Niko TamminenNiko Tamminen (2000)

Kuka olet?
Olen Niko, 18-vuotias abiturientti Helsingistä. Harrastan partiota, klarinetin soittoa ja purjehdusta. Minua kiinnostavat yhteiskunnallinen vaikuttaminen, media ja esiintyminen. Joskus minut saattaa löytää myös kiipeilyseinältä.

Miten muutat maailmaa paremmaksi?
Toimin Pääkaupunkiseudun Partiolaisten 15-17-vuotiaille suunnatun IHQU-leirin johtajana. Odotamme ensi kesäkuussa satojen nuorten saapuvan Inkooseen nauttimaan lomasta, tutustumaan toisiinsa ja oppimaan uusia taitoja. Partiossa osa näistäkin nuorista toimii vapaaehtoistyötehtävissä ja on tärkeää, että hekin pääsevät välillä osallistumaan "valmiiseen" tapahtumaan. Johtamani projekti mahdollistaa usealle henkilölle järkevää tekemistä kesälomalle ja tarjoaa toivottavasti sellaisia eväitä, joista on tulevaisuudessa osallistujille hyötyä.

Miten kannustat muita?
Tuo rohkeasti esiin omat mielipiteesi ja ideasi! Jokainen pystyy osoittamaan muille olevansa ihan varteenotettava tyyppi, jos osaa perustella mielipiteitään. Nuorten oma-aloitteisuutta arvostetaan, ja yleensä pelkästään ottamalla yhteyttä tiettyihin henkilöihin tai tahoon voi avautua mahdollisuus päästä tekemään jotakin vaikuttavaa. Siis kysy, kiinnostu ja kuuntele! Näillä ajatuksilla olen itse päässyt tekemään partiossa isojakin juttuja nuoresta iästä huolimatta.

Ketä henkilöä arvostat?
Maailmassa on niin paljon arvostettavia henkilöitä, etten tohdi nimetä yhtä. Haluan nostaan arvoonsa kaikki ne nuoret, jotka kyseenalaistavat "näin on aina tehty" -väitteen.