaalisessa mediassa näemme. Minulle on tärkeää kuvien lisäksi jakaa välillä myös tarinoita ja tietoa. Myönnän kuitenkin, että tunnen välillä hieman syyllisyyttä siitä, etten jaksa tai osaa aina muotoilla sanojani osaksi kuvaa.  

Miten kannustat muita?
Uskon, että kuuntelemalla ja halulla oppia uutta pääsee jo pitkälle niin omassa lähipiirissään kuin myös isomman kuvan kannalta. Haluan kuitenkin painottaa niin itselleni kuin kaikille muillekkin, ettei ole yhtä oikeaa tapaa vaikuttaa. Joku muuttaa esimerkiksi maailmaa kirjoituksillaan ja sanoillaan, minä kuvittamalla ja ukkini tekemällä talkootöitä oman kyläyhteisönsä hyväksi.

Ketä henkilöä arvostat?
Tällä hetkellä herkistyn joka kerta nähdessäni Greta Thunbergin haastatteluita ja puheita mediassa.