Pyry ToivonenPyry Toivonen (2000)

Kuka olet? 
Olen nuori ympäristö- ja järjestöaktiivi Tampereelta. Toimin myös Vihreiden nuorten hallituksessa tapahtuma- ja ympäristövastaavana. Kesän jälkeen aloitan biologian opinnot yliopistossa.

Miten muutat maailmaa?
Haluan parantaa maailmaa ja etenkin ympäristön tilaa järjestötyöllä ja tulevaisuudessa toivon mukaan tutkijana. Tällä hetkellä toimin poliittisessa nuorisojärjestössä ja levitän tietoa politiikasta ja ympäristöasioista seuraajilleni Instagramissa ja lähipiirissä. Haluan opettaa ja tuoda tärkeitä sekä ajankohtaisia aiheita nuorille, jotta he tietävät mistä äänestävät. Tykkään myös keskustella ja avata tuntemattomia aiheita niistä kiinnostuneille. Haluan myös kannustaa kaikkia nuoria olemaan rohkeita ja puhumaan heille tärkeistä asioista avoimesti.

Politiikka ja vaikuttaminen tuntuu yhä kaukaiselta nuorille, joten haluan näyttää, että kuka vain voi päästä siitä perille. Itse pyrin vielä siirtymään poliittisista järjestöistä kansalaisjärjestöihin ja jatkaa samantyyppistä työtä siellä. 

Miten kannustat muita?
Haluan purkaa kaikenlaisia ennakkoluuloja ja pelkoja, jotta kynnys osallistua järjestötoimintaan tai julkiseen keskusteluun ei tuntuisi niin suurelta. Politiikka ei ole vain vanhuksille tai yhteiskuntatieteitä lukeville, vaan se koskee meitä kaikkia ja sitä oppii osallistuessa. Uskon, että jos jatkan julkista osallistumista, alkaa se tarttua myös muihin. 

Kannustan kaikkia puhumaan avoimesti itselle tärkeistä asioista. Näin saat äänesi kuuluviin, vaikka et voisi äänestää. Samalla saatat löytää samanhenkisiä ihmisiä ja luoda tärkeitä yhteyksiä.

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan kaikkia, jotka ottavat ympäristön huomioon elämässään. Arvostan myös suuresti kaikkia nuoria, jotka pitävät ilmastokriisiä politiikan keskiössä.