Olli PuumalainenOlli Puumalainen (1996)

Kuka olet?
Olen maailmanpolitiikan opiskelija ja kansalaisaktiivi sekä varusmiesten kasvisruokapäivän alullepanija. Haluan tulevaisuudessa tehdä töitä rauhan ja konfliktien parissa.

Miten muutat maailmaa?
Vaikutan silloin ja siellä missä mahdollisuudet avautuvat. Ne mahdollisuudet ovat olleet monenlaisia projekteja, luottamustoimia ja järjestötehtäviä.

Varusmiesten kasvisruokapäivä lähti liikkeelle aloitteestani varusmiestoimikunnan puheenjohtajana. Yllättäen armeijasta löytyi mahdollisuus taistella ilmastonmuutosta vastaan! Nyt jatkan asevelvollisten oikeuksien edistämistä Varusmiesliiton hallituksessa.

Tämän kevään iso puserrus oli koordinoimani eduskuntavaalikampanja. Sain auttaa hienoa ehdokasta läpi eduskuntaan. Hän muuttaa maailmaa sieltä käsin ja edustaa minulle tärkeitä asioita.

Opintojen ohessa olen ollut mukana Crisis Management Initiativen perustamassa nuorten rauhanryhmässä Lennoneissa. Ryhmä tekee rauhantyötä nuorilta nuorille periaatteella. Yliopistolla taas vaikutan ylioppilaskunnan edustajistossa. Kaikki nämä ovat antaneet minulle paljon.

Minulla ei ole yhtä asiaa, jolle olisin omistautunut vaan koko joukko periaatteita, arvoja ja näkemyksiä joiden mukaan toimin parhaani mukaan. Oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus sekä sosiaalinen ja ekologinen kestävyys ovat avainteemoja. Ne kanavoituvat ympäristöstä riippuen monenlaiseksi toiminnaksi.

Miten kannustat muita?
Unohda ennakkoluulot ja lähde mukaan toimimaan! Kaikki erilaiset kokemukset valmistavat seuraaviin koitoksiin. Toiminta imee mukaansa, sille pitää pitää vain antaa mahdollisuus! Vapaaehtoisena pääsee tekemään kiinnostavia asioita ja ottamaan vastuuta, jota ei välttämättä työelämässä tai opinnoissa vielä saa.  Aktiivisia tekijöitä arvostetaan kaikkialla.

Maailma tarvitsee hyviä tyyppejä. Muutos on me, ei vaan mä. Maailman muuttamisen mukana pääsee itse kasvamaan ja kehittymään. Sitäpaitsi: Onko hienompaa tarkoitusta elämälle, kuin koittaa tehdä maailmasta edes himpun verran parempi?

Ketä henkilöä arvostat?
Heitä on monia! Juuri nyt eteläafrikkalainen Sizwe Mpofu-Walsh luo kotimaassaan uudenlaista ja kiinnostavaa tapaa käydä yhteiskunnallista keskustelua. Hänet löytää vaikkapa Youtubesta.