Piirroskuva Sara Salosesta.Sara Salonen (1994)

Kuka olet?
Olen opiskelija-aktiivi ja parantumaton nuorten edunvalvoja. Opiskelen teologiaa ja työskentelen tällä hetkellä Demarinuorten järjestösuunnittelijana. Vapaa-aikani vietän kuntosalilla, lukien, tanssien ja luonnosta nauttien. 

Miten muutat maailmaa?
Kirkollisella alalla monet työelämään liittyvät kysymykset poikkeavat valtavirrasta. Esimerkiksi papeilla on työajaton työ ja tasa-arvotilanne kirkossa ei ole lähelläkään 2010-luvulla. Näiden motivoimana olen ajautunut mukaan työmarkkinapolitiikkaan ja toiminkin Akavan opiskelijoiden ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Opiskelijat ja nuoret ovat tulevaisuuden työvoimaa ja siksi heitä tulee kuulla työelämää koskevassa päätöksenteossa. Työelämän on muututtava maailman mukana entistäkin joustavammaksi, mahdollistavammaksi ja yhdenvertaisemmaksi. Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen ja se, kuinka niitä vahvistetaan hyvän johtamisen keinoin, nousevat myös itselleni tärkeiksi teemoiksi työn murroksessa. 

Miten kannustat muita?
Rohkaisen jokaista nuorta ja opiskelijaa kuulumaan ammattiliittoon ja jokaista ammattiliittoa tarjoamaan nuorille syyn kuulua liittoon. Nuorten ottaminen mukaan päättäviin pöytiin on selkein viesti siitä, että nuoria tarvitaan ja heidän mielipiteillään on väliä.

Ketä henkilöä arvostat?
Sanna Marinia. Hän on osoittanut, että tietotaito, rohkeus ja karisma eivät ole ikä- eikä sukupuolisidonnaisia, vaan maailmaa voi muuttaa meistä jokainen.